Типове личности, застрашени от депресия

Безработните са сред хората в риск
Обновена: 9 сеп 2014 21:30 | 9 сеп 2014 21:30, Михаела Лазарова
5
Типове личности, застрашени от депресия
Снимка: photl.com

Депресията може да засегне всеки от нас по всяко време и не бива да бъде подминавана без внимание. Въпреки това има няколко основни типове личности, които са изложени на по-висок риск от депресивни състояния. Вижте кои са. 

Изолираният интроверт 

Въпреки че интровертът може да се наслади на компанията на предварително и внимателно подбрани хора, той по-често предпочита изолацията. Това е така, защото прекалената комуникация с други хора може да го накара да се чувства като изцеден, загубил своите енергийни нива. 

Самотата е начин интровертът да презареди. Когато общуването започва да се усеща като натоварване, той стеснява своя кръг от познати, с които общува. Рядко скучае, защото има твърде много мисли, които изискват неговото внимание. 

Но избягването и стесняването на социалните контакти може да се превърне в рисков фактор, който да отключи депресия. Има редица изследвания, които доказват, че интровертите страдат в пъти повече от депресия за разлика от останалите хора. 

Съветът на специалистите е, ако изолацията се превърне в тенденциозно поведение, интровертът да потърси помощ при терапевт. 

Преуспяващият перфекционист 

Този тип хора имат огромното желание да бъдат перфектни по някакъв начин. Перфекционизмът често се заражда в детството, от възпитанието, което всеки е получил от своето семейство. 

Преуспяващият перфекционист е силно самокритичен, за него грешки не съществуват, а чуждата критика, дори когато е градивна, е приемана за обида. Самочувствието на този персонаж често зависи от постиженията и резултатите, към които се стреми, от това дали има някой, който е конкурентен на него в обкръжението му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: наукадепресияболести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 СТРАДА ОТ ЯКА ДЕПРЕСИЯ и най вероятно е ат турски "произход"