Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия

Алиансът не планира да изпраща войски в Украйна, каза той
30 яну 2022 15:08, Ния Христова
95
Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия
Снимка: БГНЕС
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира в неделя, че организацията не знае какви са истинските намерения на Русия към Украйна, съобщи БГНЕС.
 
"Имаме несигурност относно намеренията на Русия в Украйна", каза той в интервю за британската радио и телевизионна корпорация BBC, отговаряйки на въпрос дали "заплахата от руска инвазия" е неизбежна.
 
Столтенберг подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай, че се стигне до военен конфликт между Киев и Москва. 
 
"Вместо това НАТО ще се съсредоточи върху доставката на оръжия за Украйна и разработването на санкционни мерки срещу Русия", добави генералният секретар.
Още по темата
 
Столтенберг също така изрази мнението, че "съществува риск" от провокация от страна на Русия в Украйна, което може да се използва като "оправдание за действия" на Москва срещу властите в Киев. 
 
Според него Русия и Западът трябва да използват "дипломатически начини" за намаляване на степента на напрежение в региона. 
 
Генералният секретар на НАТО оцени положително изявлението на британския премиер Борис Джонсън за желанието му да проведе телефонни разговори с руския президент Владимир Путин следващата седмица. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не знае да пита Байдън. Байдан каза че като змръзне земята руснаците тръгват. Той ги разбира тези неща. Нали синчето му е на терен.
57
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Радев ги знае, но не казва...
56
4
 
22
 
! Отговори
Информиран преди 2 години
НАТО не знае за намеренията на Русия, но ние много добре знаем за намеренията на НАТО - да ни сбие с Русия. Украйна е първата стъпка и в последствие да се въвлече цяла Източна Европа. Това е изконна стратегия на англо-санкцонците, да накарат други да се самоизтрепат, а те след това да влязат победоносно на бял кон.Кажете им, че номера няма им да мине. Зеленски отказа на Байден да нападне Донбас.
55
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът е обезверено, озлобено малко човече. Прекланя се пред Путин, които е тиранин, държащ народа си в беднотия и на каишка. Българинът никога няма да им мисленето и самочувствието на стандартния европеец. Българинът винаги ще е с робко мислене. Българинът обича да го мачкат, иначе не би се прекланял пред Путин. Българинът е със сериозен комплекс за малоценност, който се опитва да избие с ракия и кръчмарски свади. Наздраве, лъвове!!!
54
4
 
15
 
! Отговори
Паметлив преди 2 години
До АнонименКогато през 2014г. започна войната на САЩ с Русия, западните медии тръбяха мощно, че тя ще фалира за броени месеци и ще се разпадне под натиска на мощните санкции. Путин пък щял да умре от знайни и незнайни болести.Вместо това, стана съвсем друго-Русия не само оцеля, но и укрепна, вече дори контраатакува Запада, при това доста успешно. Западните Гьобелсовци дали ще си посипят главите с пепел заради изречените от тях доказани лъжи?
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ НЕ ИСКА ВОЙНА А САМО ДРАЗНИ ХАХОЛИТЕ ДА СТАНЕ КАТО С ГРУЗИЯ 2008 Г. ВОЙНАТА КОГАТО НАПАДНАХА АБХАЗИЯ И ТЕ ОБЯВИХА НЕЗАВИСИМОСТ И РУСИЯ ГИ ПРИЮТИ А САКАШВИЛИ СИ ИЗЯДЕ ВРАТОВРЪЗКАТА. ТАКА ЩЕ СТАНЕ С ЛУГАНСК И ДОНЕЦК.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Путин жа ва оправи само гледайте
51
6
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До до ЧеховЦелият федерален бюджет на Русия е 240млд.$.Военните разходи са 60млрд. $ което прави 1/4 или 25%.Впрочем,само от високите цени на газа Русия е получила допълнително още 50млрд.$. Тоест дрънкането на оръжие има висока възвращаемост. Американците отдавна са го разбрали и поддържат огромна армия, която тероризира целия свят. Руснаците правят същото, но в много по-малък мащаб.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами щом е на последни дихания, значи по-добре сама да чакат да умре, но ГлобоКорп май няма време за чакане. Ядец!
49
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е държава със затихващи функции, ударите на опашката на червения звяр са последните дихания да привлече внимание.
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англосаксонците по нищо не се различават от мароканските скакалци. Нямаха никакви пречки пред околосветското си опоскане и поробване до ден днешен. И накрая пред тях - Русия, недостъпен рай за ресурси...
47
3
 
9
 
! Отговори
Канадец преди 2 години
А знаят ли с колко е поскъпнал живота в Украйна от началото на годината. Дадоха оръжие за милиарди пък пари за храна и ток не дават.
46
4
 
9
 
! Отговори
А бе преди 2 години
То какво ли знаят джендърите...
45
6
 
7
 
! Отговори
до Чехов преди 2 години
Русия дава 40% за оръжие но само от нефта всеки ден прибира 1 милиард долара, газа е отделно. А колко са ежедневно приходите на България. Смешни.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя комплексар какво ми го тикате всеки ден като клакьорка на Бай Дън. Ненормалник датски. Дори зеления го каза оня ден на Бай Дън че преекспонират и от това губи украинската икономика, всичко живо се изнася ,бизнеса колабира.
43
0
 
10
 
! Отговори
До Чехов преди 2 години
Ти собре ли си? Русия дава поне 10 пъти по-малко от САЩ.
42
1
 
2
 
! Отговори
Излъга преди 2 години
С половин милион. Но и 700 хиляди спад е сериозно число.
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО дава оръжие и пари на Украйна да воюва срещу Русия. Украйна не иска да воюва. Няма да има война. НАТО трябва да воюва чрез други васални държави като Румъния, България, Полша, Литва, Латвия, Естония.
40
13
 
3
 
! Отговори
Чехов преди 2 години
Важното е България да е в НАТО и ЕС. Защото даваме 2% за отбрана, а Русия дава 40%
39
13
 
4
 
! Отговори
Конец филма преди 2 години
По данни на Ростат за 2021 г са умрели 2,4 милиона руснаци и се родили 1,2 милиона. След Путин ще е мюсюлманин шефа там.