Белгийски изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Инцидентите с руски военни летателни средства зачестяват
15 яну 2018 18:58,
219
Белгийски изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: Архив, Reuters

Два изтребителя Ф-16 на Военновъздушните сили (ВВС) на Белгия от база край Брюксел са прехванали тази сутрин два руски стратегически бомбардировача Ту-160 над Северно море, съобщиха местни медии, като се позоваха на "военен източник".

Уточнява се, че Белгийските ВВС са поели от миналата седмица от Холандия осигуряването на безопасността на въздушното пространство в държавите от Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург).

До август двойка белгийски изтребители остава в постоянна готовност за намеса при нужда, пише БТА.

Медиите допълват, че тревога може да бъде подадена към ВВС например при появата на летателни средства без обозначение или с които е невъзможна радиовръзка.

Добавя се, че инцидентите с руски военни летателни средства зачестяват напоследък, след като почти не са били наблюдавани след края на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
23
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Трябваше да ги свалят на земята и да убият руските пилоти. Щеше да имат Белгийски поток,руски АЕЦ, и уважение на джуджето...ха.ха.ха
152
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиянките от Раша що не минат така близо до Аляска , а ;)Ще бъдат изпарени за 4 сек.Що не летят в Турция - още помнят как ги свалиха като глухи гъски :)))
151
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е ***, това и децата го знаят :)))
150
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И руснаците в бомбардиривачите примрели от страх и се извинили??? Дреме им за белгийските изтребители, летят си международни коридори. Прихванали означава, че всеки момент са щели да открият огън. Що за джурналисти работят в този сайт? Неграмотни, подвеждащи писаници на които им се смеем. Прав е по-долу читател, да намерят по-грамотни журналисти, а не Джурналя.
149
8
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
"С руски летателни средства" - с чинии, с корита, с кофи, с легени, с празни бутилки от водка... руснаците с всичко летят...
148
4
 
21
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
На баба ви гъзo са прЕхванали. Назначете някого със средно образование, моля! Тука четат и деца. Ще ги научите да пишат грешно.
147
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нокакъв Циркон в природата.Единствената работеща ракета с Въздушно-реактивен двигател (ВРД или Ramjet) е френската въздъх-въздух Метеор.
146
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 134Някаквият "Циркон" вкарва в ситна вибрация някои глави в петоъгълната сграда. Защото влезе на въоръжение и с него ще въоръжат самолети, кораби, вкл. ракетни катери клас "Каракурт" и "Буян", както и подводници. Развил е скорост 8000 км/ч на последнете изпитания. Китай също прави някакво хиперзвуково оръжие, докато на САЩ програмата засега се провали - един полет и тяхната макина се разруши. Нищо, ще поработят и може и да настигнат отличниците. Не се знае дали "Циркон" маневрира.
145
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 145В дълбока заблуда си относно Ту-160 Blackjack - той е въоръжен с всичко, което можеш да се помислиш и двата F-16 и другите два Typhoon-a, за които не знам защо "новинарите" не написаха, просто щяха да си отидат мърцина.
144
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде престанете с iдиотиите си! Това е задължителна процедура - руснаците могат да се обидят, ако не ги посрещнат. Както и обратното - натовски самолети летят в район, близък до Русия, веднага ги посрещат! Така е и с корабите. това не е новина, целта на занятието е да се възбудят антируски писания от наши стипендианти на Uncle Gyorgy.
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
152 кво бе бае , нищо не ти се разбира
142
1
 
20
 
! Отговори
АМАН ОТ FAKE NEWS преди 6 години
"инцидентите с руски военни летателни средства" колко да се отличават от "инцидентите" с натовски летателни средства?
141
7
 
12
 
! Отговори
бай Онзи преди 6 години
До SpaceX Ами *** и провери, не задавай гатанки. Ега ти русофобската параноя.
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
145 - това е така , затова след ВСВ се разработват различни концепции за тяхното използване . В случая с Ту-160 той е въоръжен с крилати ракети , лети на ниска височина над водни повърхности , когато целта е в обсега на ракетите , стреля и изчезва обратно с максимална скорост . Подобна е била и първоначалната концепция на В-1 , от който руснаците са "заемали"(виж снимки на двата) , но поради геогравски особености на СССР , САЩ се спират на по-лека машина , следваща релефа на земната повърхност
139
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ги прехванаха на Play Stationa ли?
138
7
 
6
 
! Отговори
3 та ръка Ф-16 преди 6 години
продаден от Америка на Белгия за скромните няколко десетки милиона около 16 милиона и пак е с отстъпка заради ръждата :) Ама като има луди да купуват
137
4
 
9
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Третополовите не могат да вдигат самолет, тях само ги возят.
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
143 Би трябвало да знаеш че бомбардировачите са доста голяма мишена и без ескорт са за съжаление само . Те са страшни за земята но там горе са големи тлъсти мишени
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие само вижте самолета на снимката колко ръжда е хванал, после ми разяснете кой е тоя луд, дето се е качил и е преминал свърхзвуковата бариера, като знае че се намира в период на полуразпад...Нищо, ще му ударят една боя и ще ни го продадат за чистак бърсак нов, да си го ползваме още половин век!
134
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прЕхванали дедовия... : )))F-16 Vmax = 2 145 km/hTY-140 Vmax = 2700km/hТамън да ги прехванат и вече го нямало там, ама за кратко ги мернали на радарите, на 300км разстояние. Да се бяха приближили с още само 240км и можеше евентуално да пуснат по една ракетка, на която нямаше да й стигне горивото да го догони. Те така се прихващат свръхзвукови бомбардировачи от белгийци. А мармотите още завиват шоколадите в станиолчета...