8 трика, с които да се справите с настинката и грипа

Етеричното масло от мента помага всячески при грип и настинка
16 ное 2016 10:14, Михаела Лазарова
4
8 трика, с които да се справите с настинката и грипа
Снимка: freeimages

Есента и зимата са периодът от годината, в който настинките и вирусните инфекции върлуват с пълна сила. Невинаги можем да се отървем изцяло от тях. Но дори да се разболеем от грип или вирусна инфекция, има някои неща, които можем да направим, за да скъсим времето си за оздравяване.

Пийте повече портокалов сок

Прясно изцеденият портокалов сок е изключително богат на витамин С. Ето защо трябва да пиете по няколко чаши портокалов сок на ден. Така ще подсилите имунната си система по натурален начин, вместо да пиете изкуствени хранителни добавки и витамини.

Масаж на краката

За да стимулирате кръвообращението си, направете масаж на краката с масло от мента. Ментата има силно въздействие върху горните дихателни пътища. Накисването на краката в гореща вода също доказано помага при настинка. Смесете водата с етерично масло от мента и накиснете краката. След това ги масажирайте. Това ще помогне за по-бързо оздравяване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 7 години
Настинката и грипа са две коренно различни неща. Стигне ли се до грип единствения начин е противогрипни препарати. Стигне ли се до усложнение (като пневмонии), единственото лечение е с антибиотик!!!Чудя се как все още няма масов мор сред материала и децат му, от използване на Соли, Етерични масла и какви ли не Еко, Био, Полезни щуротии. Не си правете шега с тези болести, защото последствията са сериозни, и през испанския грип 1915 са имали етерични масла, ама 20мил. човека назад!
2
0
 
4
 
! Отговори
ined преди 7 години
Откъде да си купя такъв термометър като на снимката, че ми писна от тея електронни бoклyци дето ги продават по аптеките?
1
2
 
8
 
! Отговори
черен гарван преди 7 години
Аз ползвам една безотказна рецепта. Като наближи сезона за грипа, отивам до летището, купувам си билет за Канарските острови, остров Бали или Хавайските острови по избор. отлитам там и чекам 5-6 месеца на плажа. После се връщам и си свиркам. Никакви настинки и грипове не са ме хващали до сега.