Опра се оплака от расизъм в Цюрих

Продавачка й казала: Тази чанта е прекалено скъпа за вас!
9 авг 2013 21:00,
108
Опра се оплака от расизъм в Цюрих
Опра Уинфри Снимка: Reuters

Американската телевизионна водеща и продуцентка Опра Уинфри се оплака от расистко отношение към нея по време на пазаруване в луксозен бутик в Цюрих, съобщава Франс прес.

Неприятният за звездата инцидент се случил миналия месец, когато Опра била поканена на сватбата на нейната приятелка Тина Търнър. В интервю пред Лари Кинг "кралицата на токшоуто" се оплака как продавачка в луксозния магазин отказала да й покаже дамска чанта под претекста, че била "прекалено скъпа за нея и че не можела да си я позволи."

"Казах на тази жена - бих искала да разгледам онази чанта от витрината. А тя ми отговори - не, тази е прекалено скъпа за вас!", жалва се звездата.

Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест.

Според американското сп. "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е оценено на 2,8 милиарда долара.

Собственичката на швейцарската верига бутици "Три ябълки" Труди Гьоц пък защити служителката си. "Станало е недоразумение. Моята служителка е искала да покаже и три по-евтини версии на избраната от г-жа Уинфри чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велур".

Гьоц бе категорична, че няма да предприема административни мерки срещу провинилата се служителка. Според началниците й тя била много съвестна, а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Аз расизъм в това да кажеш на някого, че не може да си позволи нещо не виждам. Виждам просто нормално отношение на продавач към купувач. Добре дошла на Опра в света на земните и нормалните. И нас ни посрещат така в магазините. Не навсякъде са длъжни да ти лижат з.ка.
96
2
 
4
 
! Отговори
Кан Крум преди 10 години
Църната си е направила безплатен PR , защото страда от това,че в Европа не е популярна :(((
95
5
 
1
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
До ИвоЗащото по-нагло от бял и християнин няма! Мислят се за господарите на света, но когато Китайците са измисляли барута, европейците са пасели трева!
94
3
 
2
 
! Отговори
фф преди 10 години
''70ти пита:чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велурКаква е тази чиста кожа???? ''Отговарям: тая чиста кожа значи НЕПИПАНА от МАЙМУНСКИ КРАЙНИЦИ..като на ТОВА най-горе ! След като се купи от ***-вече не е чиста кожа и цената не е същата,пада !!!
93
6
 
8
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Нищо расистко няма в това, просто продавачката е преценила, че няма смисъл да си губи времето с клиент, който не изглежда платежоспособен. Подобно нещо може да се случи на бял, жълт, червен и всякакъв човек. Проблема е, че *** са ужасни расисти и ненавиждат белите така че всичко обръщат на расизъм.
92
3
 
10
 
! Отговори
Тая какво ? преди 10 години
Иска да се похвали колко пари има,ама не и продавали чанта!А всички тези дето нямат пари за чанта?Защото в този свят дават на едни толкова,че се чудят какво да ги правят-парите си,а останалите ,ако оживеят -оживеят!Адмирации за продавачката-да не е длъжна да знае за някаква си там,която я налагат на целия свят.Като е Опра та голямо важно!
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гдспожата нека дойде в България и да види какво е расизъм ,национализъм и шовинизъм.След това ще забрави тоя случай.
90
4
 
0
 
! Отговори
nema znachenie..... преди 10 години
koito plashta toi mporachva muzikata
89
5
 
7
 
! Отговори
истината преди 10 години
швейцарката не я познала, но я надушила и си казала тая е ефтина *** с *** и е скрънза защо да се правя на *** като си я виждам отпред, оная най вероятно не и искала чантата ами си е казала, мама ми купи очила кат бях малка те бяха противни и не ни купи други докат не ги строших, ядох бой но бях с нови очила/според нейните спомени/ и сега мога да правя всеки белчо на *** щот ний в америка заедно с президенто казваме кой кой е.. *** да идва в *** , българи не останаха..
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
STUPID MONKEY
87
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
баааааахти черната ***
86
6
 
10
 
! Отговори
Джото преди 10 години
От Америка нищо свястно не може да се чуе. Натискат тук и стимулират исляма,***,гей парадите и наркотиците.И безплатно си имат военни бази в България.И поредната *** офца от братска америка
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами трябвало е да изкупи магазина за половин милион долара!Възхитен съм!С 35000 швейцарски франка за 1 чанта колко гладни хора в Африка може да бъдат нахранени,колко болни деца може да бъдат излекувани?
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щатските надути фукли си мислят, че трябва да са по-привилегировани когато излязат по света.
83
7
 
23
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
И къде точно е расизЪма? Само *** могат да обърнат елементарна реплика в расизъм... Жалка ***!
82
2
 
13
 
! Отговори
MM преди 10 години
Това беше в ББС преди 4 дена. Некадърни сте Днес.бг.
81
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе я марш обратно в ***!
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne ia razpoznali - rasizym!
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Inache ne znam kolko tochno e zamojna i platejosposobna, tui kato tq nablqga na tova, no naistina tozi subekt e dokazatelstvo che kolkoto i pari da imash ne mojesh da si kupish stil. Ami kakvo da si kaje prodavachkata, tq prilicha na domakinq ot getoto, ne moga da gledam chovek s takuv "stil" i tova podobie na pricheska na kruglata i glava i da q uvajavam.
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dobre poznata istoria...tolkova narodi ima po sveta no samo *** i negrite postoqno revat gorki4kite vse te jertvi na rasizam. Slu4aq e pokazatelen, chovek koito e nishtojestvo vapreki miliardite si ako ne go razpoznaqt polu4ava otnoshenieto koeto shteshe da poluchava vseki den ako ne beshe tolkova bogat.