Съветник на Ердоган: Да ревизираме отношенията с НАТО!

"Организацията се отнася враждебно към един от членовете си"
Обновена: 20 ное 2017 20:05 | 20 ное 2017 19:40,
86
Съветник на Ердоган: Да ревизираме отношенията с НАТО!
Снимка: Архив, БТА

Анкара трябва да преразгледа отношенията си с НАТО, каза главният съветник на турския президент Ердоган Ялчън Топчу, цитиран от агенция Доган и ТАСС.

"Зад всички сътресения и зависимости на нашия сектор на отбраната стои НАТО. Дойде време да преразгледаме отношенията си с алианса. Тази организация, която се отнася враждебно към един от членовете си, не е единственият вариант за нас", каза той. Топчу добави, че "парламентът трябва спешно да разгледа този въпрос", предаде БТА.

Напрежението в отношенията между Анкара и НАТО се повиши отново на 18 ноември, когато на табло на НАТО, изложено на учения в Норвегия, сред враговете на алианса в единия ъгъл е било изписано името на Ататюрк, а на другия ъгъл името на Ердоган. В резултат турският президент съобщи, че Турция прекратява участието на турските военни в ученията.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поднесе в петък извиненията си на Турция заради причинената обида, последва извинение и от страна на Норвегия.

Ердоган обаче заяви, че подобен инцидент не може да приключи с обикновено извинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 999Ми що не си ходиш в анадола бе Мустафа?
76
2
 
3
 
! Отговори
ot Deliorman do gurb преди 6 години
Не Турция е враг на NATO а NATO e враг на всяка държава която искат суверенитет!!!
75
1
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ТУРЦИЯ НАИСТИНА Е ВРАГ НА НАТО , ЗАТОВА НЯМА НИЩО ЧУДНО И НИЩО НЕОБИКНОВЕНО ,ЧЕ НА ТАБЛОТО ЕРДОГАН СЕ Е ПОЯВИЛ КАТО ВРАГ НА НАТО ! ПРАВ МУ ПЪТ НА ЕРДОГАН ,НИКОЙ НИКОГО НАСИЛА НЕ ЗАДЪРЖА В НАТО !
74
3
 
1
 
! Отговори
999 преди 6 години
До спасИма българско издание от български автор от 1977 г. - където подробно е описано, за индустриалното развитие на НАТОвска Турция. Тоест този подем се е дължаш на с помоща на СССР ! Запада никога нищо не е направил за Турция !ЗА ВАШЕ ИНФО:Вашата българска граница я пазят турците , а не вие !!!Не се изхвърляйте толкова - Вие сте това , което сте били винаги , както под Визайнтийско,Османско,Руско,Немско и сегашното Педофилско ...
73
0
 
1
 
! Отговори
Deliorman преди 6 години
г-н Спас не създавайте етническо напрежение,всички сме равни по етнос
72
4
 
0
 
! Отговори
спас преди 6 години
Българите не трябва да се страхуват от Турция, защото е сравнително лесно и просто да се защити. Разполагането на ракети земя-земя в посока Турция ще накара всеки да мисли дълго преди да направи каквато и да е стъпка напред. Истанбул е на един хвърлей място, Анкара също не е далеч за обсега на съвременните технологии, а само в тези два града има много,много милиони хора, които ще са изпепелени. При масирана атака от няколко хиляди ракети едновременно, няма защита, която да устойчивост..
71
0
 
2
 
! Отговори
Deliorman преди 6 години
Нито една членка не е видели нещо добро от NATO освен САЩ,Англия,Гермяния и Франция.Във гр.Мадан обл.Смолян се добива злато от ''канадска фирма''...
70
1
 
4
 
! Отговори
БГ бъдеще преди 6 години
До Не!Какво решение е ЕС? Ние сме в ЕС и какво прави ЕС за нашата национална сигурност? Държавите в ЕС, всяка за себе си решава проблемите с бежанците. Строят си вътре огради на границата. Някой от тях да беше дошъл да строи нашата ограда - външна граница на ЕС, не!Сега Меркел като падне от власт и дойдат антимигрантските партии и започнат да връщат от там мигранти у нас, тогава ще видиш европейската солидарност в цялата й прелест.
69
3
 
3
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До БГ бъдещеУмнико, и Турция и Русия са ориенталски държави, по-скоро ще си ни поделят. Обединена ЕВРОПА е единственото решение!
68
6
 
2
 
! Отговори
БГ бъдеще преди 6 години
България влезе в НАТО за да ни пази от Турция, но турците поставиха условието да унищожим отбранителната си способност спрямо тях и ние го направихме.Ако Турция излезе от НАТО, няма сила която да ни защити от тях. Дори не е нужно да ни нападат военно. "Бежанците" са достатъчни. Пред страната ни има два пътя:- Лъсваме Альоша, подаряваме проф.Божо за личен шут на Захарова и посрещаме с хляб и сол Путин на Шипка.- България става турски циганистан, увеселителен лагер за джихадисти на път за Европ
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво така европа ще спре да излива милярди евро в турция и бързо ще обеднеят
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ша са сетите марш при путин
65
4
 
2
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Да се махат, никому не е нужна ердогания повече...
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами супер - да действат. И с ЕС и свободната търговия да скъсат, само че не на приказки и пред тълпите. По - добре не може и да бъде. Браво ! Сега действайте и то спешно наистина ! " Това, което сам си направиш, никой не може да ти го направи ! "
63
16
 
5
 
! Отговори
спас преди 6 години
Турция е в НАТО, защото наглеците я искат там. Турция е слугиня, винаги е била. Това, че сега Реджеб се опитва да скъса синджира и да се развива е за адмирации, но е малко вероятно да се получи. Това което е Турция в момента е продукта на западната благосклонност. Те винаги са я използвали като ръжена и тоягата. Има над 9 войни с Русия.Западните инвестиции забогатяха турците и те си помислиха, че могат сами вече. Освен това на западняците им писна от реджеповите капризи.
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До кокалаТова изобщо не ни интересува...
61
2
 
3
 
! Отговори
До кокала преди 6 години
Пише се и се изговаря Мухаммед...
60
5
 
13
 
! Отговори
кокала преди 6 години
не си играйте с огъня. преди няколко години скандинавците се опариха от публикувана снимка на Мохамед,последва ги и френския вестник. не си правете гавра със светините на другите за да не сърбате попарата която сами си дробите
59
2
 
15
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"НАТО САМО И ПРЕЧИ НА ТУРЦИЯ!!!! ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ И ДА СЕ МАХНЕ ОТ НАТО!!! МАХАЙ СЕ ГАДИНО :D"Абе Пурко... От кога Турция е в НАТО?От кога България е в НАТО?Та вие сте само по документи там не го забравяй... Не можете дори и "гък" там да кажете, кои сте вие в нато да се перчиш тук!!! Оти не го кажат вашите представители в нато това което си писал ти... Истиска ли им бе Пурко?
58
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NATO е само призрак. ЕС се разпада.