Кои са признаците, че партньорът ви ви манипулира?

Имате усещането, че очакванията ви са твърде високи
26 яну 2024 21:34, Михаела Лазарова
10
Кои са признаците, че партньорът ви ви манипулира?
Снимка: Istock

Любовта и взаимоотношенията изглеждат доста лесни в началото. Но колкото повече време минава, толкова повече може би осъзнавате, че във вас и връзката ви настъпват промени. Ако усещате, че не можете да бъдете себе си и постоянно потискате желанията си, може би човекът до вас се възползва от тези ваши слабости.

Кои са признаците, че партньорът ви ви манипулира? Ето и някои от тях:

Чувствате, че не знаете кои сте и какво искате

Ако започвате да се съмнявате в себе си и собствените си желания, може да сте подложени на манипулаторска тактика. Може би някога сте били уверени в способността си да се справите с определена ситуация, а сега започвате да се съмнявате в това, което можете да постигнете. Може дори да се запитате дали вие сте „проблемът“ във връзката. Да кажем, че се опитвате да споделите на партньора си какво мислите за това, че той прекарва прекалено много време на телефона си.

Но той казва, че и вие го правите и че винаги се опитвате да намерите причина да се скарате. Може би вие не мислите така, но след третия път, когато чуете този аргумент, се чудите дали проблемът е, че не умеете да спрете да правите забележки за дреболии. Може би вместо това просто трябва да се отпуснете и да се насладите на вечерта.

Във връзката ви има двоен стандарт

"Чувствате се така, сякаш има два набора от правила – един за вас и един за човека, с когото сте“, това споделя Карла Мари Менли (клиничен психолог). От гледна точка на партньора ви, каквото и да направи той, то никога не е лошо. Ако пък направи нещо, което наранява чувствата ви, това е заради конкретни причини или пък просто защото вие прекалено много се "стягате" и той ви казва, че трябва да се отпуснете малко. Когато вие кажете „не“, обикновено манипулативният партньор не зачита вашата граница и се опитва да ви накара да промените решението си.

Той ще изисква да обърнете внимание на неговите интереси и нужди, но постоянно ще пренебрегва вашите. Когато споменавате нещо, което той е направил, за да ви нарани в миналото, той ще обърне ситуацията обратно срещу вас, за да избяга от отговорност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уча се от един човек. Никога не провокира, никога не манипулира!
6
1
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 3 месеца
Мен яко ме манипулират но аз не се давам. То стандарта винаги е двоен с много по благи правила в мжя случай не за мен. Освен това лозето още чака някоя да се погрижи за него. Изискванията са М size и пълнолетие. Може да ми станете и баба ако сте 80+.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обикновено зестрогонциге са манипулатори!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той я убеждава, че е най-разумно да купят недвижим имот с парите, които нейният баща е депозирал на нейно име в банката. Но апартаментът да бъде записан на негово име в нотариалния акт - обяснява й, че така тя ще му докаже, че го обича. После обещава, че когато и той успее да спечели пари, ще й отвърне със същия жест. Това щяло да се случи някога, в бъдещето, но не се знае точно кога. Дали тя ще се хване на номерата му зависи от това как я е възпитала майка й.
3
0
 
5
 
! Отговори
Клаус Швааб преди 3 месеца
Убеждава те, че скакалците, бръмбарите и червеите са питателна и полезна храна.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приятни сънища!
1
1
 
11
 
! Отговори
Маниполатор преди 3 месеца
Постоянно ви разправя, че oтзад не боли и е много приятно....