Кога децата са готови да проходят?

На една годинка децата могат да бъдат в много различни стадии на прохождането
10 юли 2016 22:31, Михаела Лазарова
4
Кога децата са готови да проходят?
Снимка: freeimages

Ходенето е голямото събитие за детето в период между първата годинка и година и половина. Етапът на прохождането е значително по-важен и решаващ за промяна в поведението на детето, отколкото първият му рожден ден, с който обикновено той неправилно се свързва.

Всъщност прохождането става между десетия и осемнадесетия месец, или средно децата прохождат около четиринадесетия месец.

Детето ходи, когато е готово

Прохождането зависи както от достатъчна физическа и психическа зрелост, така и от темперамента на детето. Активните деца, които обичат откритията, обикновено прохождат по-рано, а спокойните, които предпочитат да наблюдават ще го направят по-късно.

Ако дете на 18 месеца все още не ходи, опитайте заедно с педиатъра да разберете каква е причината. Но до тази възраст изобщо не се безпокойте: моментът на прохождането не е свързан с никой друг признак, характеризиращ растежа на детето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти, дЕдо, не се научи нито да говориш, нито да пишеш
2
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Това е като говоренето "Човек се учи две години да говори,а после петдесет да мълчи."
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновено всички с нетърпение чакат детето да проходи и полагат всевъзможни усилия за това. Проходилки и какви ли не щуротии. А след като това стане факт, се започва, спри се бе,къде тръгна, къде хукна, ще паднеш,не можеш да ходиш и то детето не знае, да се радва ли че е проходило, или да плаче.