Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите

Не е вярно, че паметника е поддържан, заяви тя
9 ное 2022 10:18, Нели Христова
447
Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нито в един момент не сме знаели за символиката на този паметник. Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история и българските герои, за което аз се извинявам и вече се извиних. Това заяви певицата Рут Колева пред Нова тв след като фотосесията й на Паметника на трите поколения в Перущица предизвика скандал и дори сезиране на прокуратурата.

Още по темата

"Тук има по-важни въпроси - защо в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици и какво всъщност значи всичко това? Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление", заяви Колева и обясни, че това е модна фотосесия за модно списания и ефектът не е търсен конкретно от нея, а е имало готова концепция.

"Не е вярно, че паметника е поддържан. За мен проблемът е управлението и състоянието на тези паметници. Аз много сериозно подцених ситуацията и, че в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици", допълни певицата.

"Това, което видяхме с очите си е една тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити, абсолютен разпад", каза още Колева и пожела да се обърне към политиците и обществото, наричайки паметника "срамен" по няколко причини. "Първата е, че говорим за прокуратура, но не знам дали тази институция е виновна за състоянието на тези паметници или хората, които се снимат там. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика. Защото този бутафорен, празен саркофаг е символ на това как комунистическия режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на героите от Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септмеврийското въстание, което е един кървав преврат. Този паметник затова се казва "На трите поколения".

Рут Колева обаче не се е отказала да направи дарение за поддръжката на паметника.

По думите й на паметника са правени и други фотосесия, снимани са и клипове. "Аз съм човек, който подкрепя и уважава културните паметници", каза тя и добави, че посещава важни места и в други държави, но "Паметникът на трите поколения" не присъства на тази международна карта.

"Приемам критиките на моите фенове, на гражданите, но няма да приема политически псевдо-патриотични кампании", категорична бе тя.

Колева не е правила опит да се свърже с кмета на град Перущица. Тя каза, че е нейна грешка, че не е проверила достатъчно добре историята на локацията, избрана за фотосесисята.

"Тези хора, които реагират в тази крайност и острота, тези псевдо патриоти, са същите хора, които искат затвор за малки деца, които изписват "Свобода за Украйна" на Паметника на Съветската армия", на мнение е Рут Колева.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
29
 
12
 
! Отговори
Лудака преди 1 година
Много правилно ви го каза драскачи,псевдо патриоти и целия цир е защо кмета не взе някой лев,прости бастуни,и не тя е овца а вие псевдо патриоти к. Вие които до сега седяхте,защо не го почистите оправите да заприлича на паметник а не сварталище на наркомани, всички сте *** гайди. Лека нощ псевдо патриоти 😁😁😁😁🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
176
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** въртоглава, извиняваш се когато настъпиш случайно пътник в претъпкан автобус! Тук това изглежда лицемерно. Като не знаеш нещо намери поне някой да попиташ и да ти обясни. До вчера беше никому не известна сега поне цяла България разбра за теб....поне колко си нагла и ***, а оправдания....като *** са, всеки си има
175
7
 
38
 
! Отговори
4 преди 1 година
Знаели са всички до един!За всяка фотосесия ,за да се открие финансиране , се съставя задължително план сценарий с приложен финансов разчет.Там точно и конкретно се посочват целта ,обекта и цялата организация на заснемането.Тоест всички до един,включително и осветителите, знаят къде точно отиват ,с каква цел и с каква материална база.Нека кифлата нени баламосва с общи лафове , а да предостави по искане прокуратурата всички документи и да понесе съответната санкция!Паметта за жертвите е осквернен
174
23
 
15
 
! Отговори
българин преди 1 година
да беше използвала паметника на Альоша или на съветските окупатори.. там може да се гаври даже милиони българи ще я харесат.
173
2
 
31
 
! Отговори
Фарс преди 1 година
Незнанието не е оправдание!
172
11
 
61
 
! Отговори
о.р. майор преди 1 година
Тази световно неизвестна "звезда" защо не иде да се разчекне на главата на паметника на Рейгън или на паметника на американосите,бомбардирали София? Амо от либераст-*** - толкова.
171
8
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази недостатъчно образована и невъзпитана жена продължава да се опитва да се оправдава като пренася проблемите от болната на здравата глава.Не харесвала този паметник, аз не харесвам нито бабешката ти муцуна , нито пеенето ти, но не излизам на опикано място, което се дължи на бездуховността на голяма част от вашето поколение, за да си показвам подробностите.Простащината не може да се оправдава с артистичност.Ясно що за куха хелуинска тиква е.Самата идея е порочна - *** на паметник.
170
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рут Колева е безсрамница, подценили сме наглостта и.
169
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перущицааа, що ви е толкова неподдържан символа на града?... защо сте го превърнали в сметище, певачката им виновна, то благодарение на нея се видя на какво прилича
168
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека направим филм.. Главната героиня ще се казва Теме-рут Колева. Главната героиня е не успяла певица. Става наркоманка, а накрая и уличница. Веднъж когато е заспала е събудена неочаквано - един пес се е изпишкал върху нея. Изправяйки се, тя вижда светлина и чува силен шум - срещу нея е бързия влак София-Варна. Сцената завършва с Рут разпиляна от София до Синайските възвишения
167
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен185_това пожелание трябва да е към кмета на Перущица, заради неподдържания опикан и одраскан "паметник"
166
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма срамни паметници, всеки един е изграден според разбиранията на хората за момента. Има срамно отношение към паметниците, ниска култура на следващите поколения и опростачени псевдоинтелектуалци. Не си представям колко трябва да си заслепен от собственото си его, за да се съгласиш някой да те накара да отидете да правите изкуство ВЪРХУ паметник (дори и запустял и превърнат от оскотяли пияндури и наркомани в тоалетна). Няма оправдание за Рут Колева, колкото да се обръща назад и да сипе хули...
165
34
 
8
 
! Отговори
Баш Патриота преди 1 година
Ако половината от коментиращите знаят какъв е тоя паметник без да търсят в гооглето , ще е сензация. *** иначе нападат(обичат да имат кой да мразят и обиждат), ПАТРЕОТИИИИИИ :)
164
4
 
31
 
! Отговори
София преди 1 година
Така е то, жълтопаветните либерастки павиани освен да рушат и да искат разни неща да бъдат разрушени, няма да изградят, възстановят или боядисат/реставрират нещо. Просто, щото са толкова сбъркани, че ако ги пуснеш в Борисовата градина ще звънят на ПСС, че са се загубили на Витоша.
163
5
 
23
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Тpavесtит Колева е дайбългаристка, ни я съсери многу.
162
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В средновековието на тази вещица биха и палнали клечката. И напълно правилно!
161
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин милион глоба, екстрадация от страната и загуба на граждански права. Това ще освести Теме-рут Колева на първо време.
160
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И все пак въпреки всичко остава въпросът защо паметникът е в такова състояние? След като това е нещо като символ за града. Кметицата май малко неподготвена скочи. Сега всички видяха какво (не) е свършила.
159
2
 
27
 
! Отговори
Гилотин преди 1 година
***,свършиха местата за снимане че се чекна на паметника
158
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига лъга, Рут, ще ти порастне носа :)

Спонсорирани публикации