Глупавите причини, заради които човек остава в лоша връзка

И обрича себе си на нещастие
16
Глупавите причини, заради които човек остава в лоша връзка
Кадър от филма "The Great Gatsby"; Снимка: outnow.ch

Лошите връзки, продължаващи с месеци, дори години, са много. Може би самите вие се намирате в такава или ако не, със сигурност се сещате за някой свой познат, който поддържа нездравословни отношения. Много са причините, заради които двама души избират да бъдат заедно, макар че биха били по-щастливи, ако се разделят.

Повечето хора не могат да осъзнаят, че да са необвързани не е гаранция за самота и нещастие. Всъщност лошата връзка е предпоставка за много по-голямо нещастие и редица тъжни моменти.

Ето и кои са най-честите глупави причини, заради които жените или мъжете остават в лоша връзка. Ако се разпознаете в някоя от тях – знаете какво трябва да направите.

1. Самотата. Казват, че е по-добре да бъдеш сам, отколкото половинката ти да е до теб и ти въпреки това да се чувстваш самотен. Самотата е състояние на ума. Само защото сте необвързани не означава, че сте самотни. Със сигурност има хора, които ви обичат и които искат да прекарват времето си с вас. А и самотата се среща точно толкова често в претъпканите стаи, колкото в тези, които са празни. Да бъдете в нещастна връзка няма да ви позволи да бъдете сами, но същото не важи и за самотни.

2. Страх. Човек се ражда сам и умира сам. Ето защо е напълно нормално да бъде сам в някакъв период от живота си. Не бива да се страхувате да напуснете някого просто защото сте свикнали с него. Не бива да се страхувате да напуснете някого, защото сте уплашени, че няма да намерите друг. Както и не бива да се страхувате да напуснете някого, защото не знаете какво ще последва. Може би ще бъде нещо много по-добро за вас. Няма как да разберете обаче, преди да предприемете действия.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Крек преди 9 години
Една смислена статия от Теди този път.
6
1
 
8
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Ако следвах всичките съвети, до сега да съм с 3-ти развод. Не може винаги и всичко да е в наша полза. Когато имаш деца, носиш отговорност, съответно правиш компромиси, нагаждаш се ... и така. Ако не можеш да се спогодиш с партньора до тебе в момента, няма да можеш и със следващия. Успех на всички!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И коя от тези причини е "глупава"? На практика, не на теория.
4
1
 
1
 
! Отговори
бай хОй преди 9 години
Нема страшно Теди! Ако се наложи, клиторът ще се притече на помощ - ти поне знаеш как е!
3
2
 
7
 
! Отговори
Мъж преди 9 години
До Анонимен1Скъпа, всички сме така. Освен егоисти и болни сантиментални личности, които си мислят, че имат нужда от господар или прислужващ персонал и че ако имат деца ще живеят вечно...
2
0
 
6
 
! Отговори
крис преди 9 години
Питам се сам човек дали мойе да е щастлив? Човек може да излъже стотици хора не не и сърцето си
1
0
 
35
 
! Отговори
Така е по света преди 9 години
У нас, най-важната причина :"Какво ще кажат хората?!"- Пораснало момиче или момче, а си няма гадже? Аууу, резил!- Тази е ходила дълго с някого и изведнъж се разделят! Аааа, сигурно има нещо! Ако е свястна, кой е луд да я остави?- Разведени??? Значи някой от тях двамата не е стока, нищо чудно и двамата да не са стока! Тъща и свекърва се хващат за сърцето,"Олеле, ще колабирам!" Зълвата напомня как сочат с пръст детето на съседите, защото е "на разведени родители". Шуреят:"Сега ще почнат делби!"