Хиляди на протест срещу "културата на изнасилванията" в Уругвай

Те скандираха "Това не е самонадеяност, това е изнасилване"
29 яну 2022 08:08, Елка Василева
64
Хиляди на протест срещу "културата на изнасилванията" в Уругвай
Снимка: БГНЕС

Хиляди жени демонстрираха в центъра на уругвайската столица Монтевидео срещу сексуалното насилие, заклеймявайки "културата на изнасилвания" в Уругвай, след като 30-годишна жена стана жертва на групово изнасилване, предаде Франс прес.

Участничките скандираха "Не" означава "не", "Това не е самонадеяност, това е изнасилване".

Демонстрацията беше организирана от групи за защита на правата на жените в цялата страна. В столицата се проведе голямо шествие след няколко случая на сексуално насилие, разкрити през последните дни.

В пространна декларация организации за защита на женските права посочват, че "културата на изнасилванията" означава да продължава да се повтаря, че мъжете имат "нужди" или "полов нагон", които не могат да контролират.

Всекидневно сме изправени пред изказвания, които подчертават страха, мълчанието и несигурността, се казва още в текста, който призовава за по-добро сексуално образование и за конкретни действия на държавата за защита на жените.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В мъжете е заложена агресията по природа. И ако налетиш на кух със слаб ангел, става меле. Затова всяка жена с газо спрей в джоба, особено вечер в тъмните улички.
24
2
 
20
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Бай, ти селянино ***, едва ли си направил каквото и да е откритие, освен, че като пийнеш малко и си много велик. Както казах , четете повече- жените все още нямат никакви права в доста от държавите по света към днешна дата! Иначе даже във Франция не са имали право до преди 60 години.. Какви открития от жени ,като не са им давали да учат даже!? Малкото умни мъже , които са направили откритията в последните 150 години , не са били агресивни изнасилвачи! ЧЕТЕТЕ!
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички протестиращи на ешелоните и в Сибир, или да се депортират в ислямския свят.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай СтавриДо началото на 20 век на жените им е бил отказван достъпът до образование и въпреки това има жени като Мария Кюри и Анелия Еърхарт. Да те видим тебе с завършен 4 клас какви открития ще правиш. А и като почнете "мъжете това открили, мъжете онова...", а лично ти какво откри? Пътя до селската кръчма?
21
1
 
8
 
! Отговори
До жена преди 2 години
Като правиш сандвича на бай ставри, сложи къ малко разхлабително на прах. Много му сложи.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каузата на тези жени наистина заслужава гласност и подкрепа. Но защо някак си протести на стотици хиляди срещу ковид мерките не се отразяват така?
19
21
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
До Жена 25: Бегай в кухнята да ми направиш един сандвич. Oвца такава. Целия свят е изграден от мъже. 99,9% от научните открития са на мъже. Всички велики философи и мислители са мъже. А ти си една проста пaткa.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мацки, изкарайте черен колан по някакъв боен спорт, пък после нека ми разправя кое е Да и кое е Не. 😀
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два Ф16 са достатъчни да приключи процесията веднъж за винаги.
16
19
 
6
 
! Отговори
Бай ви к... преди 2 години
Кво е тва не?Да чакам да и дойде ДА то ли ?Та за кво ми е...Бой ке яде и пак ще я мандръсам. Жената е за тва ама тук Европата,*** у арабските там цялата рода те минава сутрин и вечер и бой ядеш..
15
15
 
13
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Неандерталци! По- долно , неразвито и агресивно животно няма от мъжете. Вместо да агресирате срещу жените, може да вземете да прочетете някоя книга...да поработите малко, вместо да седите в кръчмите или на фитнес- и двете само повече стимулират тестостерона - т.е. нищо градивно.
14
16
 
4
 
! Отговори
Бил Клинтън преди 2 години
Сами са си виновни! Държат се предизвикателно, а после *** че някой ги е "уважил"!
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука упорито някакъв антивакс пише за Канада. Излезна статия от вчера в сайт който не съм го чувал. А от 20 1 22 има новина в достоверен, че задължителното ваксиниране за канадски тираджии е отменено. Не ми се рови по чужди сайтове. Но антиваксърите са принципно жертви на фейкнюз затова да си проверят инфото пак преди да спамят.
12
6
 
11
 
! Отговори
ФейкНюзМедия преди 2 години
по Новините ще ги познаете - за това, че Парламента в Канада е Окупиран от Тирове и Трактори в Протести срещу КОВИДФашистите - нищо!
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за канадските шофьори да напишете? При тях е по- интересно.
10
3
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Новината за конвоя на свободата тук е табу. Добре, че има интернет.
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължителни тестове, зелени сертификати, ваксиниране на плебса - това не е грижа, не е самонадеяност - това е изнасилване".
8
6
 
10
 
! Отговори
ВънСатаНАТОотДомаНи преди 2 години
А срещу убийствата,безчинствата,изстъпленията краварски,под предлог,че разпространяват садо-краварската си демокрация по света,стотици милиони да хората,които протестират и техните протести са потопявани в кръв.
7
11
 
27
 
! Отговори
Инспектор Клузо преди 2 години
Изнасилване ли е, когато някой иска да вкара нещо в теб принудително, а в противен случай те заплашва с лишения и ограничения? Има тук едно нещо, за което се чудя, май отговаря на определението за изнасилване.
6
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото разбирам, някаква лекооблечена кифла се е набутала в лапите на група разгонени прьчове, а после с тихо гласче е казала "не". Когато те изнасилват, крещиш за помощ, риташ, дереш и хапеш.В противен случай НЕ Е изнасилване.