Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия

Алиансът не планира да изпраща войски в Украйна, каза той
30 яну 2022 15:08, Ния Христова
95
Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия
Снимка: БГНЕС
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира в неделя, че организацията не знае какви са истинските намерения на Русия към Украйна, съобщи БГНЕС.
 
"Имаме несигурност относно намеренията на Русия в Украйна", каза той в интервю за британската радио и телевизионна корпорация BBC, отговаряйки на въпрос дали "заплахата от руска инвазия" е неизбежна.
 
Столтенберг подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай, че се стигне до военен конфликт между Киев и Москва. 
 
"Вместо това НАТО ще се съсредоточи върху доставката на оръжия за Украйна и разработването на санкционни мерки срещу Русия", добави генералният секретар.
Още по темата
 
Столтенберг също така изрази мнението, че "съществува риск" от провокация от страна на Русия в Украйна, което може да се използва като "оправдание за действия" на Москва срещу властите в Киев. 
 
Според него Русия и Западът трябва да използват "дипломатически начини" за намаляване на степента на напрежение в региона. 
 
Генералният секретар на НАТО оцени положително изявлението на британския премиер Борис Джонсън за желанието му да проведе телефонни разговори с руския президент Владимир Путин следващата седмица. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
2
 
! Отговори
САЩ да наложи преди 2 години
Санкции на Казахстан и Китай за газопровода от Ямал. Няма кво да ги бавят още.
37
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лакардии бе, приемайте Украйна, Грузия, Сирия и Молдова в НАТО. Ясно е че имате таен договор с Русия източното православие да е под руски контрол, мюсюлманите да са на Турция
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали вие ги оповестявате тези намерения всеки ден по три пъти. Ще нахлува, какво се притеснявате? Че сте излъгали за намеренията на Путин? А малко последователност бе, аркадашлар.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как искам да ме мобилизират да се бия срещу Русия в момента в който се сдобия с оръжие и доста натовски глави ще паднат
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а знаете ли колко ще спечели русия от китай и индия с общо население от над три милиарда?!
33
6
 
4
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
Русия 2 ката жа ви го навре хомота пропаднали
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много . - - . дори и да са 40%, то не е само от европа! Русия продава газ и на много други клиенти! от това губи само европа, защото ще купува скъп краварски газ и цените на техните стоки и услуги ще се повишат много!
31
6
 
5
 
! Отговори
Много преди 2 години
...са смешни щатните троллики! Как Путин щял да врътне кранчето? Че нали 40% от БВП на Русия идва от продажбата на петрол и газ! На какво ще я карат, ако си спрат кранчето? На самагон ли?
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след кризата и санкциите заради сп, европа не може да е надежден партньор и потребител! явно Русия ще трябва да се насочи към китай и индия! а европа да ветрее таратора и да си доставя скъп краварски газ
29
6
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Дреме им на западняците за Украйна! Хем ще блокират сметките на Путин и компания/най-вероятно става въпрос за трилиони/, хем ще си продадат оръжията! Най-много да си оправят финансите с блокираните сметки на Русия!
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не знае, пита, бе другарю!! То не става само с джавкане, слушкане и изпълняване на краварски изцепки... Трябва и акъл.
27
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Как да не знае? Нали до онзи ден Русия вече беше нахлула в Украйна. По БиБиСи вървяха репортажи с руски танкове как настъпват. Никой не каза от къде въобще са тези кадри.
26
4
 
6
 
! Отговори
Путин къмСтолтенберг преди 2 години
Не съм длъжен да ви докладвам за намеренията си!Ако много се натискате елате в Сибир да си побълбукаме...МУХЛььио...
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой май ще лапне дръвцето и няма да е Русия.Еврпа зависи 80%от руския газ ,става въпрос за много пари .Борсовите индекси не лъжат,това е математика.Европа ще пропадне в рецесия и пешкира ще операт ,всички бедни държави,а богатите ,ще забогатеят още повече.Четете борсите,другото е само,една баба каза
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не знаят какви са намеренията на Русия къде са тръгнали и защо? Просто медиино затъмнение.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да питат Бай Дън../// Или той вече не помни...
22
4
 
19
 
! Отговори
,,, преди 2 години
Як сърбел ги мори тия крастави магарета.Мине не мине и хоп загриженост за Украйна.Нито е член на НАТО ,нито на ЕС.
21
4
 
14
 
! Отговори
койчо преди 2 години
Браво, Канада! 150 000 камиона са в Отава. На минус 20 никой не се отказва!Стискаме палци!Има вече призиви за Конвой в Европа!Прочети още на: https://dnes.bg/world/2022/01/30/djystin-triudo-e-napusnal-rezidenciiata-si-zaradi-protestite.518744,1#comment-newest
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват, че иайиуната първо си пъхала костилката в одупето, после я изяждала. Е, сега всички тия вопли на НАТО са от пробите да напъха Кратната отзад, явно не влиза.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА....Не бе не е ръжда, а благородна патина така цената им става още по-висока.