Макрон: Франция ще продължи да приема чужденци

Президентът коментира спорната имиграционна реформа
21 дек 2023 08:39, Красимир Ангелов
28
Макрон: Франция ще продължи да приема чужденци
Снимка: БГНЕС

Франция винаги е приемала и ще продължи да приема чужденци, по-специално кандидати за убежище и студенти, обяви президентът Еманюел Макрон в първото си интервю след приемането на спорната имиграционна реформа, предаде Ройтерс.

Законът е необходимият резултат от компромис, каза още Макрон и допълни: "Политическият живот се състои от кризи, споразумения и разногласия".

Макрон беше изправен пред разцепление в управляващото мнозинство, след като парламентът прие по-строг имиграционен закон, подтикнал здравния министър да подаде оставка на фона на спорове около новото законодателство.

Новият закон предвижда по-дълъг срок, през който чужденците от страни извън Европейския съюз трябва да са работили във Франция, за да имат право на социална закрила, по-специално 30 месеца. Освен това се предвижда реформа на държавната медицинска помощ за чужденци от подобни държави, като неограниченият досега достъп за незаконно пребиваващи в страната чужденци ще бъде преразгледан.

Законът постановява, че френско гражданство по рождение вече няма да се дава автоматично, а родените във Франция деца на родители чужденци ще трябва да кандидатстват за гражданство при навършване на пълнолетие.

Хората с двойно гражданство, осъдени за умишлено убийство на полицай или държавен служител, ще бъдат лишавани от френско гражданство, предвижда новият нормативен акт.

Затегнати са и правилата за събиране на семейства на чужденци във Франция, като роднините на живеещи извън страната чужденци вече ще трябва да доказват наличието на стабилни доходи и здравна застраховка преди да могат да се съберат с тях на френска територия.

Желаещите да следват във Франция чуждестранни студенти, кандидатстващи за разрешително за пребиваване, ще трябва да внасят депозит за покриване на потенциални разходи за репатриране, гласи новият закон.

Освен това кандидатите за убежище, чието поведение представлява заплаха за обществения ред могат да бъдат настанявани в центрове за превантивно задържане, по-специално, ако има риск кандидатът за убежище да се укрие.

Законът обаче предвижда и отмяна на някои предишни ограничителни мерки, като непълнолетните чужденци вече да не могат да бъдат настанявани в центрове за задържане. (БТА,Алексей Маргоевски)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Само така! Не само либерална Франция, целият ЕС трябва да бъде затрит!
21
2
 
7
 
! Отговори
Франсоа преди 4 месеца
Подмениха населението, смениха културата и забраниха християнството. Франция за 20 години се превърна в Америка, /може би това е целта/, черно-бяла.
20
1
 
10
 
! Отговори
Социолог преди 4 месеца
Макароне. можем да обменим преселници - вие ще ни пратите бягащите французи , ние ще ви пратим бежанците от Афганистан, Либия, палестина. Ние тук имаме около 1 милион такива и веднага можем да ги сменим за 1 милион французи. Само идващите французи да свикнат да пият ракия.
19
1
 
13
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 4 месеца
Ами ,Макароне, вие и сега имате повече чужденци от същинските французи и като пуснете още чужденци, истинските французи ще сте малцинство ! Тогава черни новофранцузи ще ви управляват и ще живеете по дърветата!
18
1
 
15
 
! Отговори
До14 преди 4 месеца
То да беше само Франция, да знаеш само кво е в Белгия, Холандия, Англия, Германия, Испания и къде ли още не, абе цяла европа е вече, Дания е все още по спокойно, но и там ае почва по малко.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Май скоро французите ще започнат да бягат от Франция.Ние ще ги приемем,ама само ако са бели ИТ специалисти.Другите да ги пращат в Африка.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е то и сега не можеш да срещнеш жив французин по улиците на Париж,ама щом толкова са ви мили мигрантите,да ви ги пускаме без да ни карате да си ги връщаме обратно.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Идеално. Колкото повече западните "демокрации" се задръстят от миграцията на ножа, толкова по-добре за нас!
14
1
 
20
 
! Отговори
Хмм преди 4 месеца
Майката разкатаха на Франция. След 9 вечерта не можеш да излезеш. Филиповци направо си е спокойно в сравнение с Париж. А недай си боже да се защитиш от такъв.... направо те осъждат за расизъм без да те питат дали си се защитил или не. Тия са абсолютно ненормални. Според мен някой целенасочено се опитва да унищожи Франция и да я направят нова ислямска република
13
1
 
17
 
! Отговори
Дааа, преди 4 месеца
значи последствия ще има само за убийците на полицаи и държавни служители!? Иначе що се отнася за други хора, ми да си убиват. Явно геронтофилията е сериозно ментално увреждане!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мога да го заведа " ама без охрана" вечер в няколко квартала на Толуза, Париж, Марсилия да го поздравят приетите.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бабоебецццо, каквото и да приемате или не, отдавна ву се ебамамата. Хванахте се за палците преди 15 години и сте нищо повече от една кочччина с някаква история. Господарите ти съсипаха твоята държава много преди ти да се пръкнеш и да почнеш да поебаваш бабички.
10
1
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 месеца
Няма как да не приемат никакви бежанци и студенти, въпросът е кой ще бъде приет и какво ще се прави с неприетите. По всичко изглежда мерките ще са неефективни.
9
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
"Освен това кандидатите за убежище, чието поведение представлява заплаха за обществения ред могат да бъдат настанявани в центрове за превантивно задържане" -- вместо да натирят престъпниците обратно, те ще ги настаняват...
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То белите христяни вече са чужденците във Франция...
7
5
 
7
 
! Отговори
Жена преди 4 месеца
му най-после си призна, че е имала връзка с Луи 14-ти.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Макарончо е ялов като баба Шмеркел - попълва резерва с талибани :)))
5
2
 
17
 
! Отговори
аноним преди 4 месеца
Ами ,че то има ли истински французи????
4
2
 
9
 
! Отговори
Акедемик денков преди 4 месеца
Взимаме пример, с Австрия сме договорили 300 000 нелегални да поемем, няма как. Слава Украине!
3
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Ще затягат я, иначе ще изчезнат.