EП за изборите в Беларус: Миналото и бъдещето се борят

Президентските избори в Беларус са насрочени за 9 август
4 авг 2020 10:03, Нели Христова
19
EП за изборите в Беларус: Миналото и бъдещето се борят
Снимка: БГНЕС

Съдбата на Беларус се решава на настоящите президентски избори, каза Петрас Ауштравичиус, специален докладчик на Европейския парламент за Беларус.

Живеем в исторически времена. Виждаме, че миналото и бъдещето на Беларус се борят, че има възможност да се обърнат нещата по съвсем различен начин, да се превърне в европейска държава с отворено общество, с развиваща се икономика, с нормални отношения със съседите си и проправи нов път в отношенията с Европа Вместо да се гледа само в една страна, която през цялото време или продава петрол по-евтино, или повишава цената на газа, в зависимост от интересите на тази страна, заяви Ауштравичиус в интервю за белоруския проект на ZUBR YouTube на канала Страна за живот.

Според него тези исторически събития принуждават демократите както в Литва, така и в Европа да кажат думата си и не са безразлични.

В тази връзка специалният докладчик на Европейския парламент призова белоруската опозиция да не спира и да стигне до края, да се бори за всеки глас, така че да бъде включен в бюлетината в подкрепа на кандидата, за когото е подаден.

Президентските избори в Беларус са насрочени за 9 август, предсрочното гласуване ще започне на 4 август. Пет души кандидатстват за най-високия държавен пост, включително действащия президент Александър Лукашенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Горките беларусиБацко е взел от Путин два заема за общо $5 млрд. за срок от 20 години. Петрас Ауштравичиус казва, че има възможност да се обърнат нещата по съвсем различен начин, Белорусия да се превърне в европейска държава с отворено общество.Разбирай, че може да стане като с Киев - укропите взеха милиардно-огромен заем, направиха майдан и казаха на Путин да си търси парите от Янукович.
13
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Извинявам се, предният ми пост беше до азиатеца #8.
12
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 4,Ти ако си с майка гострольорка на виетнамските общежития та си азиатец, повечето българи са европейци.
11
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Това си е откровена намеса във вътрешните работи на една суверенна страна и потенциално призоваване към бунт с потенциална подкрепа при извършване на незаконни и терористични действия, както в сирияБългария трябва да излезе час по скоро от това котило на лицемерни некадърници.България вън от ес!
10
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Еми транснационалния капитал не може да влезе в Беларус. Както казват Беларус се опази от всякакви НПО -та. Добре казваме лукашенко е предпазил държавата си от зловредни влияния. Народът беден. Ако Беларус се отвори ще влезе транснационалния капитал и те пак ще да бедни. Кой е правилния вариант
9
3
 
0
 
! Отговори
Я преди 3 години
Нямам нищо против да има т. нар здрава ръка в управлението на една страна. НО да има честни избори, след които ако населението не е доволно да може да смени тази здрава ръка. А не 24 години един и същ човек да управлява държавата и то не много добре. Дето се вика златната среда. За съжаление при нас в Изт. Европа златна среда няма.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Миналото е Азия, а бъдещето - Европа....ама ти си от Зайчарника на Радев, та това никога няма да го проумеете !
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бре тоз мордератор е голама пу...а,два коментара ми изтри а нямаше нищо обидно в тях,явно цензурата е пълна в тоз сайт както и в таз бойколандия
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И у нас е така - миналото иска да се върне на власт, за да унищожи бъдещето на българите !
5
1
 
6
 
! Отговори
Горките беларуси преди 3 години
И европейската, и руската олигархия си точат зъбите да ги хрускат и преглътнат. Лукашенко си е гадно същество (иначе нямаше да се задържи на власт 25 години), но е корав чешит и досега поне не даваше на транснационалния капитал да изтърбуши страната. Там нито са цъфнали, нито са вързали, но след него ще бъде мор, щом онези от север и от запад започнат да си делят баницата.
4
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Кои опозиционери са по зле, нашите или техните?
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаре, какво стана с руските туристи в Беларус? Ще връщаме ли СССР. Кой е по добър улравник Путин или Лукашенко?
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус - 129 евро минимална заплата.България - 283 евро минимална заплата.
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според феновете на тъпанджията Радев, бъдещето на Беларус е Лукашенко, а Бойко дето 2 пъти дава оставка е диктатор.