Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия

Руското посолство е поискало разследване на оскверняването на паметника в Пловдив
11 ное 2017 22:10,
830
Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия
Снимка: БНР

Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство, отново се фокусира върху България и подвизите на Червената армия. Този път повод за изявата й стана оскверняването на паметника "Альоша" в Пловдив.

Руското посолство в България поиска разследване на това, съобщи РИА Новости, която се позовава на изказване на говорителката на руското МВнР.

Още по темата

"Нито една обида не може да повлияе на нашата безкомпромисна позиция що се отнася до пренаписването на историята на Втората Световна война и оправдаването на неонацистки прояви", се казва в позицията на Захарова.

"Тогава, през 40-те години, нашите войници защитаваха вас, бъдещите поколения. А сега не им отдаваме дължимото", категорична е тя.

Говорителката на руското външно министерство разкрива и че  получава съобщения от български граждани, които се извиняват за действията на вандалите.

РИА Новости напомня, че монументът в Пловдив е бил изрисуван от неизвестни лица със свастики и антисемитски лозунги.

Българското министерство на Външните работи вече осъди тези действия.

Преди десетина дни друго изказване на Захарова създаде напрежение в българската политика и в отношенията между София и Москва. По повод посегателство върху паметника на Съветската армия говорителката на руското МВнР обяви, че Червената армия е спасила българските евреи.

Това предизвика остри реакции у нас и уточнения от страна на Русия, че България и българите са спасили евреите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


830
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългарите не спазват хигиена, миришат. В цяла Европа знаят, че българите миришат.
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Захарова вярно мяза на травестит"Има нещо перверзно в нея и бих и разтопил захарчетата от сех!
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТази *** направи най-голямата услуга на Българите че им отвори очите за "братята" им
17
12
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Българите трябва да разберат веднъж завинаги, че докато в България още има русофили и хора които се извиняват на Захарова и Русия за *** визите никога няма паднат.
16
15
 
20
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
15
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв музей бе ти луд ли си не искам да плащам да съхраняват Альоша или както там се казва на пътна настилка и готово ще ги съхраняваме в шосето
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То една година тоя паметник "Альоша" се пробваха да го гърмят и после казваха "ама то е много здраво направен". Пък никой не се сети да уволни специалистите по взривни материали, че имитираха взрив. Никой не ги вкара в затвора за противодържавен саботаж. Иначе на всички им беше ясно каква е работата. Не искал паметника да падне... да бе да! Те хората гърмят цели сгради и скали, та един смотан паметник ли няма да падне. Цели планини премахнаха, та паметника ли?
13
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе турците поне са си били откровенни *** а тези ни се правят на братя.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Има две империи, които са пили българска сиромашка кръв. Османската и Руската. Нямаме "паметници" на османлии с ятагани и правилно."Препоръчвам да прочетете "12 мита в българската история" на Божидар Димитров. Има я и онлайн, който се интересува, може да я види. И тогава най-накрая ще разберете кой какво е "смукал".
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНикакъв натиск не могат да упражняват *** гадни само могат долно да изнудват. За да упражниш натиск трябва да имаш международни позиции а при гласуванията в ООН 145 от 150 държави са на обратно мнение и гласуване от гласуването на ванючка алкохолика. Иначе че се опитват да ни вредят и да ни изкарват лоши е така но не е натиск а просташко пиянско изнудване. Предлагам да демонтираме всичките техни паметници че да не бъдат драскани.
10
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искат да спасят паметниците на съветския окупатор в България от"оскверняване",трябва да ги преместят в своеобразен музей на съветската история.Ясно е,че наказатерните акции срещу Съветския окупатор ще продължат.
9
14
 
22
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
кремъл да престанат да си пращат техни колхозници да шарят паметниците и после да имат повод да лаят, пък и сталин е казал има паметници има и проблеми, няма паметници няма проблеми
8
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това руските алкохолици си го пишат по паметниците не знам след отродяването на 2 милиона българи в македония т.е. тотален геноцид какво трябва да направят тези алкохолици за да ви светне, че са ни врагове. Иначе ако е българин моите извинения за тези действия така им е промит мозъка на някои хора. Евреите са се застъпили за нас и от american jewish committee са казали на руските алкохолици накратно да си гледат работата.
7
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно руснаците сами да си ги правят тия неща с "поругаване" на паметниците, за да може после да се опитват да упражняват натиск в страната ни.
6
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък свалям шапка на извършилите това нещо. "Комунизъм=еврейство". Много точно! Захарова да не се бърка, където не й е работа. Жалко, че Хитлер не спечели навремето. Но историята се повтаря. Където е текло, пак ще тече. :)
5
13
 
20
 
! Отговори
Филибар преди 6 години
Крайно време е този паметник да бъде демонтиран и заместен с такъв на ПП ГЕРБ. Скулптура на Б.Б. в циклопични размери с фундамент барелеф , как беквокалите МУ участват в сутрешни блокове. В ясно време паметника трябва да се вижда от всички краища на проспериращата ни Родина.
4
21
 
34
 
! Отговори
жоре паметнико преди 6 години
Така са червените ***...едно си баба знае, едно си бае. Те ни били освободили...от кого беее? Много добре сме си били а дано и за напред да няма рашистки колоради наоколо...един Иво Христович ни стига, но ще се справим с него...
3
1
 
18
 
! Отговори
ВАНДАЛИЗЪМ преди 6 години
ТАЯ БОЯ НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛЕСНО ОТ КАМЪКА
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гешев внася закона за защита на държавата от евреите и комунистите а Борис 3 го подписва.
1
14
 
28
 
! Отговори
преиграване преди 6 години
Да не се окаже само, че са Позитански ***... ...хибридчиии..