Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите

Не е вярно, че паметника е поддържан, заяви тя
9 ное 2022 10:18, Нели Христова
447
Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нито в един момент не сме знаели за символиката на този паметник. Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история и българските герои, за което аз се извинявам и вече се извиних. Това заяви певицата Рут Колева пред Нова тв след като фотосесията й на Паметника на трите поколения в Перущица предизвика скандал и дори сезиране на прокуратурата.

Още по темата

"Тук има по-важни въпроси - защо в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици и какво всъщност значи всичко това? Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление", заяви Колева и обясни, че това е модна фотосесия за модно списания и ефектът не е търсен конкретно от нея, а е имало готова концепция.

"Не е вярно, че паметника е поддържан. За мен проблемът е управлението и състоянието на тези паметници. Аз много сериозно подцених ситуацията и, че в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици", допълни певицата.

"Това, което видяхме с очите си е една тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити, абсолютен разпад", каза още Колева и пожела да се обърне към политиците и обществото, наричайки паметника "срамен" по няколко причини. "Първата е, че говорим за прокуратура, но не знам дали тази институция е виновна за състоянието на тези паметници или хората, които се снимат там. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика. Защото този бутафорен, празен саркофаг е символ на това как комунистическия режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на героите от Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септмеврийското въстание, което е един кървав преврат. Този паметник затова се казва "На трите поколения".

Рут Колева обаче не се е отказала да направи дарение за поддръжката на паметника.

По думите й на паметника са правени и други фотосесия, снимани са и клипове. "Аз съм човек, който подкрепя и уважава културните паметници", каза тя и добави, че посещава важни места и в други държави, но "Паметникът на трите поколения" не присъства на тази международна карта.

"Приемам критиките на моите фенове, на гражданите, но няма да приема политически псевдо-патриотични кампании", категорична бе тя.

Колева не е правила опит да се свърже с кмета на град Перущица. Тя каза, че е нейна грешка, че не е проверила достатъчно добре историята на локацията, избрана за фотосесисята.

"Тези хора, които реагират в тази крайност и острота, тези псевдо патриоти, са същите хора, които искат затвор за малки деца, които изписват "Свобода за Украйна" на Паметника на Съветската армия", на мнение е Рут Колева.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да го беше изчистила, не да клекне отгоре да пикае. То грозно, та дрънка.
156
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи това, че паметниците са в лошо състояние не е похвално. Но Рут беше много нагла сутринта! Вместо да се извини и да си мълчи, тя напада всеки! Много нагла!
155
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замълчи пороста жено!
154
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си СРАМ! уРут!
153
2
 
23
 
! Отговори
Тая наркоманка Рут преди 1 година
е само за улиците на САЩ! Ще влезне там кто *** в лампено шише! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
152
24
 
16
 
! Отговори
don преди 1 година
Разбира се,че не оправдавам Рут,но само да попитам: всички тези,които я плюят,псуват и обвиняват,колко пъти през последните години отидохте да почистите паметника,да поставите цветя и да се поклоните.Ама отговорете си сами на себе си и пред душата си.Нямахте време ,нали,или не знаехте къде е,нали, или,никой не ви е помолил,ако бяха ви помолили.........А сега на масата, с шише ракия сте много гласовити,аман от лицемери.
151
3
 
31
 
! Отговори
"На това място преди 1 година
спринцовки,презервативи,свастики,нецензурни думи,графити,абсолютен разпад"...оставени там от точно такива,като нея псевдо,самозвани ВИП "персони",омръзнали,втръснали,додеяли,пълна отврат и гнус нон стоп да изскачат,като *** по телевизионните канали и досаждат с техните брътвежи,мантри,глупости,простотии и тъпотии!?!Нагли,нахални и ПРОС/З/ТИ!!!Обикновен,нормален човек ще отиде там да се поклони и помълчи,а не,като нея,разкрачена да си показва непраните от една седмица ***!?!
150
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 170;То по твоята Логика и избитите хора май не са били избити,и Руско-Турска Война май е нямало,май нищо е нямало.Айде сега напиши най-новата ни история ти и да я издадеш от първо лице/
149
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият срам е за псевдобългарите в целия екип на Рут Колева, които сами си признават, че не са знаели къде се намират по време на снимките. Това оправдание може и да минава пред лигльовци и кифли в чието обкръжение явно те гравитират, но пред един интелигентен и достоен българин показва само липса на елементарна грамотност и възпитание. А медиите, които лансират лицето Рут Колева трябва да се замислят за нивото на техните информационни блокове и журналисти.
148
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво " въстание" не е имало, З. Стоянов описва идеално " въстанието" от първо лице!
147
1
 
24
 
! Отговори
Петю преди 1 година
Рут Колева:Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история-Явно тя и другите до нея изобщо не знаят за Перущица,Батак,Панагюрище-че това са градове герой от Априлското Въстание-те дори може и да не знаят за какво е Въстанието.Сега идете и някъде другаде- няма проблем.
146
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе какво има там и колко е чисто и спретнато,не е нейна работа! Въпроса и проблема е друг!
145
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ дал глас,не акъл! Мълчанието е злато! Ама тя много и не чете като гледам,особено пък такива сентенции!
144
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозно и жалко! Но тя е участник, организаторите на снимките са цял екип! Стоят отзад и си траят! Оставят простото момиче да ги брани!
143
0
 
18
 
! Отговори
Бонжур преди 1 година
Защо Рут Колева не се снима по *** пред майка си и баща си?
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не понасям Рут, ама този "паметник" е ужасен. Ходих там и направо ми се доповръща - то *** и пикоч навсякъде. Смърди по-зле от подлеза пред Централна гара. Ползвани кондоми, *** - кошмар е. Направо съм в шок как в това гнусно нещо е правила фотосесия за модно списание. Колкото до възмутените тетки от общината дето твърдят, че това е поругаване на паметника - ама, алоууууу - този паметник систематично е бил поругаван досега! Къде спахте?
141
1
 
21
 
! Отговори
Azz преди 1 година
Гнуснa пачa!!!
140
1
 
22
 
! Отговори
Azz преди 1 година
Гнусa Пaчa!!!
139
2
 
13
 
! Отговори
Маймунджулъци преди 1 година
"Кенсъл кълчър" на ***, които не познават собствената си история. Септемврийското въстание е ОТГОВОР НА КЪРВАВИЯ ПРЕВРАТ, който не се съобразява с резултатите от проведените избори и народната воля. Септемврийското въстание е предшествано и от въстанието на земеделците, но откъде днешните австралопитеци да познават историята си. Не става само с холивудски филми, трябва и четене на книги
138
4
 
23
 
! Отговори
Боже опази преди 1 година
Тази е много жалка и грозна. Не й знам песните и не искам. Ако ще и на Айфеловата кула да се разкрачи пак ще бъде нищожество.

Спонсорирани публикации