Вече доказано: Хитлер е умрял през 1945 г.

Загинал е от отравяне с цианид и куршум, твърдят учени
19 май 2018 13:37, Александър Попов
59
Вече доказано: Хитлер е умрял през 1945 г.
Снимка: Reuters

Адолф Хитлер наистина е загинал през 1945 г. в Берлин, със сигурност от отравяне с цианид, но и от куршум. Това сочат изводи на френски учени, изследвали фрагменти от зъбите и черепа на германския диктатор, съхранявани в Москва, предаде Франс прес.

"Зъбите са автентични, без никакво съмнение. Анализът ни доказва по безспорен начин, че Хитлер е загинал през 1945 г.", заяви за АФП професор Филип Шарлие. Наред с още четирима изследователи той е съавтор на публикация по въпроса, поместена в петък от научното списание "Юропиън джърнъл ъв интернъл медисин".

Анализът на проби от болните зъби на Хитлер и многобройните протези показва, че белите петна по тях наистина са от зъбен камък, а няма и следи от месни влакна (фюрерът е бил вегетарианец).

След тези констатации, огласени през март в документален филм на телевизия "Франс 2", "няма вече място за каквито и да било конспиративни теории за "оцеляването" на Хитлер. Той нито е избягал с подводница в Аржентина, нито се намира в потайна база в Антарктида или на обратната страна на Луната", иронизира Филип Шарлие.

През март и юли 2017 г. руската Федерална служба за сигурност и Държавният архив на страната са разрешили според него на изследователския екип да анализира останките на диктатора за пръв път от 1946 г. насам.

Френските учени са открили на отломка, представена за част от черепа на Хитлер, отвор отляво, наподобяващ дупка от куршум. Не им е било разрешено обаче да вземат проби от този фрагмент.

Неговата форма и структура обаче са били "напълно сравними" с рентгеновите снимки на черепа на Хитлер, направени година преди смъртта му, твърди професор Шарлие.

Новото изследване потвърждава общоприетата версия за смъртта на Хитлер, според която се е самоубил на 30 април 1945 г. в бункера си в Берлин заедно със своята приятелка Ева Браун, но то добавя и нови данни, посочи ученият.

"Не се знаеше със сигурност дали се е самоубил, използвайки ампула с цианид, или с куршум в главата. Изглежда и двете", обясни той.

По запазените зъбни фрагменти не са открити следи от барут, което изключва изстрел в устата - по-вероятно може би е стреляно във врата или в слепоочието. Същевременно синкави петънца по зъбните протези "изглежда" са следствие от химична реакция между цианида и металната част от тези конструкции, смята изследователят.

Експерт по съдебна антропология, д-р Шарлие установи преди време по-специално автентичността на сърцето на Ричард Лъвското сърце и на останките, приписвани на Св. Луи. Оспорва се обаче заключението му, потвърдило, че е автентична и мумифицираната глава на френския крал Анри Четвърти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Адолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега като напълниха Германия с джихадисти положението е същото.Няма да види спокойствие тази странаПърво концлагери, сега стрелби по улиците
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите вече могат да са спокойни и да скъсат с хитлеризма и колаборационизма и да преминат на страната на победителите - Русия, САЩ, Великобритания.
48
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До шматкаАсистентката на главният дентист на фюрера признава, че това са зъбите на Хитлер. Години по-късно пред пресата и журналистите, разкрива че е дала показанията си под натиск само за да избегне процеса срещу нея. Пак в същият филм на нешънъл джеографик споменават и за зъбите от останките на *** Браун, които били в много лошо състояние, което не пасва на цялата картинка в която *** Браун е играла ролята на първа дама до Хитлер.
47
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До шматкаПо нешънъл джеографик имаше филм специално за това дали Хитлер е действително загинал през 45г или се е случило нещо друго. Черепа или това което е останало от него се пази в Русия и така учени и специалисти по ДНК експертиза влязаха в контакт с колегите с руските си колеги и направиха тест. Резултата беше потресаващ. Черепа е бил на жена. А колкото до зъбите - пак в същото предаване разказаха, че съюзническите войски не са успели да хванат личният дентист на Хитлер, а асистентката...
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи Dnes.bg, Хитлер не е бил вегетарианец. Моля, проверявайте източниците си :)
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експерт по съдебна антропология, д-р Шарлие установи преди време по-специално, ...... че на Марко чадъра е автентичен.
44
6
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И защо ще му е на човек глътнал цианид да се гърми.Много плоско.Защо ще му е да се самоубива при положение че е имал десетки възможности да избяга.Защо не са намерили целия скелет а само чене и парче от тилаЗащо се пускат тези "изследвания"точно когато национализма в Европа се надигаЗащо защо.....
43
6
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Абсолютно сте прав. Подкрепям Ви. Навсякъде се лъже. Винаги са лъгали и по темата за Хитлер. Най вероятно се е евакуирал. Всъщност щом се говори за него повече от 70 години след мнимата му смърт, той е жив в умовете на хората. Е как тогава е мъртъв?
42
10
 
14
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 5 години
Хитлер=Сталин . Добре че вече ги няма, но за съжаление сега имаме Тръмп и Путин.
41
3
 
29
 
! Отговори
Лъжец преди 5 години
Няма по-лъжливо същество от човека . Като се започне от детските години как собствените ни родители ни лъжат за да ни накарат да им се подчиняваме . В училище -нови лъжи за да ни оформят като послушни граждани. Работодателите ни лъжат и никога никой не получава реалната цена на труда си. Правителството ни лъже. Медиите лъжат за да се подмажат на управляващите. Комунистите разправяха лъжи за "светлото бъдеще" . Сегашните ни баламосват колко добре живеем .. Та за един Хитлер ли ще кажете истината
40
5
 
29
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Може да е умрял, ама който падне в бой за свобода, той не умира! Чакаме достоен наследник с по-твърда ръка, че Адолф е бил доста либерален...
39
6
 
30
 
! Отговори
88 ! преди 5 години
...Жив е той, жив е...в сърцата ни !!!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе те и за Христос казваха, че имал любовница и че е умрял, а не възкръснал, ама нещо им се продъни теорията, понеже още търсят тялото му...Няма никакво значение как е умрял Хитлер и кога.
37
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите да изследват ченето на Путин и ще разберат, че Хитлер е жив !
36
0
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АЗЗЗЗДа видим дали Бойко и Меркел, ще поемат мечтната от теб, политическа отговорност;))), по този начин или ние, ще трябва да им помагаме?
35
4
 
21
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
Ето така се носи политическата отговорност като Хитлер, а не като Гоце, Нинова и царя!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
конспиративни теории е добре да има за някои, е в момента се продава книга за Хитлер в Аржентина, доста пари се изхарчиха за да се докаже нещо което се знае, сега някой "учен" ще оспори резултати и ще иска той да изследва и т.н. само и само да харчи пари.
33
1
 
4
 
! Отговори
Moйлер преди 5 години
Доказано има само в математиката. Ерго: " ПОКАЗАНО" а не " ДОКАЗАНО"
32
11
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
до: А сега де! ...... И Путин е също много обичан от руснаците, но и неговите зъби и череп ще се наложи да бъдат "ОБСЛЕДВАНИ" по-късно.
31
7
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Че то това се знае от 1945 година!! Отказа на Руснаците да покажат трупа на Хитлер пред Съюзниците им поражда теории на конспирацията ,че бил забегнал в Аржентина и какви ли не глупости.National Geographic доказаха още през 1985г ,че Хитлер е умрял в Бункера си ,от изстрел в главата ,след което е бил подпален от негов офицер.