Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия

Алиансът не планира да изпраща войски в Украйна, каза той
30 яну 2022 15:08, Ния Христова
95
Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия
Снимка: БГНЕС
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира в неделя, че организацията не знае какви са истинските намерения на Русия към Украйна, съобщи БГНЕС.
 
"Имаме несигурност относно намеренията на Русия в Украйна", каза той в интервю за британската радио и телевизионна корпорация BBC, отговаряйки на въпрос дали "заплахата от руска инвазия" е неизбежна.
 
Столтенберг подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай, че се стигне до военен конфликт между Киев и Москва. 
 
"Вместо това НАТО ще се съсредоточи върху доставката на оръжия за Украйна и разработването на санкционни мерки срещу Русия", добави генералният секретар.
Още по темата
 
Столтенберг също така изрази мнението, че "съществува риск" от провокация от страна на Русия в Украйна, което може да се използва като "оправдание за действия" на Москва срещу властите в Киев. 
 
Според него Русия и Западът трябва да използват "дипломатически начини" за намаляване на степента на напрежение в региона. 
 
Генералният секретар на НАТО оцени положително изявлението на британския премиер Борис Джонсън за желанието му да проведе телефонни разговори с руския президент Владимир Путин следващата седмица. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ,откога Русия трябва да докладва на НАТО?
17
3
 
14
 
! Отговори
ПХ преди 2 години
Е, па у НАТО още не са изперкали да воюват с държава, която разполага с най-съвременото ядрено оръжие - ЯРС, Авангард, Булава, Посейдон, на ред е Сармат. Виж, да воюват срещу Рашата до последния украинец, а НАТО да гледа доволно сеир отстрани - ми то си е направо свещенодействие!
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ контролира НАТО, а САЩ и ни разруша народното стопанство след 89-та година, като ни посъветва да ликвидираме всичко комунистическо, тия нашите кратуни ги послушаха и първо ликвидираха ТКЗС-тата, после регионалните селскостопански комитети, после и цялата продукция. Нарочно, за да паднем до дъното и да взимаме тяхната продукция, да им се подчиняваме.... и успяха!
15
3
 
18
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Столенберг,НАТО знае чудесно,че Русия няма абсолютно никакво намерение да нападат Украина. Държите медиите в света и оттам идват и глупавите преценки за ситуацията в на границата. И разберете правилно,че народите от НАТО не искат НАТО! Набийте си го в главите!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си, че имате огромен съсед, много близък. Постоянно го оплювате по седенки на площада. Там едни хора ви настройват, че сте герой, искат да купувате от тях, да кажем, дърва. Съседът започва да се дразни, влига шум. Колко според вас ще изтраят нервите ви? Животът е един, вместо приказките по площада, май ще започнете да си пиете ракията със съседа.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се,че не знае. Руският външен министър обяви,че е изпратено писмо до НАТО за разясняване на някои неща в предния му отговор и след получаването на отговора му ще се вземе решение какво да се прави.
12
3
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Нормално е след като НАТО обяви за враг номер едно Русия!Но вече ръчичките на САЩ са късички и за война с Русия не им минава и през ума!
11
3
 
8
 
! Отговори
toti преди 2 години
Нимааааа... те да се види че Американците са НАТО и не диктуват решенията ви!Никой освен тях не иска братоубийствена война !!!
10
5
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Целта на НАТО е охрана и защита на членуващите европейски държави в случай на опасност от външна страна. Украйна не е член, за какъв тогава по дяволите е цялата история. НАТО мяташе бомбите в Сърбия, НАТО беше в Афганистан и Ирак. НАТО е просто смокиновото листо зад което се крият нечистоплътните интереси на САЩ. Това е НАТО
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо навремето никой не се отваряше на СССР, а сега така са йемнали Русия, в някои отношения и България критикува Русия, като СССР след 70-та година, след като видя, че икономиката на БГ върви надолу, ни каза, да не строим големи предприятия, заводи, тъй като в СССР има достатъчно големи заводи и БГ да внася оттам продукция, а да не се харчи излишно. Не ги послушахме....и айде, през 89-та, дойде падението.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не знам за намеренията на Русия, но ми е простено. А вие да не знаете с всичкото си разузнаване? Къде ви е Джеймс Бонд? Пълна фира сте тва натото, ама как ви се вързахме. Пак на губещата страна.
7
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин неможе си изхрани собствените си руснаци че ще взема и тез гладните украинци
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
препоръчвам на столтенберг да купи памперси на натовските воени
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе-хе "НАТО не знае за намеренията на Русия" че те преговарят със САЩ, а не с НАТО и дали господарят им ще ги светне за какво си говорят си е негова работа. Най-смешното е, че накрая Русия и САЩ ще се разберат, а Европа ще остане с отворена уста.
4
1
 
6
 
! Отговори
Важно преди 2 години
Можете ли да изборите Службите за Сигурност в БГ!? - ДАНС, МВР, ДАР, ВКР......... моля допълнете ако знаете за други Служби!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия обаче знае за намеренията на НАТО. Икономическото завладяване на след-съветското пространство ще изяде главата на НАТО-то.
2
4
 
22
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
НАТО ВЪН!!!
1
3
 
24
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Намеренията на Русия на територията на Русия си е работа на Русия. По това интересен е въпроса какво търсят американски кораби в Черно море.