Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия

Руското посолство е поискало разследване на оскверняването на паметника в Пловдив
11 ное 2017 22:10,
830
Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия
Снимка: БНР

Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство, отново се фокусира върху България и подвизите на Червената армия. Този път повод за изявата й стана оскверняването на паметника "Альоша" в Пловдив.

Руското посолство в България поиска разследване на това, съобщи РИА Новости, която се позовава на изказване на говорителката на руското МВнР.

Още по темата

"Нито една обида не може да повлияе на нашата безкомпромисна позиция що се отнася до пренаписването на историята на Втората Световна война и оправдаването на неонацистки прояви", се казва в позицията на Захарова.

"Тогава, през 40-те години, нашите войници защитаваха вас, бъдещите поколения. А сега не им отдаваме дължимото", категорична е тя.

Говорителката на руското външно министерство разкрива и че  получава съобщения от български граждани, които се извиняват за действията на вандалите.

РИА Новости напомня, че монументът в Пловдив е бил изрисуван от неизвестни лица със свастики и антисемитски лозунги.

Българското министерство на Външните работи вече осъди тези действия.

Преди десетина дни друго изказване на Захарова създаде напрежение в българската политика и в отношенията между София и Москва. По повод посегателство върху паметника на Съветската армия говорителката на руското МВнР обяви, че Червената армия е спасила българските евреи.

Това предизвика остри реакции у нас и уточнения от страна на Русия, че България и българите са спасили евреите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


830
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
720
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Самият Хитлер в своята книга казва че в избиването на народи опитът е изцяло на англосаксонците..Е имали някой да му противоречи, а тук някой реве че баба му била легнала на руснак а друг чукал на вратата да вземел на дядо му будилника...ха ха ха, и кажетеми после не сме ли жалйо племе на .д.е.били..ха ха ха..Ами те бабите и дядовците са си били такива кат вас..ха ха ха...
719
2
 
3
 
! Отговори
До Мустафа преди 6 години
Наричаш над 80 процента от населението "некадърници"... Така ли бе, дИбил!? Кои са "успели" - суджуци, бановци, герговци, черепи, мафиянски, домуси, батковци лостофци, догановци, маргини.... Все "професори" по нещо и продажни алчни дИбили! Не си и като тях, но мечтаеш за трохите им! А за червеите... Господ си знае работата!
718
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Никой в света не е такъв специалист в избиването на гражданско население като хамерикуните..Хитлер ди е дете сравнение с тях..цял избит континент от коренни жители, после изпопелени немски градове само в дрезден 160 000, Хирошима Атомна бомба, Нагазаки атомна бомба , Виетнам 2 500 000, и и......край нямат..
717
0
 
0
 
! Отговори
За възмездие преди 6 години
До ВажноЗабелязвам поддръжник на убииците на Списаревски над родно небе.
716
1
 
2
 
! Отговори
До 76 преди 6 години
Като ти чета глупостите стигам до извода, че теб баща ти те е правил на одеколон от 2 лв. или на менте от 90-те на същата цена... Това сте вие - "умните и красивите" последователи на Минджефф!
715
2
 
8
 
! Отговори
До До 757 преди 6 години
правилно си сложил "свърши" в кавички Серьожа, за съжаление докато всички като теб не ги загризат червеите нещата няма да тръгнат на добре. Иначе кадърните хора днес, живеят доста по-добре отколкото през соц-а. Радвам се да разбера, че червените *** като теб живеят зле, имало справедливост на този свят значи!
714
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакъв болшевизъм? Ти си тотално отлепил! Това е минало от преди 30 г. И удобно оправдание за неудачници.
713
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До759, ха ха ако беше чел мемоарите на Буров и Моята Борба на Хитлет щеше да разбереш че никой освен ингилизите и хамерикуните е имал желание София да бъде бомбандирана..просто бомби трябвало да фърлят хамерекуните за да се въртят циониските *** и нищо повече..а после и отмъщение за първата световна както и изроденото им желание да създават страх..
712
1
 
2
 
! Отговори
758 преди 6 години
Дано не е качествен одеколон от 5 лева това дето го пиеш. По примера на тези на които им боготвориш паметниците.
711
3
 
2
 
! Отговори
До 757 преди 6 години
Абе то стана 30 г. откак "свърши" руската "тирания", но нищо добро невиждаме от новите ни "благодетели" - разруха, бедност, обезбългаряване, безработица, наркотици, бандитизъм, чалга, третополови...
710
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВиждам много потдръжници на фашизма, а държавата, която издържаме си пипа ушите.
709
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВажноЗабравяш да споменеш само, че по това време американските агресори са съюзници с СССР, а бомбардировката над София е осъществена с личното одобрение на Сталин. Малка подробност, но някакси друга картинка показва от тая дето ни я рисуваш ти и другарите последните 70 години!
708
0
 
2
 
! Отговори
До 756 преди 6 години
Селянин съм и ям качествена храна и пия качествени собствени напитки... А не като теб - ГМО-та и ментета от хипермаркетите и... вода от тоалетната, "гражданино"!
707
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 753Мога Серьожа, мога. Още тази вечер ще мина да пусна една вода на МОЧ-а отново! Свърши се с руската тирания, вече можете само да лаете!
706
2
 
3
 
! Отговори
Важно преди 6 години
До БЪЛГАРИНСписаревски е убит от гнусните американски агресори при защита на родното небе. Само, че силите на САЩ бомбандираха и унищожиха София и хиляди цивилни без да освободят България от нацизма и фашизма.
705
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тук някои парчета са толкова много 80% че в съчененията си вярват че воени летци са се занимавали с гонения на партазина. Палежи на къщи избивани на старци ,жени и деца...алоууу д.е.били с тоеа се е занимавала жандармерията същояща се от *** и алкохолици..и същите тия са били изправени на съд и естествено застреляни като бесни кучета...
704
3
 
1
 
! Отговори
До 750 преди 6 години
Капу.и, като теб ли ще казват какво да правим с паметниците?! От кога продажни минджефски дИбили - 3 процента на последните избори ще се изявявате, като последна инстанция?!
703
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До БългаринФашизма и комунизма са първи братовчеди! И ние не плюем а пикaeм!
702
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хахааааа, разбирам ние у нас ги наричаме жени - разбира се, теб Мустафа може и кадъна да те нарича.
701
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Димитров: Фиваци и варвари в България са само фашистите......Хитлер: жалка памина днес са либераси утре демократи утре които са на влас...