Татяна Навка – концлагеристка, разбуни духовете в Русия

Съчетанието на фигуристката бе свързано с Холокоста
28 ное 2016 14:22, Елка Василева
89
Татяна Навка – концлагеристка, разбуни духовете в Русия
Кадър: YouTube

Татяна Навка, бивша олимпийска състезателка по фигурно пързаляне, и партньорът й на леда предизвикаха противоречиви реакции, като се облякоха с униформи от концентрационен лагер за танцова програма в популярно телевизионно предаване, съобщи Асошиейтед прес.

Навка, която е съпруга на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, и партньорът й на леда Андрей Бурковски се появиха в неделния епизод на "Ледена епоха" в раирани костюми с жълти шестолъчни звезди и с тежък грим, с който изглеждали ранени и болнави.

Съчетанието им, което беше излъчено по държавния телевизионен "Канал едно", е базирано на "Животът е прекрасен" - получилия "Оскар" италиански филм за еврейски баща, който се преструва заради малкия си син, че задържането им в нацистки лагер е само игра, пише БТА.

Профилът на Навка в Инстаграм бързо бе залят от коментари, изпълнени с възмущение. Навка и Бурковски казаха пред руска медия вчера, че това е бил техният начин да отдадат почит към жертвите на Холокоста.

Някои руснаци бяха възмутени, тъй като част от хората възприеха програмата като подигравка с паметта на загиналите, а други публикуваха съобщения в подкрепа на Навка в нейния профил в Инстаграм, казвайки, че танцът ги е просълзил.

Хореограф на съчетанието е носителят на олимпийски сребърен медал от 2002 г. Иля Авербух, който е евреин.

Авербух в интервю през 2012 г. каза, че в детството си "е имал проблеми" заради еврейското си име. Той подкрепи танца с тема Холокоста. "Съчетанието беше моя идея", каза вчера за "Комсомолская правда" Авербух, който е и главен продуцент на "Ледена епоха". "Правил съм много съчетания на теми, свързани с войната и евреите, имало е много различни образи."

Висши представители на властите в Русия, в това число президентът Владимир Путин, са отдавали почит на жертвите на Холокоста и са се изказвали против опитите за оправдаване на престъпленията на нацистите или съюзниците им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Рузка простащина.
14
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им имам проблемите на Рашка. Но така е, паметта трудно се изтрива, след като вкарваха свои в концлагери с милионите и ги експлоатираха като животни ще помнят още хиляди години напред. А и какво е това, сякаш Германия скача при всяко споменаване на Холокоста. Диваците на Изток да си траят и дума да не продумват!!!
13
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Mии ... ровят *** ... демократично ...
12
18
 
1
 
! Отговори
ипаксибиятнегрите преди 7 години
До Анонименсамо безнадеждно алкохолизираните, рус, останалите спортуват мятане на хилядарки през балконите. а по Коледа като изкупят Кауфланда, ще добавят в торбичката портокали, мандарини и школадчета
11
17
 
3
 
! Отговори
ист русофила. преди 7 години
Не се възмущавайте. Това е новата модна линия в рушландия.А иначе гузен негонен бяга.
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименв кремъл всички са от еврейски произход,путин-шаломов,медведев-мендел,лавров-лаяврентия,рогозин,ротенберг......в софия всички са ***, като уличните кучета, кръстоски, всеки който е минал през този кръстопът си е оставил семето....
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тоя Холокост - ни така, ни така. От 14 милиона избили 6 милиона и на края на войната при преброяването се установило, че има пак 14 милиона - много възпроизводителни са били във военните години.
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАА как е дейтвителноатта в просперираща евроатлантическа Бъглария, ровят ли пенсиониерите в контейнерите за оптадъци?
7
22
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Показали са действителността в Русия... - какво толкова...
6
3
 
20
 
! Отговори
До 4-и номер преди 7 години
Интересно, казваш че до 42-а СССР са били най-верният съюзник на 3-и Райх, сигурно тези над 6 месеца от 41-а година, в която немците нападад СССР, последните са изпитали някаква странна безмозъчност, че са продължили да доставят суровини на агресора си. Като искате да пренаписвате историята и да манипулирате, то поне се опитвайте да спазвате някаква хронологичност. Иначе не хваща дикиш.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
може би е някакъв вид алегория.
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Висши представители на властите в Русия, в това число президентът Владимир Путин, са отдавали почит на жертвите на Холокоста и са се изказвали против опитите за оправдаване на престъпленията на нацистите или съюзниците им."До 1942 ссср е най-верния съюзник, приятел и снабдител със суровини на Германия.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече има и проблем с разбирането на изкуството. Жалко!
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евреите винаги са били мразени в Русия.А водачите на революцията 1917 г. са в огромната си част именно евреи.Да не се окаже, че са си го върнали тъпкано.
1
2
 
14
 
! Отговори
Оскар преди 7 години
щом холивудската идея е на Авербух и руските хазари са одобрили шоуто, значи всичко е наред, какъв е проблема на публиката - не разбира от висше италианско изкуство?!