10 грешки при избора на съпруг

Поддържате връзка с партньор, който прави неприемливи неща
17 май 2023 01:00, Михаела Лазарова
39
10 грешки при избора на съпруг
Снимка: Istock

Всеки, който мечтае да сключи брак и той да е дългогодишен и успешен, иска да знае кои са фундаментите, върху които може да го изгради. Има много бракове, които продължават години наред, но двамата или единият от партньорите не е щастлив. Истината е, че през годините на брака винаги може да има ситуации, които дори и не сме си представяли, че може да ни се случват. Въпреки това, още преди да се замислим за брак с определен човек, има някои грешки, които можем да допуснем и в крайна сметка да се стигне до развод. Вижте 10 от тях.

1. Избирате партньор, който има противоположни житейски планове на вашите, с надеждата, че ще „промените решението му“. Истината е, че редица бракове стигат до развод, само защото започват по този начин.

2. Сключвате брак с човек, когото ще се стремите да промените. Това особено важи за жените. Няма как да промените мъж, който не желае сам да се промени. Ако сега е лош, ще бъде лош и на по-късен етап.

8 неща, които ни помагат да поддържаме връзката си пълноценна

3. Вашите родители и приятели „решават“ с кого да се задомите. Много хора ще отхвърлят някого, който е по-съвместим с тях, в полза на друг, който се смята за по-„приемлив“ за семейството и приятелите им. Близките не спират да говорят колко „добра партия“ е той и е време да се побърза със сватбата.

4. Пренебрегвате крещящите червени флагове. Любовта наистина ни кара да гледаме през розови очила. Точно това е една от причините да ни бъде толкова трудно да видим някои предупредителни знаци. Или ги виждаме, но ни е по-удобно да ги подминем, казвайки си, че това е временно, за съответната ситуация.

Защо е важно да показвате привързаност към партньора си

5. Поддържате връзка с партньор, който прави неприемливи неща. Психически и физически тормоз, изневери, лъжи...

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: брактормозсемейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 10 - Браво! Макар че аз знам "превода" в малко по-друг вариант: "Врабче кълве мравки на дирек." :)
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 6 - Ти пишеш за нещо много важно. Знам два такива случая. Едната двойка не изкара и една година брак, а другата се раздели точно преди сватбата, защото момичето склони да отиде да живее в дома на годеника си и още първата нощ установила нещо, което прави брака нежелан. Преди това не са имали сексуални контакти. При първата двойка положението беше същото, не бяха правили секс преди сватбата. Няма да разказвам историите, защото са много деликатни и някой може да се познае.
7
2
 
14
 
! Отговори
Диана преди 11 месеца
Баба ми ми викаше едно време, вземи Георги, той е богат, има бизнес, при парите върви, мани го Борис, той е беден. И аз се омъжих за Жоро, щото и той ме искаше, ама след 4 години брак и се раведохме. Да си бях взела Борис, ама е късно. Аз съм разведена, а Борис щастливо семеен, с 2 деца. Ах, мислете, дами, преди да предприемете такава стъпка.
6
0
 
4
 
! Отговори
Загадка преди 11 месеца
Някой може ли да преведе на нормален /литературен/ български език този диалектен израз, популярен в един нашенски регион: "Дживгар клюца барабинци на дирек"?
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най големата грешка заради която са и разводите е че преди брака не е правила сех с бъдещият сиКогато се оженят разбира че ее като заек и развода е готов.
4
9
 
7
 
! Отговори
Мими преди 11 месеца
Ако няма пари, не ми го хвалете. И също, ако не е пълничък! Скакалците са мк много смешни.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съвети 7 и 10 са свързани. Много жени се стряскат от навършените си години и затова приемат брак с човек, относно когото интуицията им подсказва, че връзката не е удачна.
2
5
 
7
 
! Отговори
Често се случва преди 11 месеца
предупреждение 5 - тя се свързва с човек, койтовърши неприемливи неща (лъже, изневерява, подлага я на психически или дори и на физически тормoз) - много жени правят такава стъпка, защото са се изплашили, че друг няма да им предложи брак, а времето лети.
1
4
 
8
 
! Отговори
Затова внимавайте преди 11 месеца
И в днешно време много нашенци се влияят от мнението на родителите или на приятелите си, когато им препоръчват за кого/коя да се омъжат/оженят. Родителите от своя гледна точка преценяват кой е най-подходящ брачен партньор за детето им. Приятелите гледат да уредят брак за свой близък - роднина или приятел - и преценявайки, че вие сте подходяща брачна партия, започват да ви препоръчват и хвалят своя човек.