Конфликт с партньора? Как да останете спокойни

Не се фокусирайте върху нещата, казани в най-разгорещените моменти от конфликтите
7
Конфликт с партньора? Как да останете спокойни
Снимка: Istock

Споровете и конфликтите с любимия човек са неизбежни. Невинаги можете да овладеете нервите си, но е изключително важно да положите всички възможни усилия. Когато се карате и напрежението стане толкова голямо, че започнете да си крещите, да се обиждате и да казвате неща, за които след това горчиво съжалявате, това няма да се отрази добре на брака или връзката ви. Ето няколко ефективни начина да запазите спокойствие по време на конфликт, така че да довършите спора си без да се наранявате взаимно.

Дишайте дълбоко

Колкото и да нямате време и желание да мислите точно за дишането по време на скандал, важно е да не го забравяте. Вдишването и издишването е терапия, която действа на много нива и която успокоява стресовите ситуации. Когато дишате дълбоко до мозъка ви достига сигнал, че трябва да се успокои възможно най-бързо. Това спомага за понижаване на гнева и ви помага да погледнете по-рационално на ситуацията.

Бройте до 10

Каквото и да чуете от половинката си, каквото и да се е случило не бързайте да крещите и да казвате думи, които после няма да можете да върнете назад. Бройте до 10 преди да изречете някоя обида или квалификация, за която ще съжалявате. Изпускането на нервите, особено ако се случва системно, е една от най-често срещаните причини за развод и раздяла.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Само спокойно, преди 3 години
след 20,30 или 40 години съвместен семеен живот,като си омръзнете един на друг, и станете или останете,като добри приятелчета, "братче" и "сестриче",които са заедно по- силата на навика да бъдат взаимно свързани и обвързани,по-горе изброените съвети ще бъдат напълно излишни и ненужни!!!Казва ви го човек с опит,на възраст 60+ и семеен стаж 40+!!!Сега може и да не ми повярвате,но като дойдете на мяра и хванете вяра,някой ден току си спомнете и за мен!!!Да сте живи и здрави!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфликт ми тя дали разбира това грам се питам
1
2
 
15
 
! Отговори
Истината е преди 3 години
Че жените правят 90% от конфликтите и после искат да им се извиниш.