Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва

Тереза Мей: Русия е виновна за отравянето на шпионина Скрипал
Обновена: 14 мар 2018 15:42 | 14 мар 2018 15:42, Елка Василева
524
Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че Русия е виновна за отравянето на британска земя на бившия шпионин Сергей Скрипал и обяви като ответна мярка експулсирането на 23-ма руски дипломати, предаде Франс прес.

Мей съобщи също "временно преустановяване на двустранните контакти" с Москва.

Досега Русия имаше 59 дипломати в Обединеното кралство, припомня АФП.

Още по темата

"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат" страната, каза в парламента министър-председателката, цитирана от Ройтерс.

Мей отбеляза, че това най-голямо експулсиране от Лондон за последните 30 години ще намали руския разузнавателен капацитет във Великобритания за години напред.

"Ще замразяваме руски държавни авоари, винаги когато имаме доказателства, че те може да бъдат използвани, за да се застраши животът или собствеността на британски граждани или хора, живеещи в страната", заяви премиерът.

Великобритания е анулирала покана към руския външен министър да посети Великобритания, каза Мей, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни трябва ни Русия ни Турция. От двете само тегло за България. Единсвения шанс за свобода е Евросъюза.
335
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 352, Две световни войни бяхме против Русия и едвам оцеляхме и то само благодарение на Русия!!! Алкохолика Чъчъл бомбадира София, Сталин го спря!! И както казваше легендарният Буров : който не е за Русия независимо каква власт е там ,той е за петата колона ,тази която иска да ни онищожи..турция..
334
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Тереза газ п и к а е. Путин и успехите на Русия така ги вбесяват, че едно смислено обвинение не могат да измисля. СМЯХ!!!
333
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва тотална изолация на Русия. Като сев. Корея. Не ни трябва нищо руско . Няма по нагли и нахални политици от руските .
332
7
 
8
 
! Отговори
Трак до 371 преди 6 години
И колко копейки заработи с този пост.Ако не бяха десните , сега щеше да караш Заз и да си мечтаеш за голф двойка.
331
9
 
14
 
! Отговори
чукча преди 6 години
За Крим-Запада не призна че на пияна глава Хрушчов прехвърли Крим към УССР.Сега след фашисткия преврат какво право има да писка?
330
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия измести Ислямска държава напълно.Няма бомби, няма микробуси да газят пешеходци, а си преминаха направо към употребата на оръжия за масово поразяване !Бог да пази България от Руската империя !
329
4
 
6
 
! Отговори
любопитен преди 6 години
До Анонимен 366Kaк Кремъл е потъпкал "международното право" в Крим ???
328
9
 
15
 
! Отговори
Крим право преди 6 години
Украйна погреба международното право, когато забрани българския!Факт!Друго?
327
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, дребните политически пигмеи от прозападнали партии са изпаднали в тежка истерия - край с Русия, спират световното първенство, ще съдят Путин, той вече е персона нон грата и подобни смехотворни т.ъпни. Психодесните от рода на Митодий, Тонката Завърналата се мумия и групичките около Ненчев, Кънев и пр. хабят само парите на наивни американски данъкоплатци. Една конвекция не можаха да пробутат, не посмяха да се вестнат на Шипка да си поки това ми били баш ***! Излагате ни пред чужденци
326
5
 
9
 
! Отговори
Русия преди 6 години
В ерата на интернет Тръмп призна, че Русия не е атакувала изборите.Има доказателства, проби, експертизи, факти.Когато няма доказателства ликуват ***, платените.БГ не е заложник на фейк нюз, БГ не е заложник на Плъха, Гинка, Рижия, групово изнасилващата Мутра.Тръмп не ви иска, примирете се!България не ви иска. Светът не ви иска!Предателят е нежелан, той е изхвърлен, употребен и....Каквото решат Господарите.Но ООН не е форум на предатели.Успокойте нервите и пийте Малц!
325
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 357:Кремъл погреба Международното право в Крим, а сега се позовава на него, въпреки, че отново цинично са го погазили, убивайки двама човека в чужда държава !
324
8
 
7
 
! Отговори
смешници преди 6 години
Абрамович ще го върнете ли Не защото налива руски пари
323
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бог надАз съм виждал боК, бог не съм виждал.
322
4
 
1
 
! Отговори
бог над преди 6 години
някой виждал ли е истински бог
321
13
 
20
 
! Отговори
дааа преди 6 години
Много слаба постановка. Да припомним как някой запали Райхстага и после обвини друг.
320
8
 
12
 
! Отговори
живеещ там от 30 г преди 6 години
До Анонимен 329Не знам от коя бг общност в ОК пишеш, но мнението ти е смехотворно несъстоятелно, особено в частта "добронамерени". Много хляб има да изядеш, докато осъзнаеш бездънната им подлост (за това, че хулиганството им е вродено, да не говорим - има разлика между повърхностно добри маниери и добро възпитание).Саксите са се разлютили като оси напоследък, но ще се окажат пчели - ужилиха Русия, сега ще агонизират.
319
10
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
След 10 години няма да има и кой им купува газа и нефта.
318
7
 
14
 
! Отговори
цц преди 6 години
Тоя Путин и тая Русия са голяма работа! Където и да стане нещо все те са виновни. Аман от конфронтиращи си т.ъ.пи политици. Газа е произвеждан в бивша Украйна. Защо никой не търси източника и извършителите, а директно се обвинява някой. Айде вън от ЕС !
317
6
 
9
 
! Отговори
БГ "Ушанките&qu преди 6 години
Вие не водите война срещу Русия, а срещу Международното право!Този път ще се съобразите с "Дипломатическото и Консулско право", и с редица Резолюции и норми приети от ООН.Подобни класификации са типични за неуки хора в сферата на Законността.Крайно време е защитниците на Плъха, Гинка, Мутрата пребила шофьор към Бояна, участвала в групово изнасилване на БГ момиче да си намерите мястото, а то е в затвора.Не лекарите, юристите на БГ, а мутрите - *** и фейк нюз,БГ не Ви иска и Тръмп също!