Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове

"Зюддойче цайтунг": Целта е да се създадат антиукраински настроения
8 май 2023 09:08, Елка Василева
163
Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове
Снимка: архив, БГНЕС

Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни градове с цел пропаганда, съобщи ДПА, като цитира европейски медии.

Германският в. "Зюддойче цайтунг" съобщи вчера, че целта на тези действия е да се създадат антиукраински настроения или да се затрудни присъединяването на Швеция към НАТО.

Проучването на вестника е извършено съвместно с германски и скандинавски радио и телевизионни оператори, френския вестник "Монд" и шведския в. "Експресен". То се основава на изтекли документи, за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл. Според докладите малки организирани групи симулират антитурски митинги в голям европейски град например, представяйки се за украинци и агитирайки срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, за да произвеждат онлайн пропагандни материали. Това очевидно има за цел да създаде впечатление за широки антиислямски настроения в Европа.

Сред примерите е демонстрация на предполагаеми членове на украинската общност в Париж в началото на март, които протестираха срещу Ердоган с хитлеристки поздрав и балаклави. Освен това те се подиграваха с жертвите на опустошителното земетресение на 6 февруари.

Според "Зюддойче цайтунг" Кремъл не е коментирал обвиненията.

Според европейските медии провокаторите очевидно са проникнали и в демонстрации по други теми в няколко града, например срещу недостига на медицински сестри, пенсионната реформа и промените в климата, с пропаганда, насочена срещу подкрепата за Украйна.

На тези прояви в Париж, Хага, Брюксел и Мадрид са били използвани отчасти идентични плакати от едни и същи хора, съобщава в. "Зюддойче цайтунг". Снимки от тях са се появили в интернет и са създавали впечатление за широки настроения срещу Украйна.

Разпространението на така изготвените материали в социални медии е било контролирано основно от три акаунта от Санкт Петербург.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
9
 
4
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Никой не казва как ще се изпере финансовия ресурс , милиарди който е зграбен през годините и е завъртян в едни смесени руско-български съвместни компании и бизнеси!А този ресурс хич не е малък, може да е някъде към 100 млрд.долара, той назначава правителства в България и той ги сваля!Агент Аби Кейн!ЦРУ!!!
58
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да бе! Руските тайни служби вдигнаха (например) пенсионната възраст във Франция, че да излязат французите да протестират. Даже и за лъжци-пропагандатори неставате. Те да карат така с инфлацията, цензурата и т. нт., и пак ще обвиняват руснаците. Е, карайте все така, като ви плащат...
57
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт за Русия и русофилите до девето коляно.
56
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да станем 16-та република, оле и Костаки главен секретар на партията, аман от прогнилия запад--диктатура до откат, даже чист фашизъм
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпролетяванията руските тайни служби ли ги направиха ?
54
16
 
10
 
! Отговори
до 49 до Василев преди 1 година
Значи и през посредници, руската газ ни излиза сега по-евтино, отколкото те когато ни я продаваха направо. Още по-силен довод да не се връщане никога към тях.
53
8
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това е от пегнайсе години, но ги доведе само до Бахмут. И то с цената на 400 000 орка.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цайтунга му знай сичкуту му.
51
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише *** на оная "манифестация", преди 2-3 седмици в България за "не влизане във войната". Дето уж било забранено ползването на чужди флагове. Коя война ве? Нали рашистите водят СВО? И те вече се объркаха какво искат.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти гледали да не го направят в кремала на червените павета
49
5
 
15
 
! Отговори
Не ги е срам! преди 1 година
Да правят майдани в Западна Европа.
48
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като го разпределите нищо нема да е останало от него русофили и иранци двете гадни империи пак им се иска
47
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петрол петрол и кво от това че го копува Индия печели само от тва не русия
46
8
 
21
 
! Отговори
до Василев преди 1 година
Стига си писал простотии бе платен. Европа в момента купува Руска газ на тройни цени чрез посредници най вече от Индия. Европа страда заради това, че е васал на сащ. Смешниците от сащ се жалвали от Иран заради това, че им е конфискуван пети танкер с втечнен газ. Да преразпределението на света започна а ние отново сме на грешната страна. Динамиката и курса по който ще върви света ще се задава от Китай и Русия колкото и да не им се иска на такива като теб.
45
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До45 ще ти се *** в твоята русия е по-голяма цензурата и репресята
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете за какво обвиняват другите за да знаете за какво са виновни те.
43
2
 
21
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Крадеца вика дръжте крадеца.
42
4
 
20
 
! Отговори
Лошо преди 1 година
Тотален разпад на ценности има на запад,Европа е докарана до най тежка цензура, забрани,конфронтация и робство.
41
12
 
4
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Идва ново преразпределение на света и нова студена война!Мисля , че поради тази причина и избягахме от еврозоната, след като имахме реални шансове да влезем, ако Асен и Кирил , двамата аватара на Радев теглиха милиарди заеми, раздадоха пари и надуха инфлация, а сега ще надуват дефицита!България се е запътила в руската сфера на влияние!!!Агент Джеф Стоун!ЦРУ!!!
40
5
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Колко е лесно да омаловажиш едни протести,като обвиняваш протестиращите че са организирани от вън и край.