Китайка резна децата, завеща всичко на домашни любимци

Парите й ще отидат във ветеринарна клиника
28 яну 2024 20:30, Александър Попов
15
Китайка резна децата, завеща всичко на домашни любимци
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жена от Китай реши да завещае цялото си състояние на своите домашни любимци, пише South China Morning Post. Лиу от Шанхай завеща 20 милиона юана на своите домашни любимци вместо на децата.

В съответствие с първото завещание, което тя съставила преди няколко години, парите и имуществото трябвало да отидат при синовете и дъщерите й. Децата обаче рядко посещавали майка си и не се грижили за нея, когато се разболяла, затова жената променила решението си. Според Лиу само нейните кучета и котки са били с нея в трудния момент. В новото си завещание жената направи свой наследник ветеринарната клиника, на която повери грижите за домашните си любимци. Тя искаше да остави всичко директно на животните, но това законово е невъзможно.

В същото време експерти от Центъра за регистрация на завещания посъветваха Лиу да наеме лице, на което има доверие, като одитор на клиниката, така че той да следи използването на средствата по предназначение.

По-рано беше съобщено, че съд в Китай призна за законна волята на мъж, който остави цялото си имущество на грижовен търговец на плодове. Завещанието е оспорено от сестрите на пенсионера, които живеели в къщата с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Китайнаследство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
дедовия преди 2 месеца
А къде са нейните деца и внуци?
12
0
 
0
 
! Отговори
На съседна улица преди 2 месеца
живее жена, която е трудно подвижна. Доста заможна е. Роднините й я посещават, когато имат нужда от пари. Знае се, че им помага. Но когато госпожата се разболее или когато навън е много студено или пък има поледица и тя трудно би вървяла по тротоарите, приятели и съседи й пазаруват. Нейните роднини са все много заети. Не знам тя какво завещание е намислила. Засега споделя, че онези я канят в домовете си само когато някой има рожден или имен ден, защото тя винаги носила щедри и скъпи подаръци.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Домашният любимец не те изоставя дори когато си в беда.
10
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
До Анонимен 4 Една съседка нарича котките си "моите четириноги приятели", а за палавия си син от край време казва "моят двуног дразнител". Но не го е лишила от наследство, макар да не одобрява момичето, за което синът се ожени. И той не изоставя майка си, грижи се за нея, всички го виждаме. Само че си живее отделно с момичето, а майка му е сама в компанията на няколко котки.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Но не се казва какво е дарила до този момент китайката на децата си, защото едва ли ги е оставила сами да се борят с живота. Както се разбира от текста, не е възможно да остави всичко на кучетата и котките. Явно и там законът е като нашия.
8
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 2 месеца
Да, има и такива за съжаление. Но нашият закон е предвидил всяко дете да има право на "запазена част" от наследството. Затова някои родители рискуват приживе да прехвърлят имуществото си името на онзи, когото са избрали и правят това прехвърляне под формата на фиктивна продажба, за да не може да се оспори. Но уви, понякога и такива родители грешат, защото облагодетелстваният може да се окаже неблагодарник или да почине преди родителите си и после внуците да "забравят", че имат дядо и баба.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно е сигурно - нито кучето, нито котката ще направят опит да променят дозировката на лекарствата, които взимаш, нито ще се опитат да те удушат с възглавницата или да оставят отворен прозореца, ако ти по някаква причина си неподвижен, а навън е -10 градуса. Такива мизерии вършат само хората.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който не уважава родителя си, няма право на наследство, нормално. В Бг има много такива и първи тичат в съдилищата да съдят братята и сестрите си. Това, че не знаят къде са гробовете на родителите не ги смущава.
5
9
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Изперкало бабе.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че то и тук маса хора обичат кучетата си повече от децата си.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много от т.нар. майки тормозят децата си по-зле от чужди и после се чудят като одъртеят защо няма кой да ги гледа, та в тази връзка наследство трябва да се заслужи, нищо не се полага безплатно, добре ги е наредила със сигурност са били лентяи!
2
10
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Всички мразят китайците, дори самите китайци.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А така!Така се прави с неблагодарни деца!