Заражда ли се майдан в Грузия?

Киев не е доволен от неутралната позицията на Грузия, заяви Боян Чуков
13 мар 2023 22:15, Красимир Ангелов
57

Протестите в Грузия доведоха до сериозно напрежение между Тбилиси и Киев, но каква е причината?

"Заражда се нов майдан, но той е организиран с класическата технология за така наречените цветни революции. Премиерът на Грузия съобщи, че още миналата година има информация, че Киев не е доволен от позицията на Грузия, която е неутрална по отношение на войната в Украйна и затова ще се търси смяна на властта в Тбилиси", коментира геополитическият анализатор Боян Чуков в "Денят ON AIR".

"Кадрите са от Украйна, защото в Грузия се върна Михаил Саакашвили. На площада в Тбилиси има участници, които са се сражавали на фронта в Донбас. Те са около 15 човека и пристигнали от грузинския легион. Очакват се още 400 човека. Тези дни видяхме начина, по който се държат протестиращите. Една уникална църква на площада в Тбилиси е цялата надраскана с графити. Не става въпрос за нищо културно", допълни Чуков.

Относно ролята на САЩ гостът коментира, че Грузия не се е харесвала на Вашингтон по една проста причина, че е взела неутрална позиция.

"През Грузия минават част от стоките, които са санкционирани от САЩ, но през трети страни и така отиват в Руската федерация. Нормално прави впечатление, че подкрепата на митингуващи се получи от Вашингтон, Макрон се изказа в полза на протестиращи, дипломат номер 1 на Брюксел и той ги подкрепи, има дирижиране, всички тези изказвания са в полза на тези, които митингуват", каза Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Относно войната в Украйна той смята, че Киев не е фактор, а обект. "Той предоставя живата сила и теренът. Ако има някакъв договор, който би могъл да се постигне, той би станал между САЩ и Руската федерация. Всички останали се въртят и се опитват да предлагат идеи", каза още анализаторът.

На въпрос каква е ролята на Китай, той обясни, че в Китай не се гласува, за да се избере някой. "Там се договаря абсолютно всичко, при китаеца е важно да не загуби своето лице", каза той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нашата тиква на думи беше прозападна но действията му бяха проруски
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що малко не опитате да си включите мозъците? Макарон подкрепя протестите в Грузия , а в същото време бие и гони протестите във Франция! Това ли е западната демокрация, основана на лицемерие!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40: а кои са нормални коментатори? Тия дето пеят по *** ноти?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42: показваш тотална некомпетентност! Властта в Грузия е проза падна, но първо мисли за интересите на Грузия, а не тича да целува *** като бг Властта. Затова е неудобна. Говедарите искат смяна , за да вкарат и Грузия във война с Русия. Да открият втори фронт. Може да не ви харесва, но е прав човека
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да няма майдан, че на Московия и свършиха танковете и ще изпуснат да намерят етнически московлии да пазят от геноцид и нацизъм.
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е народа да иска да е отделен от русия за разлика от управляващите които са крепени на власт от нея. Който го интересува да потърси информация как е завладяна Грузия от обичайните освободители.
33
10
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Чуков е доста некомпетентен, спомням си, че разправяще как руснаците още лятото вече са унищожили словенските мигове, а словенците още не са ги дали. Лошото е, че има хора, които го слушат и му вярват.
32
11
 
5
 
! Отговори
унизително преди 1 година
Много е унизително 33 г. след промените един плешив агент на ДС да обикаля медиите и да ръси глупости и несбъдналите му се откарй време прогноци....Толкова ли медиите нямат нормални коментатори или самите медии не са за информация , А ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. това е унизително не само за гражданите на България, но и за самите медии. ДАЛИ ГО ОСЪЗНАВАТ РАБОТЕЩИТЕ ТАМ?
31
3
 
6
 
! Отговори
Майданът преди 1 година
Си е наш патент. Ние го упражняваме перманентно по жълтите павета.
30
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
..........На площада в Тбилиси има участници, които са се сражавали на фронта в Донбас. Те са около 15 човека и пристигнали от грузинския легион. Очакват се още 400 човека................ Хахахаааа, тоя руски чук да не ги познава лично, а? :))))))))))))))))
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво е майдан? може би имате предвид мегдан?
28
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуколов, а стига брътвежи и безмислици.
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди повече от година този "специалист" каза, че до 16 март 2022 г. Русия ще превземе Одеса и войната ще свърши.
26
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боян Чуков е милиционер от ДС, работещ и защитаващ интересите на чужда държава. Разкарайте ги вече тия милиционери, че не моа ги трая.
25
5
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Боян Чуков е ДС.
24
10
 
13
 
! Отговори
Чуков е червен та -- преди 1 година
-- дрънка ! Това си е про-руска словесна диверсия ! Спряхме руските телевизи и вместо Салавьов да гледаме Чуковци а във Бг. чуковци със лопата да ги ринеш !Ние нямаме нужда от руски експерти представящи путинска гледна точка и разсъждения ! Това са вербовани хора стари разведки ,ама нашите разведки или и те са руски или спят всеки случай са минимум неутрални --за страна от нато неутрален клони към да ни изхвърлят от нато по-хубаво !
23
7
 
13
 
! Отговори
7 преди 1 година
Тва дърто комунистическо ченге няма ли да го пенсионират вече баси, докога бе?
22
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи майдан? Хората там НЕ искат окупаторите . Обаче, окупаторите имат всяка държава за техни роби и ще се бият до край . Но този път се надцениха. Храбростта на Украйна, ще запали огъня и империята им,ще се разпадне още веднъж след 89та. Най после с мордор е свършено.
21
11
 
22
 
! Отговори
Аууу САЩ работят преди 1 година
Денонощно! Ако може да отворят и втори и трити фронт срещу Русия в Грузия и Молдова! Нали няма да умират американски войници и граждани! Хегемонията трябва да се защити!! С телата на бедни източно европейци с промити мозъци, че САЩ ще ги направи богати и свободни!
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна, Молдова, Грузия, Беларус..Чичко Сам иска да инсталира своята демокрация навсякъде!! Ако може само с преврат, ако не с война!