Отбелязаха скромно годишнината от атентатите в САЩ

Доналд Тръмп участва на церемония на борда на президентския самолет
23
Отбелязаха скромно годишнината от атентатите в САЩ

Президентът и първата дама на САЩ Доналд и Мелания Тръмп отбелязаха днес с минута мълчание годишнината от атентатите на 11 септември 2001 г., предаде Асошиейтед прес.

Някои репортери, пътуващи на борда на президентския самолет, бяха поканени на церемонията, която се проведе в конферентната зала на борда в 8.46 ч. (15.46 ч. българско време). Това беше моментът, когато първият отвлечен от атентаторите самолет се вряза в едната от двете кули близнаци на Световния търговски център преди 19 години.
Всички присъстващи на церемонията се изправиха на крака.

Президентът на САЩ пътува към Шанксвил, щата Пенсилвания, където е предвидено да произнесе реч на мястото, където отвлеченият Полет 93 се разби в поле, при което загинаха всички хора на борда.

Съединените щати ще спазят поетия ангажимент да не забравят близо трите хиляди "невинни американци, които бяха убити безсмислено", написа Тръмп в Туитър.

Съперникът на президента републиканец на изборите през ноември, демократът Джо Байдън, ще посети мястото по-късно днес.

Минута мълчание бе запазена в цял Ню Йорк. Камбаната на мемориала на Световния търговски център даде сигнал за начало на отбелязването на 19-ата годишнина от нападенията, при което още на пет пъти ще бъде запазена минута мълчание - в точния час на врязването на отвлечени самолети във втората от кулите близнаци на Световния търговски център и в Пентагона, падането на четвъртия самолет на поле в Пенсилвания, както и на рухването на двете кули на Световния търговски център.

Поради спорове за мерките срещу коронавируса в Ню Йорк се провеждат две отделни церемонии. На официалната организаторите, притеснени да не съберат прекалено много хора на едно място, пуснаха запис с имената на близо трите хиляди жертви на атентатите. На друга церемония на улицата техни роднини ще продължат традицията да прочитат имената лично.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, вицпрезидентът на САЩ Майк Пенс и кандидатът за президент Джо Байдън присъстваха, носейки маска, на церемонията на мястото на унищожения Световен търговски център. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Защото Тръмп знае истината и не иска да влиза в историята като лъжец.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми скромно е, те тия кво очакват? Пищни балове с маски и калашници?
14
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Скромно,по американски-без взривове и убити тъмнокожи.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами на фона на сегашните атентати, които продължават вече няколко месеца би било конщунство да се правят на "светци"!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
И знаеш ли Симооо? преди 3 години
Ти си наложил този манталитет за забавление и подигравка до смърт с "комунисти" мъртво к.о.п.е.л.е такова. Нали така Радков Краси ... Трифонов нещо да добавиш ама то виж какви фенки имаш като Иванова например ... Тя много обича така да се забавлява и шантажира!
11
0
 
0
 
! Отговори
Ей Симооооо преди 3 години
Много интересен лов сте си били спретнали ти и синовете ти! Знаеш ли онези лъвове Призрака и Мрака в Замбези убили над 50 човека, защото били болни и плешиви и никой прайд не ги искал, чудно ми е твойте хора и ти колко ли сте убили за забавление. Мисля да затворим квото ти е останало като род в клетка с някой лъв да видиш може да си жив и здрав, обаче срещу дори и болен лъв нали знаеш - чупи кости само с ***.
10
1
 
0
 
! Отговори
Симоооооооо преди 3 години
Природните духове убиват да се хранят Симо това им е в природата. Само някой човешки живот и убиват за забавление и за власт!Знаеш ли природните духове особено бозайниците убиват хора само когато няма нищо друго или като ония двата лъва единаци плешивите Призрака и Мрака дето били и болни да не могат да ловуват друго!
9
0
 
9
 
! Отговори
моше преди 3 години
защо скромно,цру и мосад толкова усилия положиха да ги организират,че заслужават оскар за цялостно творчество
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята скромна версия:Презиндентът Буш-младши не знаеше защото когато в училището му казаха за атентатите гледаше като ... (ще го изтрият).Това не е пряко организирано от някоя служба на САЩ.Обаче, ...., със сигурност много, ама много хора от тайните служби, ФБР и ЦРУ са знаели, че камиларите организират това и нарочно не са ги спрели, използвали са ги като прокси изпълнители.Ако дам на някой невменяем пистолет и му кажа - "убий този човек", кой ще се окаже убиеца?
7
1
 
4
 
! Отговори
Сун Дзъ, Син Дзи преди 3 години
Важното е, че е класика! Мирно време било ха .... Сакскобурготското животно било цар на българите.Май хановете ни са на друго мнение!
6
1
 
3
 
! Отговори
Син Дзъ преди 3 години
Изкуството на войната - глава 14 - Изкуството на психологическата война, подзаглавие - За Сакскобургите и тяхното елиминиране след хилядолетие кошмари!Много готино четиво?Искате ли копие като бъде завършена последната глава!В смисъл то много неща имат нужда от осъвременяване, обаче първите 13 глави са толкова перфектно написани, че няма какво да пипнеш по тях, обаче търсейки своя принос в Изкуството на войната осъзнах,че съвремието изисква още една нова глава на свещената за всеки войн книга!
5
5
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Ми нормално е да е скромно и късо. В крайна сметка "атентатите" си бяха организирани от тях самите. За да има после с кой да воюват...
4
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Бобинапомних за ТЯХНАТА теза,драги!..НЕ съм апелирал за това!
3
3
 
4
 
! Отговори
Ха какво било: преди 3 години
Целият свят си мислел, че Георги Марков бил убит от българските тайни служби и държавна сигурност. Знаете ли каква е истината? Тате Симеон 2 Сакскобурготски дал на синчето си Кардам да убие "комунист", слаб и беззащитен и нямащ къде да бяга! То същото е и като да убиеш жена нали Симо? За онзи инцидент с Людмила Тодорова Живкова ти напомням и твойте хора в ДС по онова време и тайните служби!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната срещу тероризмът е демоде. Сега има война срещу вирусите, там са парите.
1
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е,след като на целия свят стана ясно от стотиците филми и разследвания какво точно се случи на "Найн илевън",просто нема начин организаторите на събитието да направят некакво.."по-шумно" възпоменание за него...."Случаят е приключен,забравете!"..