Бягство: Войник от КНДР потърси убежище в Южна Корея

Той сам е поискал подслон в Южна Корея
1 авг 2019 14:00,
30
Бягство: Войник от КНДР потърси убежище в Южна Корея
Снимка: архив Reuters

Южнокорейската армия задържа войник от Северна Корея, който е пресякъл строго охраняваната демилитаризирана зона, която разделя двете държави, съобщи Reuters.

Комитетът на началникците на щабоев съобщи, че севернокорейският войник е изявил желание да дефектира в Южна Корея.

Още по темата

Той е войник на активна служба в армията на КНДР и първо е бил засечен от термалните камери, които охраняват границата между двете страни. Той е бил хванат от южнокорейската армия макло преди полунощ в сряда.

Също в сряда армията на Южна Корея откри тяло край демилитаризираната зона, за което се смята, че е на цивилен гражданин на Северна Корея.

Тялото е било открито в река Имджин и според патоанатомите човекът е мъртъв от поне две седмици, съобщава южнокорейската агенция Йонхап.

Вчера Южна Корея върна обратно трима севернокорейци, които са прекосили морската граница между двете страни с рибарска лодка. Властите от юга съобщават, че рибарите може би са искали да избягат, но все пак сами са избрали да се върнат обратно.

Всяка година стотици севернокорейци бягат от страната си в търсене на свобода. Преминаването на демилитаризираната зона обаче е трудно. Тя е обсипана с мини, от двете страни има високи огради и е охранявана от тежко въоръжени войници от двете страни.

Последният случай на войник, избягал от КНДР през демилитаризираната зона е от ноември 2018 г. През ноември 2017 г. друг войник беше прострелян няколко пъти от севернокорейската армия, докато прекосяваше зоната. Той успя да се спаси и лекари от Южна Корея се грижиха за него.

Северна и Южна Корея се съгласиха през 2018 г. да намалят напрежението по границата си, като намалят броя мини и охранителни постове, както и да ограничат въоръжението на своите войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗНАЧИ КАЗВАШ СЛАФЧУ НАСЛЕДЯВА СЛАВНАТА БСП- ХАХАХА- АМА ВИЙ СА УФЕКАЛИХТЕ ВА- И КОЙ ША ГЛАСУВА ЗА СЛАВУЦА- НИКОЙ НЕ МУ ГЛЕДА НЕЩОТУ НАБЕДЕНО ЗА ШОУ........НАЙ МУ ВЪРВИ НА СЛАФЧУ ДА ПРОДАВА МАРТЕНИЦИ.
24
4
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ 23 Съгласен съм да изметем ГЕРБ, при условие че изберем Слави за премиер. Корнелия не става.
23
1
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Да се родиш в СК е ужас. Намират се " българи " дето величаят режима на Свинчо. Нямат престава какво е да живееш в глад и страх дали комшията няма да те топне, че не се смееш или плачеш достатъчно силно.На другия ден си мъртав.
22
2
 
14
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
"да дефектира в Южна Корея" - Тъпчовци, може да е искал да дефекира...
21
1
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
До бай Тошо 2Човече, ти разбираш ли нещо, когато четеш?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягат от капиталистическия рай. Казаха, че в Северна Корея имало наркотици и контрабанда от Китай, милионери севернокорейци спекуланти.
19
0
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
И авторката, да знаеш. че има огромна разлика между думите" дезертирам" и "дефектирам". Но да не ти пука, продължавай все така, иначе кой ще ти чете великите публикации!
18
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягат от комунистическия РАЙ , що така бе таварищи русоблизци ???
17
0
 
10
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Ужас! То бива да си лееееко неграмотен, ама тука има един, който е мнооооого неграмотен! По-точно - една, ако се вярва на името в началото на тази страхотна публикация.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То корейчето ясно,подгонил го сюргюна горкото, ама на Вас кой ви плаща заплатите за такива идиотизми не е ясно!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кво изобщо седат там и слушат банда престъпници? Вместо да ги опаткат и да продължат напред вече 70 години глад и изолация. Бахтиии смеха. Психо диспансера. Ксро им видиш физиономийте не мязат на нищо.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялата помия(новина)дето сте я исипали по горе разбрах, Че дефекацията при демокрацията е Ееееееехе,къде отиваш ти!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един пускат, но един милион такива ще ги спрат на границата и ще построят три пъти по-висока ограда от сегашната. Лесно е да си правиш пиар с един бежанец и да се правиш на много демократичен, когато врагът ти не пуска бежанци.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво толкова поданика на Ким решил да се"издруса"малко по на юг.
11
0
 
16
 
! Отговори
Bat Petko преди 4 години
"Комитетът на началникците на щабоев съобщи, че севернокорейският войник е изявил желание да дефектира в Южна Корея." Ало, вие журналисти ли сте или *** ? Поне си прочетете малоумното изречение
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сензация.Последно корейчето Дефектирал ли е или е извършил Дефекация в Южна Корея!!
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките хора. Живота им мина в страх и мъчения. Направо цялата армия да влиза в ЮК и прасето да остане само там. Понеже е голям владетел.
8
1
 
10
 
! Отговори
Im speechless преди 4 години
Комитетът на началникците на щабоев съобщи, че севернокорейският войник е изявил желание да дефектира в Южна Корея
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тъмно севернокорейският войник е изявил желание да дефектира в Южна Корея.Свалил гащите, но бил задържан от бдителните южани, които му поискали пари за дефектираното на тяхна територия. В джоба на севернокорейския войник не се оказали дребни южнокорейски монети и той се видял принуден да поиска убежище.
6
0
 
14
 
! Отговори
ТВА Е СМЕШНО --кой преди 4 години
Властите от юга съобщават, че рибарите може би са искали да избягат, но все пак сами са избрали да се върнат обратно.КОЙ ГИ ПРЕПИСВА ТЕЗИ СТАТИИ