Селска нация и манталитет... Но Кирил Маричков вярва в будните хора!

Музикантът не очаквал "Щурците" да навършат 50 години
26 ное 2017 07:45,
227

Селска нация сме, селски е манталитетът ни, но аз вярвам в будните хора, заяви музикантът Кирил Маричков пред Bulgaria ON AIR.

"Боли ме, че станахме селска нация, такова ни стана мисленето. Хората се умориха от липсата на справедливост. Но все пак сме поели по вярната посока", посочи музикантът.

А относно 50- годишният юбилей на "Щурците", легендата признава: "Не очаквах групата да отпразнува юбилея и изобщо да навърши 50 години. Искам да благодаря на публиката, тя ми дава сили и смисъл!"

Цялото интервю на музикантът вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНоменклатурен рокаджия в услуга на властта!
109
5
 
11
 
! Отговори
ДКМС преди 6 години
лауреата на световния младежки фестивал!!!!!!!!!!!!
108
3
 
2
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
Абсолютно вярно от протеста на 39 та или бунтът на мравките
107
8
 
34
 
! Отговори
Край преди 6 години
Щурците, Сигнал и ФСБ си бяха казионните рокаджии на властта преди 10 ноември. Ще му се сега да е мъченик ама тогава не му стискаше дума да обели. НИКОГА не е бил забраняван и не му се е пречело на нищо на Киро Маричков та сега да се изкарва активен борец срещу комунизма. Колкото повече плюе толкова повече заприличва на Георги Димитров с опашка.
106
8
 
13
 
! Отговори
БКП а ГЕРБ се зове преди 6 години
Творчеството му е от времето на зрелия соц на стара слава!
105
8
 
25
 
! Отговори
комсомолец преди 6 години
До КретиКирчо си е рожба на бкп-то открило му широки хоризонти за изява!
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Опорни хора" ?!?Това хора достойни за зазиждане ли са?
103
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един ***.А нали бяхте много хубави музиканти бе?От 5 групи голям избор в соц затвора а хората правят музика на световно ниво не се натискат на заплатака от бкп-то
102
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачПоради липса на други подобни музиканти лансираха него. За други бе забранено!
101
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътен убиец със скрита проба за алкохол обяснява на народа колко е *** и колко си е виновен, че не се е оправил за 27 години на угоднически кимаща "журналистка"
100
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали затова ревахте през 91 година за демокрация.На ти сега демократична държава и селиния Кирчо
99
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А този,като уби човек защо не го вкараха в затвора?
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка нация е селска по принцип защото допреди 50,80,100 години хората са живели предимно на село,в нашия случай трагедията е насилственото погражданяване за само две три десителетия.Ако всичко се беше развило нормално сега и мисленото щеше да е друго,но комунизмът унищожи българското в българина а когато е бил "масов селянин"е бил ЧЕСТЕН,ТРУДОЛЮБИВ И УЧЕНОЛЮБИВ!Освен това ми е омръзнало от "десни"жълтопаветни ПСЕВДОснобари на които комунизмът много им пречел но някак си станали известни АМАН!
97
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 115СЕГА НЕ СМЕ РЕПУБЛИКА ИЛИ ЩАТ, СЕГА СМЕ СИ КОЛОНИЯ НА ЕС.
96
5
 
16
 
! Отговори
Smej преди 6 години
В края на социализма имаше следния феномен - голямо население, много добро образование и висока критичност към скапалия се видимо строй. Това критично население беше публиката на всяка добра имитация на западен продукт. Така се прочуха "Щурците","ФСБ" и т.н.Това са талантливи хора, но имаха късмет и с тази критична,основно градска публика. Сега има срив в раждаемостта, свободата на словото е премахната, но няма как да възникне критична маса недоволни.
95
5
 
16
 
! Отговори
КРЪВ И ЧЕСТ преди 6 години
Човек като одъртява става глу,пак, като тая ***, били са някаква рок група през комунизма, имат две, три хубави песни (не мога да отрека), но всичко с времето си. Времената се менят, и да използваш такъв език към нацията, все едно още си живееш в комунизма си е подсъдно....
94
0
 
2
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Никой не очаква наготово, но законите са калпави и в полза на ЕДНА ВЪРХУШКА, което господинът пропуска, а това говори за мисленето на УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ 30 ГОДИНИ.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оценки на народа ни от де.би.лч.ета не са ни нужниобратно в блатата блатно жи.во.тнотоя си е направо за гербер алчен и продажен гьон.сурат на всичкото отгори затри хора безнаказаноборбата с де.бил.щина.та трябва да започне с такива като него
92
0
 
3
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Имам предвид понятието "сeляндyр".
91
1
 
8
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Всъщност "селянин" е понятие отразяващо местоживеенето на субекта. Повечето интелектуалци в България, повечето от които превъзхождащи иначе уважаемия от мен г-н Маричков живеят във вили по селата и това на практика ги прави селяни. А понятието "***" е вид манталитет, светоглед и характер. Понятието "***" е характерно за значително мнозинство от живеещите в градовете и най-вече в Столицата. Не коментирам не особеното интелигентното генерализиране за нацията.