7 признака, разкриващи, че една връзка може би е кармична

Усещане за предопределеност
14 мар 2021 17:43, Михаела Лазарова
8
7 признака, разкриващи, че една връзка може би е кармична
Снимка: Istock

В живота почти всеки преминава през една или повече кармични любовни връзки. Те обикновено са житейски уроци. Идеята за кармичните връзки възниква в индуизма и будизма. Най-често думата „карма“ се тълкува негативно, но кармичната връзка не е отрицателна, положителна, романтична или платонична. Тя представлява взаимоотношения с неразрешени въпроси от минали животи. Усещането за дежавю често ни подсказва, че се намираме в такава кармична връзка. Възможни са и трудности, които сякаш възникват от малкото, да изпитваме емоционална болка. Вижте 7 признака, които разкриват, че една връзка може би е кармична.

Те повтарят модели

Първият признак, разкриващ, че се намирате в кармична връзка е, че изпитвате същите проблеми в отношенията. За такива връзки е характерно, че повтарят едни и същи модели и остават в застой.

Има егоизъм

Кармичните отношения не зачитат здравословните граници, а обслужват само собствените си интереси и нужди. Те са „идеалният“ пример за формиране на насилствени или взаимнозависими отношения. Докато единият партньор инвестира усилия, другият приема любовта му за даденост.

Тя пристрастява

Кармичната любовна връзка се характеризира с върхове и спадове, със страстна интензивност. Единият или двамата партньори са по-обсебени от идеята за любов, но която е базирана на повърхностни фактори, като хубава външност, добър социален статус.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 1 месец
Стана ли ви зелето?
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всекиго са се случвали любови, подобни на това, което е описано в статията. Не знам дали са кармични, но не са най-доброто, което човек заслужава.
От личен опит и от наблюдения на околните стигнах до извода, че постепенно си изграждаме критерии за бъдещата си половинка като трупаме житейски опит и опознаваме себе си.
Да улучиш правилния човек още от първия път и то в ранна младост е въпрос на късмет и се случва рядко.
4
2
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Всички връзки са кармични. Не съм се обвързвал досега. Нямам карма. Да отгледаш дете също е карма.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никои не приема любовта за даденост това си е напълно естествен процес винаги се описват нещата на база която не реална нека оставим нещата да се развиват от самосебе си а не да ги съдим и определяме како по хубаво от това хората да се обичат
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Признаци, че може би е кармична? Щото ако ги няма тия признаци може би не е?
1
4
 
2
 
! Отговори
отживелица преди 1 месец
да му мислят тези с извънбрачни връзки обикновените не ги интересуват