Трагичен инцидент отлага делото за смъртта на Големия Риж

Единият от адвокатите на баретата Лисичков е починал внезапно
12 юли 2010 15:07,
70
Трагичен инцидент отлага делото за смъртта на Големия Риж
Петко Лисичков. Снимка: Булфото

Делото срещу бившата барета Петко Лисичков, обвинен за убийството на Калоян Стоянчов – Големия Риж, бе отложено от Бургаския откръжен съд.

Причината е смъртта на един от адвокатите на Лисичков – Крушков.

Делото беше отложено и миналия месец, като причина беше исканият от адвокатите разпит на вещите лица, извършили физико-химичната експертиза.

Тя се отнася както до обвиняемия, така и до жертвата.

Според нея в тялото на Големия Риж са намерени следи от хероин,морфин и анаболи, съобщи адвокаткат Елена Петрова.

На предишното заседание същите експерти отново не се явиха поради здравословни проблеми.

Адвокатите поискаха и разпит на майката на Големия Риж. По време на заседанието обаче стана ясно, че тя от години живее в Радомир и всички призовки се връщат. Оказа се, че жената е парализирана, а и не може да говори.

В хода на делото бе разпитан мъж от ромски произход, който е основен свидетел.

Той отрече да е видял как Калоян Стоянчов е бил убит. Намирал се е до контейнери за смет и чул 3 изстрела, но първоначално помислил, че деца, минаващи наблизо са хвърляли бомбички.

Миг по-късно той е видял тялото на Големия Риж, което и било проснато на асфалта по корем.

Той се приближил, защото помислил, че пострадалият е пиян. Впоследствие видял кръв по главата на Калоян Стоянчов. Точно в този момент Лисичков го е помолил да остане с него и да каже пред полицаите, че експолицаят е бил нападнат.

Dnes.bg припомня, че Лисичков е обвинен за извършено убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Още по темата

На 20 септември миналата година той застреля с три куршума криминално проявения Калоян Стоянчов – Големия Риж.

Работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект”, на чл. 119, ал 1. – “убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. За подобно деяние законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
хахах преди 13 години
когато държавата иска да затрие някой *** нищо не в състояние да я спре... много насериозно се бяха взели...така не става...има и по големи изверзи и гадове който обаче не чупят стойки по цял ден из града да мутреят...да се замислят другите от групата...да не би и тях да ги засече някои случано...ама те се и изпокриха след случая...
66
0
 
5
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Хора, има много сбъркано в нашата мила родна съдебна система - я прокурорчета и адвокати и съдии и всички тем подобни да ви излезе насреща такава *** с ножове па вие ще търсите джобното си ножче да сте равнопоставени ли ? Питам и отговор не искам - теглиш им куршума на такива *** не се замисляш, една гадина по малко, я да са знаели че има пищов щяха ли да скокнат с ножове ? А пък нека да знае всяка гад че ще я затрелят - шъ ли скочи без основание нож да вади ?
65
0
 
5
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
ХЕ ХЕ - Те ,ако са знаели ,че Лисичков носи пистолет - щяха да вземат Калашници . Въпроса стои така - надрусали са се и са тръгнали на " лов "- искали са малко - екшън /да понабият някого / следили са го и са го предизвикали . Следва пукотевица /браво на Лисичков / и един *** по -малко - другите - подвиват опашки и чакат да дойде полиция да задържи лошия Лисичков .
64
0
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Какво да гледаме бе момче ?! - тука става въпрос не ,кой ,как се казва и какъв е - Става въпрос за самоотбрана - всеки може да се окаже в такава ситуация . Ти , ако ги беше " засекъл или отнел предимството им " - Щеше да лежиш поне 6 месеца в болница . Обществото ни сега е с един *** по-малко - Лисичков ще си понесе наказанието - такова , каквото - каже съда .
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лисичков-Президент!
62
0
 
