Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове

"Зюддойче цайтунг": Целта е да се създадат антиукраински настроения
8 май 2023 09:08, Елка Василева
163
Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове
Снимка: архив, БГНЕС

Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни градове с цел пропаганда, съобщи ДПА, като цитира европейски медии.

Германският в. "Зюддойче цайтунг" съобщи вчера, че целта на тези действия е да се създадат антиукраински настроения или да се затрудни присъединяването на Швеция към НАТО.

Проучването на вестника е извършено съвместно с германски и скандинавски радио и телевизионни оператори, френския вестник "Монд" и шведския в. "Експресен". То се основава на изтекли документи, за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл. Според докладите малки организирани групи симулират антитурски митинги в голям европейски град например, представяйки се за украинци и агитирайки срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, за да произвеждат онлайн пропагандни материали. Това очевидно има за цел да създаде впечатление за широки антиислямски настроения в Европа.

Сред примерите е демонстрация на предполагаеми членове на украинската общност в Париж в началото на март, които протестираха срещу Ердоган с хитлеристки поздрав и балаклави. Освен това те се подиграваха с жертвите на опустошителното земетресение на 6 февруари.

Според "Зюддойче цайтунг" Кремъл не е коментирал обвиненията.

Според европейските медии провокаторите очевидно са проникнали и в демонстрации по други теми в няколко града, например срещу недостига на медицински сестри, пенсионната реформа и промените в климата, с пропаганда, насочена срещу подкрепата за Украйна.

На тези прояви в Париж, Хага, Брюксел и Мадрид са били използвани отчасти идентични плакати от едни и същи хора, съобщава в. "Зюддойче цайтунг". Снимки от тях са се появили в интернет и са създавали впечатление за широки настроения срещу Украйна.

Разпространението на така изготвените материали в социални медии е било контролирано основно от три акаунта от Санкт Петербург.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като има полезни моторни, които да им се връзват.
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха това ли е новата ви опорка, други ви ***-ха в гащите, ***!
77
6
 
12
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Че то и сега мхог охора с апротив ачглите укри. Елате в Австрия да видите какво - 60% не искат и да чуят за НАТО, толкова не подкрепят и войната на укрите, вече не го искат като бежанци (че много нагли) и т.н. Такива платени статий като тази са много, но хората не са глупави......
76
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дразнеща и плитка дойче велевска пропаганда.
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе , кой ми такова у гащите,глупост след глупост
74
13
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Айде търкулвайте го това джудже по стълбите вече че да миряса света
73
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската Федерация е пътник.. не и остава много.
72
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русоид кажи и за зверствата в Буча нещо де
71
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ленгли, Вирджиния Вие направо ги правите кървави "цветни" революции или майдани.
70
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски бомбардировачи унищожиха техника на НАТО в Николаев.Имаше подробности за нощните полети на руски пилоти.През нощта срещу 7 май екипажите на Ту-22М3 ВКС извършиха няколко ракетни удара по обекти на ВСУ.В Николаев беше унищожен пунктът,в който се намираше военната техника на ВСУ,включително прехвърлената от западни държави.Преди изстрелването на крилатите ракети бяха изстреляни ударни дронове,които бяха използвани за отвличане на вниманието на украинската ПВО,след което крилатите ракети започнаха да поразяват наземни цели,включително зенитно-ракетни системи,които Украйна получи от НАТО.
69
6
 
11
 
! Отговори
Ленгли, Вирджиния преди 1 година
А ние хич не организираме протести в чужбина! Честна дума!
68
10
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 година
Пропагандата в Руската федерация работи добре, дори могат да представят падането на ракета върху Кремъл като победа;Още през 2021 г. казах, че Путин има рак и всички току-що започнаха да говорят за това, времето ще покаже кой е прав; Нивото на вагнеровците е много по-високо от това на редовните войски на Руската федерация; В Руската федерация има сили, които искат да елиминират Пригожин.
67
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
"Ние убивахме руснаци и ще убиваме руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна" - Буданов за участието на украинските специални служби в убийството на редица руски фигури. Основното от интервюто на началника на Главното разузнавателно управление: Руската федерация няма потенциал да създаде нов опит за сериозно настъпление където и да е в Украйна; Руската федерация сведе запасите си от ракети почти до нула. Те се опитват да натрупат известен запас от ракети, за да осуетят украинското контранастъпление;
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"През нощта над Черно море със средства за противовъздушна отбрана са открити 22 украински атакуващи безпилотни летателни апарата (БЛА). Всички украински БПЛА бяха унищожени чрез огън от зенитно-ракетни системи или потиснати със средства за радиоелектронна борба", се казва в доклад на руското МО. Още около 10 дрона са били свалени в райони на населени места, съобщиха от министерството. Дронове летяха над Таволжанка (Харковска област), Донецк, Гришино (ДНР), Кременная, Сватово (ЛНР), Работино, Илченково (Запорожка област).
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия взриви склад на украински терористи от Десния сектор близо до Харков. Руските въоръжени сили унищожиха склад за боеприпаси на подразделението Десен сектор (екстремистка организация, забранена в Русия) в Харковска област. "В района на село Липци, Харковска област, е унищожен склад за боеприпаси на подразделение на украинската терористична организация Десен сектор, съобщи руското министерство на отбраната. Повече от 20 ударни безпилотни самолета на ВСУ бяха свалени над Черно море. Руските сили за ПВО свалиха повече от 20 украински ударни дрона над Черно море през нощта.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна удариха детска градина в района на Курск. Село Теткино, Курска област, беше обстрелвано с минохвъргачки от ВСУ. Според местни жители обстрелът е продължил повече от час, съобщават местни медии. Вследствие на обстрела са нанесени щети на детската градина. Няма данни за пострадали, а властите все още не са изяснили информация за щетите в селото.Един от 22-та украински БЛА, които се опитаха да атакуват Крим през нощта е бил приземен с помощта на системи за електронна борба.
63
4
 
2
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Ако сме в ервозоната този финансов ресурс няма да играе ефективна роля нито в икономическия, нито в политическия живот на страната, защото всичко ще е видно и ще има мониторинг!А точно този финансов ресурс заграбен през годините и сега е някъде към 100 млрд.долара е вкаран в българо-руски съвместни бизнеси и фирми, той сваля правителства и той ги назначава!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
62
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотална забрана на всякакви протести, митинги и стачки в Европа!! Те се организират от Москва!!
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 Само си забравил че изпролетявянето се прави с маймунски диктаторски режими , а не в Европа. Смешкоо ако не си европеец самолета и довиждане:)))
60
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гонете всички такива протестери, а хората около тях ги съдете за държавна измяна. Стига вече ги толерирахте тея червени хмери 100г. Бой наред. И депортация обратно в пиндостанн