Най-идиотските причини за развод

Освен тривиални, причините могат да бъдат и доста странни
Обновена: 16 юни 2012 19:27 | 16 юни 2012 19:15,
27
Най-идиотските причини за развод
Снимка: outnow.ch

Хората все по-рядко застават пред олтара, а пък двойките, които стоят от двете страни на скамейката в съда – се множат. В днешно време не е необходимо да имаш сериозна причина, за да се разведеш. Дори простото „непреодолими различния" минава безпроблемно пред органите на реда и те разтрогват брака... поне в Холивуд.

Като цяло причините за преустановяване на семейния съвместен живот са тривиални, но има и някои, които могат да предизвикат сериозна почуда, особено, ако двойката има дълъг съвместен живот.

1. Прекалено голям чистник

Преди три години германка пожелала да се разведе със съпруга си, защото не можела да понася да го гледа повече как чисти къщата. Той бил обсебен от темата за чистотата и бил готов на всичко, за да поддържа изрядна и полустерилна обстановка. Един ден човекът дори разрушил стена и я построил наново, защото не можел да махне петно от нея. Това провокирало съпругата му да се изстреля в съда и да подаде молба за развод.

2. Прякорът „Гуантанамо"

Жена от Саудитска Арабия звъннала на съпруга си, но се оказало, че той е забравил телефона си у дома. Тя едва не получила шок, когато на екрана на мобилния апарат се изписал над номера ѝ „Гуантанамо" - което е името на американски затвор в Куба. Арабката побесняла, че мъжът ѝ я е записал в указателя с това име и поискала развод.

3. Разкрита изневяра с помощта на говорящ папагал

Действието се развива в Китай, а главен герой е един говорящ папагал. След като се прибира от пътуване китайка чува птицата си да повтаря думички и фрази като „бъди търпелива", „развод" и „обичам те", които пернатият ѝ любимец е запомнил от телефонни разговори на неверния съпруг с неговата любовница.

Изневярата не е странна причина, а по-скоро, че жената поисква разтрогване на брака на базата на приказките на една птица.

4. Прекалено много торта

Отново в Китай, само че този път мъж, иска да разтрогне брака си, заради странна причина. Той е бил тъпчен с торта непрекъснато от жена си, която си приготвяла сладкото изкушение след всяко ястие. Мъжът толкова се отвратил от тортите, че дори самата дума го побърквала.

Не се споменава защо той просто не е отказвал да ги яде, ами вместо това, се е стигнало чак до развод.

5. Развод, защото мъжът иска да види лицето на съпругата си

Това вероятно е най-нелепата причина за развод, която дори дълбоко вярващите мюсюлмани не биха възприели нормално. В Саудитска Арабия мъж пожелал да види лицето на съпругата си и дори отместил воала от лицето ѝ. Тя хукнала да бяга, а той след нея. В крайна сметка успял да я върне у дома, но трябвало да обещае, че никога повече няма да прави повторен опит.

Очевидно жената е възпитана в доста строг морал и традиции в малко общество с остарели виждания, според които жената трябва да стои покрита до земята дори и пред съпруга и децата си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: страннопричиниразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джурналя, а дайте най- идотските причини за БАН, знам че ви бива в тая област......