Артилерийски оръдия стрелят край Луганск

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни
23 фев 2022 16:22, Нели Христова
114
Артилерийски оръдия стрелят край Луганск
Снимка: БГНЕС

Стрелба от артилерийски оръдия се чува в Луганск, съобщи кореспондент на РИА Новости.

По-рано представителството на ЛНР в Съвместният център за контрол и координация по прекратяване на огъня съобщи, че в резултат на артилерийска стрелба в едно село в Луганск има повредени жилищни сгради, предаде Dariknews.bg.

От ЛНР допълват, че ситуацията остава критична. В северните покрайнини на града се чуват спорадични изстрели.

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни. Донецк и Луганск съобщават за множество нападения от страна на украинските сили. Ръководство ДНР и ЛНР съобщи за временна евакуация на граждани в Ростовска област във връзка със заплахите от разрастване на конфликта.

Държавният глава на Донецк Денис Пушилин заяви, че президентът на Украйна Владимир Зеленски може в скоро време да нареди на военните да преминете към офанзива и нахлуване в ДНР и ЛНР републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй са военни игри на комунистическия интернационал по ред в дълбока държава навред за световния глобалистки ред от вредили се за аристократи в отчет на смятащите обикновени и резервни валути по легални и нелегални сметки от стокооборот в прехвърляне с заборчняването направени от вербуваните с поети обещания за поставената им роля в изпълнение и борчове народни от несправяне на подбраните с изтичане на средства зарад тях по позиции назначени в лагерите свръзки с вратовръзки защитили бизнес план.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците си търсят боя. В най-скоро време ще бъдат принудени да преговарят без да е гръмнала руска пушка! От сега САЩ готвят бягството на Зеленски в Америка. Ще се окаже, че в света няма държава Украйна с легитимни демакирани граници, която е регистрирана в ООН! Путин им го каза преди два дни. Украйна е измислена държава и това го знаят и САЩ и ЕС. Теериторията на Украйна по всички международни договори де юре е руска територия. Затова САЩ там няма да воюват и налагат само санкции.
87
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Малко за политика- Ти на Путин глупустите ли цитираш как Украйна е нарушила Минските споразумения. Колко заблудена овца трябва да си ,за да вярваш в това.
86
0
 
0
 
! Отговори
Моята прогноза преди 2 години
На 25 февруари в 5 часа Русия ще нападне Украйна от 3 страни!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май скоро тези които нападат и сега признатите от Русия ЛНР и ДНР скоро ще се окажат в чувал както преди години в Дебелцово и дали ще могат да излязот от чувала, тръгнат ли руснаците може да стигнат за часове до Киев и никой не е в състояние да ги спре.
84
1
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 102: Сърбия можеше да задържи Косово ако им бяха дали реална автономия, както и Украйна можеше да задържи Донбас и Луганск ако беше изпълнявала Минските съглашения - специален статут (автономия), изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на съприкосновение и т.н. Можеше,но не го направи. Искаше военна победа. И затова ги загуби. Седем години гражданска война са твърде много за да могат да се търпят повече дори и от т.н. "демократична общност".
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96: Обяснявам. Да, украинците са много. Но огромна част от тях изобщо не са съгласни с позицията на правителството си, симпатизират на Русия, на ЛНР и ДНР и смятат, че Украйна трябва да дружи със Русия. Едно са рускоезичните украинци, но даже сред украиноезичните такива хора са огромен процент. В армията се шири дезертьорството и младежите се крият да не ги призоват. На фронта зад редовната армия стоят от "десен сектор" в ролята на заградителни отряди. Такава обстановка.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците от Донбас бягат в Русия. Една черна сащианка в ООН обвини Путин за глада в Йемен. Спомниха си за Йемен и войната и геноцида в Йемен и измрелите деца там. Намериха виновен, най-после. Украйна била основен производител на пшеница и нямало за Йемен храна. Майммунска логика.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия спаси Сирия от ислямистите на Байдън. САЩ пренесоха войната в Източна Европа. Загубиха войните в Сирия, Либия, Афганистан, ирак. Ще загубят и тази. Украинците ще изгонят Зеленски, ако той ги мобилизира срещу Русия.
80
0
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Путин няма да остави това без отговор. Обеща на Донбас и Луганск защита. А с каквото се е заел, никога не се е провалял.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ нападнаха Сърбия, освободиха Косово и дадоха независимост на Косово.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън каза: Трябва да напуснем Афганистан и да нападнем Китай и Русия.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минавам само да кажа.. ЕС - даНАТО - НЕДокъто не стане факт ще ме виждате често ;)
76
3
 
8
 
! Отговори
От народа преди 2 години
И ето кой започна война, после Русия и Путин са виновни.... За да го направи това Украйна, значи запада го подстрекава, по-скоро сащ. Жалко, християни да се бият срещу християни.
75
5
 
4
 
! Отговори
Караман До 96 преди 2 години
И аз не ги разбирам украинците,може би блъфират!Нищо чудно това натовско оръжие да попадне в руснаците и да си направят същото.Кой знае след време да се разберат за възраждане на Съветския съюз!Пак повтарям Русия превзе Крим без да гръмне пушка как става това ?
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96Понякога колкото и добре да си въоражен, ако чувстваш, че не си на страната на правдата нямаш мутивацията.. Дори Украйна да започне война, без жертвоготовно чувство у войниците шанс за победа няма.. По добре да запазят няколко живота и да стоят мирно..
73
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйнците и те не са малко хора. 40 милиона пък седят и си траят. Не го разбирам. Добре ги въоръжиха. Все трябва да могат да се справят с руските наемници
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Репобликанците ходят с армията, "демократите" в щатите насъскват робите и дестват задколисно.. Примери много... Репобликанеца Буш започна война с Авганистан и Ирак... Демоката Обама( най вече администрацията му) разпали "арабската пролет" и най вече войните в Либия, Сирия и даде началото на Украйнската криза.. Тръпм беше друга бира и намери общ език дори с дебелия кореец. Байдън е само един изперкал старец, който не знае какво говори, "демократичната" партия управлява а тях вече ги знаем..
71
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е че руснаците рязко ще обеднеят скоро
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, много интересно. Статия в Днес, в която се представя информация от руски и донбаски източници и президента на Украйна се нарича с кръщелното му име "Владимир", а не с измисленото "Володимир", както е прието в бандеровските среди. Нещо да не се е случило, което да съм пропуснал?