Полезни храни за здрава щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза обича антиоксидантите
15 май 2024 12:33, Михаела Лазарова
2
Полезни храни за здрава щитовидна жлеза
Снимка: Istock

Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло. Тя участва в правилното функциониране на метаболизма, сърдечната, храносмилателната система, в репродуктивното, неврологично и мускулно-скелетно функциониране. При проблеми с щитовидната жлеза понякога се наблюдава и наддаване на излишни килограми.

Ако искаме да имаме здрава щитовидна жлеза е важно да се храним балансирано, здравословно и да наблягаме на продукти, които са полезни за жлезата. Вижте някои от тях:

Бял боб

Белият боб е много богат на желязо. Важният минерал е особено значим за функцията на щитовидната жлеза, защото стимулира функцията на ензимите, подобряващи чувствителността на клетките към тиреоидните хормони. Това прави терапията при проблеми с щитовидната жлеза по-ефективна, тъй като желязото управлява резистентността на клетките към него.

Зеленчуци

В повечето зеленчуци има голямо количество фибри, а те са ценни за контрола на холестерола, кръвната захар и стимулират отслабването. Фибрите допринасят и по-лесно и бързо елиминиране на токсините от тялото, което е важно за функциите на щитовидната жлеза.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Общество
Отбелязваме Европейския ден за информираност за инсулта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бял боб зеленчуци и ракия ядеш сега и пър диш.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз ги имам всичките тези храни. Гнияхвърля на ***.т в хладилника. Мерси, че ме подсетихте да ги