Киев отчете: Около 400 000 руснаци се сражават в Украйна

От тях около 20 000 са членове на Руската гвардия
17 май 2023 07:09, Александър Попов
61
Киев отчете: Около 400 000 руснаци се сражават в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

По оценки на украинското военно разузнаване в момента в Украйна се сражават около 400 000 руснаци, предаде ДПА.

Чисто военният компонент се състои от около 370 000 войници, заяви ръководителят на разузнаването Кирило Буданов по държавната телевизия в Киев. Освен това има около 20 000 членове на Руската гвардия - елитна руска паравоенна единица.

След това идват частни групи, които осигуряват още 7000 бойци, като в тази група влиза частната военна компания "Вагнер", ръководена от Евгений Пригожин.

Буданов заяви, че много малко чужденци се сражават в руските части. "Никога не са си правили труда да карат чужденци да се бият", каза той. "По-скоро са възприели подхода да компенсират загубите в Украйна със затворници."

Анализаторите на украинското военно разузнаване твърдят, че в момента руските сили не разполагат с достатъчно личен състав, за да провеждат мащабни офанзиви. По-скоро руските военни сили се подготвят да защитават завладените територии, казват те.

Киев изчислява, че загубите на руските войски от началото на инвазията възлизат на малко под 200 000 души.

Не е ясно обаче дали това число се отнася само за загиналите в конфликта, или включва и ранените.

Нито една от страните не публикува данни за броя на бойците или жертвите в конфликта, посочва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз се подразних че те седнали да правят социология и да я пропагандират но всъщност парите са европейски на всеки един работещ европеец и ще се плащат цял живот щото украйна нищо няма да плати затова я вкарват в ЕС ние да плащаме особено източна Европа вече се вижда по зърното.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не само джиповете са им скъпи. Ами миналата година един блогър от Бургас беше писал за най луксозния ****хотел в Бургас но истината сескри..
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е имаше ги в началото тия със скъпите джипове и после изчезнаха.Явно други неща са им по-скъпи от Украйна.За това се дразня.Те бягат от Украйна,а набутват другите да се занимават с нея.
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 53 - украинците със скъпите жипове са само у вашите натъпкани с копейкаджийска пропаганда путинофилски междоушия! Живеяв центъра на София, обикалял съм доста. Украинците и украинките които срещам са обикновени хора, които гледат някак да движат живота си. Аз до сега не съм срещал тея легендарни "нагли укри с жипове". И вие не сте, но се скъсвате да бълвате злост, измислици и митрофановщини.
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 53 - ми той и Путин все се хвали, че ще си постигне целите, па неговата армия облазва един Бахмут от шест месеца. На него по му вярваш, а?
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Никога не са си правили труда да карат чужденци да се бият." Значи вие си правите този труд.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Голям разузнавач! Щеше да е велик, ако освен вестниците, гледаше и новините по тв.
36
1
 
7
 
! Отговори
по-полека! преди 11 месеца
ако така си играят с числата - може да ни изкарат планета от призраци!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ха ха "Никога не са си правили труда да карат чужденци да се бият", ми нормално бе унуфрий. Тия са толкова високомерни, че не се усещат как се излагат!
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е кой го интересува,какво отчита Киев.С 300000 армия обучена от запада и още един куп мобилизации,както те самите казват,че е близо 790000 се оказаха в градовете да се крият зад цивилни и само за руските жертви говорят.Е Мосад каза нещо съвсем различно.А и Вагнер им разказа играта.
33
1
 
9
 
! Отговори
Ко, НЕ преди 11 месеца
Лъготят както винаги.
32
4
 
14
 
! Отговори
Е кво!? преди 11 месеца
айде в неделя са унищожили още 200 000 - а идната седмица контранастъплението стигнало до СИбир! Тия от Киев коя игра играят?
31
2
 
10
 
! Отговори
Киев изчислява преди 11 месеца
ХАХА ХА ХА! Тия ги нема с математиката бе! Всеки път свалят повече ракети отколкото имат руснаците! А и работят с имагинерни числа! :):)
30
2
 
8
 
! Отговори
на страха ОЧИТЕ преди 11 месеца
са големи! То ако бяха толкова нямаше да напредват толкова бавно бе!
29
11
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
До до 28 ПУТАНГУТАНЕ ИЗБОРИТЕ ПОКАЗАХА КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е С УКРАЙНА , ЗАЩОТО ГЕРБ И ПП-ДБ СА ЗА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА! ДО ТУК С ЛЪЖИТЕ И МАРШ ДА СЕ БИЕШ НА ФРОНТА В УКРАЙНА ПРЕДАТЕЛЮ! НЯМА САМО ДА СЕ КРИЕ ЗАД КЛАВИАТУРАТА ПРЕДАТЕЛЮ!МАРШ ОТ ТУКА :)
28
3
 
10
 
! Отговори
Велика Британия преди 11 месеца
Англия затова е велика,защото избива всички,които не са под неин диктат! На първо място са непокорните славяне и в частност българите! Самият Чърчил е казал, ,,българите не трябва да съществуват,като народ,,! Това е истина,има документи за това,но не се цетират в обществото! От тогава няма промяна на политиката спрямо славяните,смърт и нещастия за тях!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уркопитеците побеждават..... За сега само тънат в разруха де..
26
2
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 11 месеца
драги ми Смехурко , изборите показаха ,че 70 % не желаят никой от предложените . И нЕма ни украина ни русия в тва уравнение . А де би ли кат теб и стрина Татяна Дристи бол .
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кадо не могат да победят вдигат бройката
24
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
До Гиб Мелсън/ НИЕ СМЕ НАТО НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА И ОТ 10 000 АРМИЯ ПУТАНГУГАНЕ ! УКРАЙНА Е НАТО ТОВА ДА ТИ Е ЯСНО И ТЕЯ 4 МИЛИОНА ПУТАНГУТАНА ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ВСИЧКИТЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ ПУТАНГУТАН :)