12
 
! Отговори
шморц преди 13 години
Типично за Бургаски *** - на престрелка отиват с ножове, и свадбените анцузи.Хахахахахаха.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси свидетеля, адвокатите на Големия риж, ама прякор е имал, хич няма да се озорят да го купят, при това съвсем евтино.. Това, че след изстрелите срещу Големия риж, Лисичков е помолил *** да му стане свидетел, при това от тези които ровят по кофите, а не от *** мафия с имоти и заложни къщи, показва, че убийството не е планизано, защото Лисичков можеше да си осигури 3-4-*** сериозни свидетели, а не само един ровещ в кофите за *** ***.
60
5
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Вижте поста ми номер 20! Там все още Админа не е изтрил линка! Прочетете го! И тогава коментирайте кой е по криминално проявен! Лисичков или Рижия!
59
0
 
12
 
! Отговори
арабин преди 13 години
Лисичков да го съдят, и то много строго, затова, че не е очистил и онези ***
58
0
 
5
 
! Отговори
64940 преди 13 години
v Burgas vsichki nadrusani malumni leketa do 22 godini zadaljitelno nosqt nojove , i poznay.Taka onzi nadrusan *** zakla ohranitelq pred diskotekata minalata godina.Burgas e bahti i gadniq grad,samo v tozi grad ostanaha otrepki "mutri".may prav shte izleze Mitio Ochite........."Gleday kvo stava sega v Burgas,vseki prodava i nqma kontrol,a po moe vreme ne beshe taka"(Otechestven front)....hahaha.Ot Burgas sam,Lazur,bravo na Kara bair
57
1
 
1
 
! Отговори
54768 преди 13 години
zadaljitelno djodjen i domati,morkov i luk, i ne ga zaparjvay,vredno e za stomaha a i vdiga holesterola
56
0
 
8
 
! Отговори
Цвети преди 13 години
То имаше подписка и доста хора се подписаха. :) А какво по-дяволите значи "в случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове"?!?! 1 пистолет срещу няколко ножа в ръцете на надрусани ***... Съдът няма ли да отчете конкретните обстоятелства!
55
0
 
16
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Айде да е жив и здрав големия риж (мухяхяхяяхях) :)Малкия и той ама само до края на лятото ще е жив (мухяхяхяхя) :)
54
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Поздрав за големия риж - дано се преобръща сега в гроба.Също и за малкия риж и цялото му долнопробно семе и род:BOOM MADA FAKAХАхахаахахахахаахахахаахахах :) !!!!!! :) :)
53
11
 
2
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
ТЕЗИ АДВОКАТИ,КАКВО ЛИ НЕ ПРАВЯТ ЗА ДА ПРОТАКАТ.Бог да го прости човека.
52
4
 
0
 
! Отговори
glavnia gotvach преди 13 години
daite edna rezepta za bob yahnia, che jenata zaspa kvo da mu sloja v smisal podpravki i drugo.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да осъдят Лисичков - от затвор се излиза, от гроб - не!
50
0
 
9
 
! Отговори
KARA BAIR преди 13 години
Tiya Rijite imat Irlandska krav i trebe da se trepat,a Lisichkov si e nash ot Strandjata, na ek /ek Liseto shteshe da spuka ot boi golemiyat RIJ men,ama toi hodi kato *** ot Ovcha Kupel na tumba s oshte 10 choveka i se prai na maj.Plus tova ne moi da si mutra i da vzemash heroin ,Edin uvajavasht sebe si narkoman shmarka samo BELO (koka) sichko drugo e palnej.Inache pozdravleniya za PETKO ,Kara Bair foreever.
49
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 13 години
Maй ти само си гледал по филмите...
48
0
 
5
 
! Отговори
закона преди 13 години
т'ва е една 'факана държава', една държава на престъпността, държава в която всеки бездейства и чака да се случи нещо, но никога в тази скапана държава няма да се случи нещо 'адекватно'....да го освободят човека, че да очисти и от останалите...