Правила за успешни родители

Не забравяйте, че дисциплината и наказанието са две различни неща
27 фев 2016 18:00, Михаела Лазарова
43
Правила за успешни родители
Снимка: photl

Отглеждането и възпитанието на децата е една от най-трудните задачи за всеки родител. Всеки иска да бъде добър родител, но въпреки многото планове, които имаме за възпитанието на децата, все нещо не ни се получава. Ето няколко прости правила, които ще ви превърнат в успешни родители.

Не се опитвайте да оправите всички проблеми на децата. Разбира се, че те се нуждаят от вашите съвети и помощ, но трябва да ги научите в сложни ситуации да намират и сами решението на проблемите.

Обърнете внимание на интересите на детето си, така че да му помогнете да ги развие.

Имайте високи очаквания за децата ви, но винаги бъдете реалисти.

Хвалете детето си всеки път, когато успява. Подкрепата е важна, когато искате децата ви да растат щастливи и мотивирани.

Не забравяйте, че дисциплината и наказанието са две различни неща.

Четете книги заедно с децата си всеки ден, дори и времето, в което ще го правите да е само половин час. Това е чудесен начин да се свържете с малките, а и да насърчите у тях желанието за четене.

Всеки родител допуска грешки в отношението си към децата. Имайте смелостта да признаете ваши грешки, вместо да се чувствате виновни. Така ще ги научите на честност и справедливост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаНе мисля да пиша повече за тази вечер, лека нощ.
25
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаДа, така и трябва.
24
0
 
1
 
! Отговори
до Жената преди 8 години
Сус, *** ееееееей!
23
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
35, не приемам нищо навътре. Думите тук, каквито и да са те нямат значение. Има значение, когато го видиш и срещаш в реалността и като ти рече някой "***" захлюпваш капаците на очите, запушваш си ушите и продължаваш напред без да се обръщаш и да задаваш излишни въпроси от рода на: ама ти шегуваш ли се, какво означава това подхвърляне, баща ти така ли е викал на *** и на теб просто това ти е единственото нещо, с което обясняваш ..любовта? Не питаш. Не те интересува. Просто подминаваш.
22
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаАз мисля, че си чудесна жена, интелигентна и остроумна която за съжаление е попадала на простаци и е станала малко хаплива, но си остава по своему добра. Не се връзвай и не приемай навътре просташките коментари и обиди на груби хора.
21
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 32 ЖенаНапълно те подкрепям, никой не е длъжен да търпи подобни простотии и експерименти докъде ще стигнат обидите спрямо него/нея.
20
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
28, и да отбележа, че не бях предизвикала с нищо тези прекрасни думички, тоест обида от мен не беше излизала. Е, после се разплатих подобаващо, но определено нямам нужда от подобен начин на общуване и категорично отказвам да съм нечие опитно зайче, върху което да си упражнява слабостите и ще се надява после да му извинявам и да оправдавам в акъла си недораслията му.
19
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 30 ЖенаТочно това имах предвид.
18
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
28, "неминуемо изниква въпроса ако той се държи така сега как ще се държи в бъдеще когато те опознае."При мен такъв въпрос не изниква, защото имам опит с подобно същество. Онзи ми викаше "***", същото като господинът по-долу ми обясняваше, как това било мило обръщение и показвало нежност и позитивизъм и понеже бях достатъчно наивна и доверчива, за да повярвам, че е така, ти да видиш като се развихри простащината на простакът за какво водопадче от думички иде реч. Накрая поиска да му простя. Аха.
17
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Зависи кой е този мъж."Какво означава това? Обясни го, защото аз го разбирам, че ако мъжът е някой специален всичко, даже и простотията му, може да бъде прощавана, пренебрегвана и да си затваряш очите? Хрумва ми, че ако ти е баща примерно и почне да те обижда поради позицията на това да ти бъде родител, човек, който е ***, но трябва да го уважаваш, та ти трябва да приемаш, преглъщаш и прощаваш обидите. Правилно ли разсъждавам?
16
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Когато един човек е *** и се държи дебелашки дори когато не те познава, неминуемо изниква въпроса ако той се държи така сега как ще се държи в бъдеще когато те опознае. Отговора може да е само един - още по-дебелашки и грубо а кой иска да бъде третиран по подобен начин? Никой. Грубия език и липсата на култура, обидните имена не правят простака драг никому. Един урок от многото които трябва да се научат.
15
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаНе обръщай внимание на обидите му, знайко е от този тип мъже които мислят, че с дебелашки подмятания, говорене на *** и обиди ще скъсят дистанцията. Истината обаче е, че никой не харесва простаците и хората без елементарна култура и уважение към събеседника си.
14
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Нема друга жена тука, с такива изяви."Какви изяви? Да отговарям на коментари, които чета във виртуална страница? Това ли е "пускане"?
13
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 18 Жена"Щото като те пробват с грубостите, почват да се извиняват и си вярват, че извинението работи. Класически пример на непорасъл човек, който не знае какво е да губиш ценни хора в живота си."Наистина е така, когато някой *** човек изгуби някой близък заради дебелашкото и грубо отношение и осъзнае, че вече всичко е свършило тогава може да му дойде ума в главата и да започне да уважава другите хора.
12
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
19, ако добре помня, от теб прочетох коментар, да не роптая, когато си напишел, че съм "т-ъпа", а второто беше, че съм се била "пускала на всички в този форум". Така ли беше?
11
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
16, чети сега какво ще ти напиша. Категорично нямам нужда от общуване с мъже, които "ме пробват" как ще реагирам, ако те си позволят да ме обиждат, да ми подмятат селташките си просташки междуметия и ми обясняват как трябвало да свиквам с тях. Нямам нужда от такива мъже. Щото като те пробват с грубостите, почват да се извиняват и си вярват, че извинението работи. Класически пример на непорасъл човек, който не знае какво е да губиш ценни хора в живота си. Нямам нужда от такива. Дете имаш ли?
10
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
16, ако те разбирам правилно, отношение с жена, в което ти се обръщаш към нея с "***" и смяташ, че това е нещо, което е съвсем приемливо, незначително и израз на добри чувства и понеже така си свикнал и никоя не ти е правила особен проблем, защото са се връзвали безропотно на тази категорична проява на простотия, отношението "***" е най-близкото ти?Нямам проблем. Имам опит. Зад това "***" стой една камара с подобни междуметия и думички, които само чакат да избухнат с пълна сила.
9
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
10, а ти имаш ли деца?А жена имал ли си някога, за нещо извън и отвъд отношения на ниво "***"?За да знам дали е нужно да пиша думи за коментарите ти.
8
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До знайкоНе е твоя работа, отсега прекъсвам комуникацията с теб. Не се обръщай повече към мен защото няма да получиш отговор.
7
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До знайкоСтига вече с тази тема, първо не е културно да обсъждаш Жена с мен вместо да говориш с нея. Второ аз не сам сутеньор и трето ако нямаш кураж сам да действаш нещата едва ли ще ти се получат така или иначе. Стига обаче си ме занимавал и без това тя като види изписаното ще ти отговори сама.