6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите

Вижте резултати от научни изследвания за изневярата
31 мар 2018 23:00, Михаела Лазарова
70
6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите
Снимка: pixabay

Когато чуем за изневяра или преживеем такава, винаги си задаваме въпроса: Кой е виновен за случващото се?.

Какво ни кара да мамим партньорите си? Вижте гледните точки на някои психолози, както и резултати от научни изследвания за изневярата.

Липса на емоционална близост

Невъзможността да се водят открити разговори с партньора и липсата на подкрепа кара и двата пола да изневеряват.

Има стереотип, че основният мотив за един мъж е сексът. Но в книгата си "Истината за изневярата" семейният терапевт Гари Нюман пише, че 47% от неговите клиенти, които са изневерили, говорят за липсата на емоционална близост.

Положението става по-трудно, защото мъжете не обичат да показват чувствата си, а жените могат да пропуснат факта, че любимият им се нуждае от подкрепа.

Минали изневери, влияние от приятели

Ако човек е изневерявал на половинката си в предишни връзки, съществува огромна вероятност да действа по същия начин с нов партньор. Интересно е, че хората наоколо влияят върху тенденцията към изневяра.

В едно анонимно гласуване повече от 75% от мъжете, които мамят партньорките си, споделят, че приятелите им също изневеряват на любимите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои изневеряват защото им липсва мозък, и искат да се докажат,че могат.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Михаела не и изневеряват. Щото си няма партньор. Нали така, тая вечер катерицата и мачето.....знаеш си.
63
2
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Ама какво да правя ,обичам умните и интелигентни жени ,но винаги на първо място е съпругата ми.Понякога се чудя какво може да намери една жена у мен.Та аз съм срамежлив ,стеснителен ,сив и безличен като паве.Загадка.Света без жени ще е едно гнусно място за живеене,нещо по -ужасно от представата ми за ад.За мен жените са цветята на света,е как човек да не се влюби в цвете
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам драмата? Не можеш да вържеш нито мъжа, нито жената. Човека си е животно и като такова гледа да прави секс с всички партньори които намери.Това, че има някакви измислени морални норми наложени от религията или обществото, не променя този факт и няма нищо срамно и нередно в това да правиш секс с някой друг освен съпруга/та.По-големия проблем е слабото или по-скоро никаквото сексуално възпитание, отколкото няколкото изневери за 20-30 години.
61
2
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До :)Над един от входовете водещ към катакомбите на Рим има един надпис ,който звучи така "И ние сме били като вас и вие ще станете като нас"Диалектика.
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като създадеш семейство с грешните причини се получава така. Или е бременна, или мама и тате натякват или всички се женят, айде и ние. Също така, трябва да си пълен *** да изневериш само заради секс. Като се знаете какви сте, просто не се женете и си спестете унижението и парите.
59
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 6 години
До FallschirmspringerБил си на 27 години!Това обяснява всичко ...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Защото в едно направление сме виртуози, равни нямаме! Това е склонността ни да си избираме точно определени типове хора за управляващи.
57
2
 
8
 
! Отговори
До Батьо преди 6 години
Прави се, че сексът не е важен за нея?Не вярвай на такава жена!За всяка здрава жена, която не е лесбийка, сексът с мъж е същото толкова важен и желан, колкото е важен сексът за всеки здрав, млад мъж.Щом жената е здрава и не е с обратни наклонности, но въпреки това твърди, че за нея сексът не е важен, значи тя или е лицемерна и се прави на светица (така са я научили вкъщи, когато се е замомила), или се е омъжила по сметка, без любов и едвам изтрайва физическата близост с мъжа си.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Поздравявам те! Наистина сте успели да изградите ценна и здрава връзка!Дано още дълги години да сте живи и здрави, за да се радвате един на друг!
55
1
 
2
 
! Отговори
До Неа преди 6 години
Това са две различни неща.Преди написахте, че богатите мъже имали фобия, че жените са с тях заради парите.И ви казвам, че такива фобии няма.После пишете, че мъжете се притеснявали дали са добре финансово.Това е така, но двете неща са коренно различни.Който има пари не му пука, че женатаес него заради парите.А който няма е нормално да е притеснен за финансите на семейството.Почти всеки мъж се притеснява за това.
54
1
 
2
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не искам да ви се меся но съм ставала свидел на безбройни драми и задкулистни игри ... Слабо ме вълнуват театрите ... Че някой в коментарите са прави , че в един момент се оказваш стар и сам, а уж си имал някого до себе си ...
53
1
 
1
 
! Отговори
Неа до 48 преди 6 години
Сори , но това са моите наблюдения. Мъжете които познавам аз са уверени , че се представят добре сексуално , но виж паричките се оказват драма .... А понеже теб не те вълнува защо е с теб , затова после те разнасят наляво и надясно ... А ти иначе си се представил добре , но другите кусури се подчертават ....
52
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Четивото е вярно, браво на МЛ. Честита Цветница и днес не изневерявайте на булките си, ако са именячки.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изневерявате, защото сте б*о*клуци!
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много жени живеят с мъжа в тихо отчаяние, всеки ден! Тя е наясно, че той е с други жени, но няма къде да отиде. Той я подсигурява финансово, като положение. Но е нещастна! Децата вече са големи един ден те ще направят семейство и оставят само двамата! Тогава ще усети, самотата в пълната си сила. И ще осъзнае, че е загубила най-хубавите си години с човек, който и не и е дал нищо в живота освен празни дни и безсмислено съществуване.
49
0
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Бих желал да поздравя всички цветя и най-вече това ,което ми е най-близо до сърцето с две песни:/"Реднекс - Прегърни ме за малко (BG subs, lyrics) " и "George Michael - Careless Whisper (Official Video) "/-особенно втората ме обвързва силно емоционално
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеаНе знам кои са тия мъже,дето имат фобия,че жените били с тях само заради парите.От моите познати такива няма.Явно не познавате мъжката психика.За един мъж е много по-притеснително дали задоволява сексуално една жена,а не защо е с него.Мъжете не задълбаваме над такива въпроси.Важното е ,че е с нас,пък защо не ни интересува.Това си типично женски терзания.
47
2
 
2
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Точно това исках да ти кажа и аз .... А между другото мъжете имат и фобия жената да не е с тях само заради пари .... Тъй че и кранчето незнам колко отпускат паралиите :)))
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеаПроблемът си е техен.Аз жена си имам,въпреки че не съм богат-получавам по 1500 лвна месец.Така че не всички жени гледат парите.