Сеизмолози регистрирали мощни експлозии край "Северен поток"

Това е станало в понеделник
27 сеп 2022 17:45, Красимир Ангелов
55
Сеизмолози регистрирали мощни експлозии край "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Датски и шведски сеизмолози са регистрирали в понеделник мощни експлозии в районите на течовете от газопровода "Северен поток". Това съобщи днес шведският Национален сеизмологичен център към университета в Успала пред Шведската обществена телевизия.

"Няма съмнение, че това бяха експлозии",  каза пред телевизията сеизмологът от центъра Бьорн Лунд, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Освен това сеизмограф на датския остров Борнхолм е отчел на два пъти повишаване на сеизмичната активност, представляваща земни трусове. Това е станало вчера, деня, когато бе установен драстичен спад на налягането на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", съобщи Геофизичният институт на Федерална република Германия, цитиран от Ройтерс.

Сеизмографът отчитал почти пълно спокойствие докъм 02:00 ч. през нощта местно време, когато изведнъж отбелязал повишение на сеизмичната активност, отговарящо на земен трус. То било последвано от непрекъсната съскаща вълна. Същото се повторило в 17:00 ч.

Първото съобщение за понижаване на налягането на "Северен поток 2" е от вчера следобед. За това на "Северен поток 1" е докладвано вчера привечер, малко след второто отчитане на повишена сеизмична активност.

Германският Геофизичен институт отказа да коментира дали отчетените повишавания на сеизмичната активност са свързани с течовете от газопроводите, станали в района.

Те бяха установени именно в района на остров Борнхолм, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Пали бомбите!!! :))))))))))))))))))))))))
6
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това може да бъде дело само и единствено на говедарите,въпрос на дни е цялата уж контролирана патаклама да излезе извън контрол!
5
0
 
15
 
! Отговори
Видял преди 1 година
В Пловдив се бият с тръби, тез пък война за тръби. Всеки с проблемите си.
4
2
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
За 2-3 години, вкараха гаэ и эаробиха много човеци и фирми. Сега кво ще правят тия клетници, като още не са си иэплатили инсталацийте
3
6
 
21
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Нали СП 2 не беше сертифициран ? Но явмно по него газ се е подавал към Дърмани и то не само зад гърба на Брюксел, но и на САЩ. Което яко ги е ядосали иса взели решение да го думнат. Следва наказание за подлите германци и ............сбогов ЕС
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От цялата работа ЕС ще го яде и то на студено.
1
21
 
11
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Браво. Да ги мачкат тия тръби и да се свършва