Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия

Руското посолство е поискало разследване на оскверняването на паметника в Пловдив
11 ное 2017 22:10,
830
Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия
Снимка: БНР

Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство, отново се фокусира върху България и подвизите на Червената армия. Този път повод за изявата й стана оскверняването на паметника "Альоша" в Пловдив.

Руското посолство в България поиска разследване на това, съобщи РИА Новости, която се позовава на изказване на говорителката на руското МВнР.

Още по темата

"Нито една обида не може да повлияе на нашата безкомпромисна позиция що се отнася до пренаписването на историята на Втората Световна война и оправдаването на неонацистки прояви", се казва в позицията на Захарова.

"Тогава, през 40-те години, нашите войници защитаваха вас, бъдещите поколения. А сега не им отдаваме дължимото", категорична е тя.

Говорителката на руското външно министерство разкрива и че  получава съобщения от български граждани, които се извиняват за действията на вандалите.

РИА Новости напомня, че монументът в Пловдив е бил изрисуван от неизвестни лица със свастики и антисемитски лозунги.

Българското министерство на Външните работи вече осъди тези действия.

Преди десетина дни друго изказване на Захарова създаде напрежение в българската политика и в отношенията между София и Москва. По повод посегателство върху паметника на Съветската армия говорителката на руското МВнР обяви, че Червената армия е спасила българските евреи.

Това предизвика остри реакции у нас и уточнения от страна на Русия, че България и българите са спасили евреите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


830
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
680
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И както казва Буров ,Никиога не мрази Русия и каквато и да е власта там..за три неща се полага смърт за обида на майката, за обида на армията и за обида на Русия, че без нея ,смърт..
679
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И муджихадините не оскверниха Руски паметници , а нашти 80% в неграмотната си дива злоба за товаче са родени на свята земя в желанието си да рушат и тровят с изпаренията си не разбраха едно..без святата Руска кръв и за събирачи на *** нямаше да си намерите работа...
678
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Българинтака е, това си е част от руския бит!
677
3
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Комунизма е чумата на 20-ти век.
676
6
 
8
 
! Отговори
Червения Зелен преди 6 години
Руската кyчкa може да си лае, колкото си ще. Ние ще пикaeм върху паметиците на окупатора, при всяка възможност! Тъкмо ще помогнем на "братския" руски народ да си повишат добива на газ - ще събират тоя, дето го пикят руските кучета!
675
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
724 Така ще е докато се толерират комунистическите символи
674
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога неофашистките символи се толерират в тая държавица?Може да обичаш Русия, САЩ или всяка държава, но фашистката идеология е най-гадната , мръсната и забранена в цял свят.Цацаров и прокуратурата да не спят, защото им плащаме заплати от наште данъци?
673
1
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
*** в София е висок 37 метра Той е най-високият паметник в София Той е почти най-високият паметник на Съветската армия в Европа , бият го само в Рига и Братислава но там са погребани червеноармейци .
672
1
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
720 Цацаров да не спи а да се самосезира за заплахите във Фейсбук на разни болни русофили
671
2
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Тука се е заседявал обоза и то по-най много 2-3 дни да сменят конете и да презаредят.---------------------------------Окупацията продължава до 1947 година като в България пребивават около 600 000 войници и струват на държавата 133 млрд лева 719 Не знам кой е неграмотния в случая
670
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров да не спи, а да се самосезира за неофашистка пропаганда и оскверняване на паметници.Утре като станете турски вилает, ще се молите на Ердоган и пак до Русия ще опрете, нещастници!Ако не -учете Коран и слагайте шалварите!
669
6
 
4
 
! Отговори
пишат неграмотни преди 6 години
Съветската армия не е била окупатор.Жалко,че вече не са живи най-старите да пишат във форума истината. Артилерията и щурмовите им групи са минали като коне в преследване на фашугите които се изтеглят от юг-югзапад към Унгария.Старците и хлапетата от селата на западната ни граница са гледали нощно време заревото от сраженията.Тука се е заседявал обоза и то по-най много 2-3 дни да сменят конете и да презаредят.
668
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да симпатизирам на неонацистите, най-искрено ги поздравявам за успешната акция. Червените свин е са избили поне 100 милиона души в цял свят и никога не са били освободители а точно обратното - ПОРОБИТЕЛИ!
667
4
 
6
 
! Отговори
за да ги забележат преди 6 години
това е работа на руските фашисти на Путин.
666
0
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
715 Не става въпрос за официалните символиА за неофициалните , за фланелките с тези символи които се продават в метрото под ЦУМ . Я ходи продай фланелка в пречупен кръст или инициали на СС а на КГБ колкото искаш
665
2
 
2
 
! Отговори
до 711 преди 6 години
Отдавна са свалени от министерски съвет,от банкноти и други неща-но ти си живееш с 30 години назад.
664
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
713 Кое и е проваленото на Украйна , това че най-после се откъсна от мечешката прегръдка на Русия ли
663
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само българските и украинските фашисти са толкова ***, елементарни и антируски *** , затова и България, и Украйна са провалени държави.
662
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДрОгаре и дрОгарке, стокхолмския синдром е вреден за вашето психично здраве.
661
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солени глоби за пречупения кръст и 88--------------------709 А за сърповете и чуковете кога за червените петолъчки кога