Ердоган: Договорихме се с Путин, в Турция ще има газов хъб

През него ще се доставя газ на Европа, потвърди турският президент
19 окт 2022 14:03, Елка Василева
46
Ердоган: Договорихме се с Путин, в Турция ще има газов хъб
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Турция ще бъде създаден газов хъб, през който ще се доставя газ на Европа, за което се е договорил с руския лидер Владимир Путин, съобщиха световните агенции и турски медии.

Още по темата
"Европа отчаяно търси източници на природен газ, но Турция, слава Богу, няма такъв проблем", похвали се Ердоган в изказване днес пред парламентарната група на своята управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР), предаде турската частна телевизия НТВ.

"На последната ни среща с Путин бяхме на едно мнение. А той обяви: "Европа може да се снабдява с природен газ от Турция", каза турският президент.

Руският лидер Владимир Путин предложи в Турция да бъде изграден център за газови доставки по време на разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Астана, Казахстан, миналата седмица. Ердоган заяви по-късно, че Турция и Русия са инструктирали съответните си енергийни власти незабавно да започнат технически проучвания по руското предложение.

В изказването си пред депутатите от своята партия Ердоган засегна и други актуални въпроси, включително критикуван медиен закон, който бе приет от депутатите и обнародван. Опозицията поиска вчера от Конституционния съд да спре действието на ключов негов член, опасявайки се, че ще доведе до цензура.

По думите на Ердоган приетият от парламента закон е бил от "историческа значимост", а подобно законодателство има и на много други места в света.

"Този закон беше спешна необходимост", каза Ердоган и подчерта, че целта на правителството е била да гарантира сигурността на страната и гражданите както физически, така и в социалните медии.

Турският президент обърна също внимание на проектобюджета за следващата година, като подчерта, че най-голямото перо на разходите ще е насочено към сферата на образованието.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
7
 
! Отговори
евреин преди 1 година
Ердоган и Турция имат смешна икономика за това население и един от най0ниските стандарти в Европа И Азия даже, на 88 милиона население, 700 милиарда долара БВП , Холандия 16 милиона - 1,1 трилиона долара БВП, Полша 35 милиона население вече достига 700 милиарда долара. Виждали ли сте в Европа - турчин турист, много рядко, почти невъзможно - само гастербайтери, бараби в строителството, чистачи, контрабандисти на долнопробни стоки и това е, за съжаление
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 - Типичен европеец икономист.
12
0
 
0
 
! Отговори
От 11 преди 1 година
А и нещо друго, че да ми слагате минуси - полупроводници! Джо отряза Китай от американския пазар. Знаете ли, че Китай е най-големия потребител на подобна техника след САЩ и че без този пазар... Да кажем, че 1600 долара за видео карта за игри, ще ни се струва мега евти ия след година.
11
7
 
7
 
! Отговори
Соломон преди 1 година
никой няма да се върне в Турция, ти луд ли си, те и бг турците не искат да ходят и никой не ходи в Турция да бачка - всички бачкат или в Бг или в ЕС, иначе много отворени Тюркието било топ, ами ходете там , ама никой не ходи омирисахте и овонихте цяла Европа смрадливааа, миризливаааа сганннн от мангалииии, турци, араби, негрррррри от мюсюлманите копторлъшки държави и така нататък
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До фсфс ... Няма какво да разбираш. Краварите казаха, че за демократичен американски газ трябва да се плаща повече. ЕС слуша какво му казва САЩ, без оглед на това има ли интерес. Руският газ е лош и недемократичен, затова не трябва да се купува или поне не директно. Сега няма да купуваме руска газ, а "турска" с 30% отгоре, както правеха Кирчо и Кокорчо.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хвалите Ердоган но в боклушкатаа му държава заплатите масовата е 250 -280 долара , масовата пенсия 150-170 долара, в Бг средната заплата мина 1 800 лв, демек 930 долара, средната пенсия е около 400 долара и нагоре от 1 октомври след индексациите. Така че ходете всички в Турция и Русия, ама гледам всеки втои гастербайтер турчин в Европа - Австрия, белгия , Холандия, германия навсякъде турци. Да се връщат в рая на Ердоган
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 - Окей.
7
2
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Визираш сам себе си най вероятно ? :) "Скъсан Беднях без достойнство " Между другото такива , като теб са без достойнство и комплекси .. Нормален човек няма , да пише като теб . Бъди здрав :)
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катар: Европа е застрашена от много по-тежка енергийна криза догодина. Тя няма бъдеще без руски газ.Катарският енергиен министър Саад ал-Кааби не може да си представи бъдеще с нулев руски газ към Европа.Саад ал-Кааби заяви, че ще бъде много по-лошо догодина, ако зимата е тежка, и допълни, че енергийната криза може да се удължи до средата на десетилетието, ако войната на президента Владимир Путин в Украйна продължи и газът не започне отново да тече от Русия.
5
0
 
14
 
! Отговори
фсфс преди 1 година
Не разбирам нещо. Тя Русия и сега може да доставя газ на Европа. Какво е новото?
4
2
 
2
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
Газовият ни хъб ще е бомба!
3
12
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Европа не се интересува от руски газ. Това не си ти скъсаният бедняк без достойство, дето му се подиграват ежедневно с ниското заплащане, че да се дупи на Русия за газ.
2
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега видяхте ли нашите надупени ******си какво направиха. Вместо да лапат по 800 милиона годишно отказаха. Сега Ердоган ще взема мангизите и отново ще продава на Европа ! И европа ще купува !! Кой печели ? Кой Губи - Ние надупени на Американците . Кирчовци мирчовци всичките в затвора !
1
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо голташка Русия ще доставя газ на Европа?! Никой не го иска.