Татяна Навка – концлагеристка, разбуни духовете в Русия

Съчетанието на фигуристката бе свързано с Холокоста
28 ное 2016 14:22, Елка Василева
89
Татяна Навка – концлагеристка, разбуни духовете в Русия
Кадър: YouTube

Татяна Навка, бивша олимпийска състезателка по фигурно пързаляне, и партньорът й на леда предизвикаха противоречиви реакции, като се облякоха с униформи от концентрационен лагер за танцова програма в популярно телевизионно предаване, съобщи Асошиейтед прес.

Навка, която е съпруга на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, и партньорът й на леда Андрей Бурковски се появиха в неделния епизод на "Ледена епоха" в раирани костюми с жълти шестолъчни звезди и с тежък грим, с който изглеждали ранени и болнави.

Съчетанието им, което беше излъчено по държавния телевизионен "Канал едно", е базирано на "Животът е прекрасен" - получилия "Оскар" италиански филм за еврейски баща, който се преструва заради малкия си син, че задържането им в нацистки лагер е само игра, пише БТА.

Профилът на Навка в Инстаграм бързо бе залят от коментари, изпълнени с възмущение. Навка и Бурковски казаха пред руска медия вчера, че това е бил техният начин да отдадат почит към жертвите на Холокоста.

Някои руснаци бяха възмутени, тъй като част от хората възприеха програмата като подигравка с паметта на загиналите, а други публикуваха съобщения в подкрепа на Навка в нейния профил в Инстаграм, казвайки, че танцът ги е просълзил.

Хореограф на съчетанието е носителят на олимпийски сребърен медал от 2002 г. Иля Авербух, който е евреин.

Авербух в интервю през 2012 г. каза, че в детството си "е имал проблеми" заради еврейското си име. Той подкрепи танца с тема Холокоста. "Съчетанието беше моя идея", каза вчера за "Комсомолская правда" Авербух, който е и главен продуцент на "Ледена епоха". "Правил съм много съчетания на теми, свързани с войната и евреите, имало е много различни образи."

Висши представители на властите в Русия, в това число президентът Владимир Путин, са отдавали почит на жертвите на Холокоста и са се изказвали против опитите за оправдаване на престъпленията на нацистите или съюзниците им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
4
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 7 години
В софийската синагога кога се поставят модерния еврейски спектакъл, нахвален от еврейските тук пишещи изкуствоведи многознаещи и многомислещи?
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО ИЗОСТАНАЛИ, НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЕМ ДА ПРИЕМЕМ "НАПРЕДНИЧАВАТА" ФИЛОСОФИЯ ДА РАЗМЕНИМ ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ СИ ЗА ПАРИ.
53
6
 
7
 
! Отговори
булгар, булгар преди 7 години
До рускиня - още малко и ще ми вмениш чувства за вина. знаеме ги ния тия похвати в манипулирането. русняците сте много способни психолози, психари вих казал!
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗПРАЩАЛА ЕВРЕИТЕ В ЛАГЕРИ. НО СПОРЕД НОВИЯ ПРОЧИТ НА ИСТОРИЯТА ТОВА МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ СЧЕТЕ ПО СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН НАЧИН. НАПРИМЕР КАТО ЛИПСА НА ПРИНОС КЪМ СВЕТОВНОТО ИЗКУСТВО.
51
5
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Русия (и не само) няма да е ОК докато не се избави от ***!
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, бедни българи не допринесли за развитието на световното изкуство, какво разбирате вие от изкуство? Нищо. Абе балкански народ.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рускиня"Или просто неприятен е спомен за 11 хил евреи изпратени в лагери от територии, под административно управление на България?"БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗПРАЩАЛА ЕВРЕИТЕ В ЛАГЕРИ. НО СПОРЕД НОВИЯ ПРОЧИТ НА ИСТОРИЯТА ТОВА МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ СЧЕТЕ ПО СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН НАЧИН
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пироньо на пр-таи на Бродуей сигурно
47
2
 
4
 
! Отговори
пироньо на пр-та преди 7 години
бас ловим, че ше го пуснат по бг каналите за нова година или коледа в развлекателните програми, дори знам и по коя телевизия! ше има да се веселите!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРЕИТЕ ПЪРВИ СЕ ПОДИГРАХА С ХОЛОКОСТА. ХВЪРЛИХА ПЪРВИЯ КАМЪК. СЪДБА.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До велики!остава само да го изиграете в Яд ва-Шем понеже толкова ви е акъла
44
2
 
3
 
! Отговори
фърфуй преди 7 години
Виж ся!Туй е шоу конкуриращо се с много други за вниманието на почти 300 милиона рускоговорящи по света.Няма лоша реклама.Ако ще на маймуни да се направят ама да има интерес.Това е шоубизнес просто.Но щом е в Русия значи е пропаганда,според болните мозъци на тема русофобия.Това е анти украинска пропаганда да напомни че най-много евреи в лагерите на смърта са пратени от териториите контролирани от УПА и Бандера.Та даже са надминали немците с "перформънса"-Бабияр край Киев 41г.- извращение от клас
43
12
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
Имам чувство ,че част от пишещи имат сериозни психични проблеми, осложнени с липса на образование и култура. Или просто неприятен е спомен за 11 хил евреи изпратени в лагери от територии, под административно управление на България?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое е туй нещо дет прилича на онуй нещо ?
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кики"Аз приемам тяхното представление."НЕ СЕ И СЪМНЯВАМ
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КикиКОЕ Е ТОВА НЕЩО, КОЕТО НЕ СЕ ПОКАЗВА НА ХОРАТА?
39
1
 
2
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До 37Ако едно нещо не се покаже, как ще разберат хората за него.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До велики!ЗА ТВОЕ РАЗОЧАРОВАНИЕ ПОДИГРАВКАТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА И ВЪЗВЕЛИЧЕНА
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кикиза семитите исляма е точната религия се доказва
36
1
 
5
 
! Отговори
велики! преди 7 години
Великолепен танц - трогателен и тъжен...