Русия нямала отношение към мигрантската криза на полско-беларуската граница

Беларус готова да допусне представители на ЕС до границата с Полша
Обновена: 13 ное 2021 13:27 | 13 ное 2021 13:24, Елка Василева
70
Русия нямала отношение към мигрантската криза на полско-беларуската граница
Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма отношение към мигрантската криза на полско-беларуската граница, заяви президентът Владимир Путин. Беларус изрази готовност да допусне представители на Евросъюза до границата си с Полша.

Руският президент Владимир Путин нарече отношението на Варшава към мигрантите на полско-беларуската граница „противоречащо на ценностите на хуманизма“, декларирани от ЕС, предаде БНР.

Още по темата

Литва, Латвия и Полша обвиняват Минск за кризата, според беларуския лидер Александър Лукашенко заради санкциите на Запада страната му няма повече ресурс да задържа мигрантите.

Американският президент Джо Байдън изрази загриженост от ситуацията.
„Въпросът предизвиква голямо безпокойство. Съобщихме това на Русия, казахме и на Беларус. Смятаме, че това е проблем“, каза той.

Готовност от страна на Беларус за сътрудничество с Евросъюза за безопасността на общите граници изрази постоянният представител на страната в ООН Валентин Рибаков. Ефективната защита на границите може да бъде осигурена само при сътрудничество на заинтересованите страни, подчерта дипломатът.

Стотина души от импровизирания лагер  са преминали на територията на Полша, като цяло положението е непроменено, твърдят беларуските власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
2
 
! Отговори
ти остави мигрантите преди 2 години
Лукашенко започна да спира транзитния газ за ЕС - ще изпукат от студ.
30
5
 
2
 
! Отговори
С-550 преди 2 години
Шойгу обяви че Русия е приклюрила разработката на новите ПВО ракетни системи С-550 и започва фазата не тестването.
29
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Това е много силен , но закъснял превантивен удар на руските служби, които използват беларуските , за да ударят полския елит и претенции , каквито амбиции и апетити имат към Украйна и Беларус!Полският балон е на път да се спука, защото в този момент е притиснат от две страни, от ЕС който непоколебимо не приема полската реформа в съдебна система и от руските служби, които още не са преглътнали горчивината от разцеплението на Украйна!!!САЩ трябва да окажат помощ на Полша!Агент Алиша Фалкети!ЦРУ!!
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До карачанаков.........ТИ ДА ВИДИШ!!!!!!!!!! У нас всяко 'диотче може да се гаври с една велика братска страна, към която милиони българи питаем обич и благодарност, която е голям фактор в световната политика, притежава най-технологично развитата военна сила в света, огромен интелектуален потенциал и в последните десетилетия безпогрешна миролюбива и мироопазваща политика! Такива вредни *** (Carachanacus primitivus) трябва да се изчистват, а след тях - дезинфектира!
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"рублофилите винаги обясняват, че в "бившите" комунистически държави и диктатури, "демокрацията" била донесла мизерия"------------------------------------------------------------------- Всяка страна де е стъпил пиндостански крак се превръща в Либия или Ирак.
26
6
 
2
 
! Отговори
Misirka преди 2 години
Polsha ste byde razmazana za minuti kakto i balXariq i drugite *** darjavici !!!!!
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша като целува *** на ЕС да си взима мигрантите. Или да се стреля по границите на европа. Ислямизираха ни вече. Що мигрантите не ги ваксинират за Ковид?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заказчик - Путин": кризис на границе Беларуси
23
6
 
6
 
! Отговори
Василев преди 2 години
НАТО може да отговори подобаващо на Афганско-Таджикистанската, на Афгано-Узбекистанската и на Афгано-Туркменистанската граница , като прати мюсюлмански радикален хабер за Кремъл,Люблянка и ГРУ!Агент Белинда Рамбаули!ЦРУ!!!
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не мразим руснаците, но требва да се вземат в ръце, щото изглеждат жалки в случая :))) Иначе този Лукашенко изглеждаше много уплашен, когато народа му се разбунтува, добре че беше Раша да го задържи за диктатор :)))
21
9
 
5
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Запада ведно с полските *** разбомбиха цлият близък изток и съсздадоха мигрантската криза Русия им била виновна ,мощна шизофрения и олигофренияяя тресе запада !
20
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Полша трябва да осъзнае факта, че ако продължава да води настъпателна политика в Западна Украйна, ще бере много ядове!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което ми напомня: рублофилите винаги обясняват, че в "бившите" комунистически държави и диктатури, "демокрацията" била донесла мизерия. Ето още един пример където хич, ама хич няма "други" намеси. Списъкът е дълъг.
18
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Лукашенко е въпрос на време да го изтърбушат руските олигарси, на които вече им капят лигите от индустриалното наследството на беларуската държава, и сега само го дудндуркат и използват, защото самата Русия е притисната от външнополитическите динамични процеси , разцеплението на Украйна, и засиленото влияние на НАТО в Балтийско и Черно море!!!Агент Тара Мадисън!ЦРУ!!!
17
5
 
4
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Ам' каквото почукало, такова се обадило, драги ми неолиберасти...
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоЕми Раша сама си избра този път, никой не им е виновен в случая :)) Техния бащица го оставиха да ги лъже докато не стане на 100 години и не издъхне...... те си го търпят, значи те ще понасят последствията :)))
15
9
 
3
 
! Отговори
однако преди 2 години
Русия няма отношение към мигрантската криза на полско-белоруската граница, но Государят Путин добре помни думите на Великия Сталин, произнесени на Ялтинската конференция през 1945 г. - На протежение на цялата руска история Полша е била коридорът, по който враговете на Русия са преминавали, за да нападат и убиват руския народ.
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не вярва на Русия. Даже и тя сама не си вярва. :(
13
6
 
12
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Не само че има отношение Русия, но тя си партнира и действа в синхрон с Беларус и службите на двете страни!Това е отмъщение на Русия и Беларус, заради санкциите и цветната революция в Беларус!Това е само началото, ще се опитат да изнудят най-вече ЕС за отпадане на санкциите и по либерален търговски режим!Агент Ванина Бъргес!ЦРУ!!!
12
7
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Разбира се че няма ... рассия е най миролюбивата държава и няма отношение към нищо и никого, тя си е самодостатъчна и сношава само и единствено със себе си, там има едни зелени човечета които носят мирът на земята с референдуми като този в Крим, има и един бащица който прелива от любов към ближните си и е готов да я раздава с пълни шепи и на тези извън рассия, те пък му отвръщат със санкции и противоракетни щитове щото са заблудени и не искат да целуват ръката която иска да ги погали ... !!!