СДС: Премиерът да даде доклада за АЕЦ Белене

Втората атомна е сърцето на Октопода, твърди М. Димитров
Обновена: 30 ное 2010 09:10 | 30 ное 2010 09:09,
54
СДС: Премиерът да даде доклада за АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Премиерът да публикува доклада за АЕЦ "Белене", който е дал на прокуратурата, призова съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров.

По повод данните, че американски експерти са искали информация от своето посолство за руските енергийни интереси у нас, Димитров отбеляза, че го дразни, когато се бъркат в нашите вътрешни работи.

"Но оттук нататък започват и нашите въпроси", каза той пред БНТ.

Още по темата

Според него АЕЦ "Белене" е сърцето на "Октопода". Затова той предлага, след като прокуратурата се бави, премиерът да даде доклада за "Белене" на обществото.

По думите му строежът на втората атомна е пресечна точка на политическата корупция в България.

"Има нещо гнило в Белене", заяви Димитров.

"Аз отказвам България да е троянският кон на Русия в Европа", каза лидерът на СДС.

"Няма интерес към произведеното електричество там, няма осигурен пазар, тогава защо да се строи "Белене", попита синият лидер.

Според него по-добре да загубим 2 млрд. лева, отколкото 20.

"Трябва национална енергийна политика. Трябва да се работи по "Набуко" като общ европейски проект, да се направят междусистемните ни връзки с Румъния и Гърция, тръбите на "Южен поток" да могат да се ползват и от трети страни – това са важни за енергийната ни независимост неща", каза още Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
hpbnaexlgf преди 12 години
JzdYbN , [url=atgkfenuxgmt/]atgkfenuxgmt[/url], [link=opoiaxxfsywu/]opoiaxxfsywu[/link], xmaozmnsexwb/
48
0
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 13 години
Защо руснаците не си построят на своя територия атомна централа(втори чернобил), а се мешат във вътрешните работи на ЕВРОПЕЙСКА България?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРО е абсолютно безопасно. Никакви проблеми не може да има, това не са ядрени ракети.
46
3
 
1
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Бих желал ама няма как да попитам Мартин Димитров ако Белене се строеше от "Канду" с тяхната остаряла технология или от "Уестингхаус" с модел реактор от 70-те години какво ще говори господина!Ами нищо напротив ще ни убеждаваше колко сме добри партньори,как всичко е мед и масло защото като викнат в американското посолство и като си свали гащите ще говори ама друг път!А за Европа ние сме куци коне,така че нито сме троянски коне нито Русия нито когото друг!
45
3
 
2
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Абе Мартине или си глупав или се правиш на такъв.Може ли един доклад даден на прокуратурата и е предмет на раследване да го дадат и на теб или на медиите да си чешите езиците.То бива поведение на зубър ама на нищо не прилича твоето.Костов те пуска като тежка артилерия да лаеш а той си прави далаверите.
44
4
 
2
 
! Отговори
иван костОФ преди 13 години
Не е важно да има в България АЕЦ по-важно е хамериканския посланник да ме потупа по гърба ,че иначе не мога ни да ям ,ни да спа ни мойта партийна чекретарка Еленка да осъщестливя..... ........
43
0
 
0
 
! Отговори
bvb преди 13 години
Съгласен съм но на съдебната ни система никога не са и достатъчни доказателствата за явни престъпления извършени от политиците и мафия та за Белене ли ще намерят виновни където става въпрос явно за млрд.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пореден път се уверявам ,че седерстията е болестно състояние на душевна основа и тук се вижда точно това как клакьорите на драгалевския *** дори останали една шепа (хора) пак се давят с плюнки срещу всичко свързано с Русия,като не си дават сметка ,че в ядрената енергетика е бъдещето , тия *** не ги вълнува българския националем интерес, а по-важното за тях е да докажат ,че са най-верния слугинаж в сравнение с другите пред американския посланник и неговите ментори в тел авив.
41
4
 
6
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
А искате да разположите ПРО? нима едно ПРО е по-безопасно от АЕЦ-а, при условие че АЕЦ-а е статична структура и се проконтролирува в статичен режим, докато ПРО-то си е динамична структура и една малка грешка при трансфер на ракети може да ни прати по дяволите за секунди? И двете са опасни, но нима са по-безопасни скапаните скъсани обувки на битака, които се износват на третото слагане? Тоя свят си е отдавна опасен. Както си решите да е, но докато ние мъдруваме, другите си направиха по няколко.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преминалият през 90 годишната болшевишка школа руснак е способен на всякакви гадости. Той няма морал, когато става дума за завладяване, реваншизъм, световно господство или подливане вода на "хамериканците". Поляците си дадоха правителствения самолет на ремонт в Русия, вследствие на което останаха без цялото ръководство на държавата си. Като се оставяме руснаците да ни построят реактор, рискуваме един ден да осъмнем като територия, отровена за хиляди години напред, само защото сме в другия лагер
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера какво дразнещо има в това, че АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО иска някаква информация от АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО? Ама била за връзките на български политици с руската мафия (или на български мафиоти с руски политици, което е същото)... Е, и?
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пичове, от енергетика се печели много, но една атомна централа има твърде голямо и многоаспектно влияние върху битието на държавата. Всичко трябва да се обмисли и да се действа така, че да печели България. И да е в безопасност! Не знам обаче дали и тук няма да се оплескат нещата поради човешка лакомия - тя няма политически нюанс, общочовешка си е.
37
1
 
5
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Абе не мога да ги разбера тия наши управници, партийни водачи, експерти по медиите? Кво толкова се карате, кво толкова сложно има? Но сте прави, да бойкотирате АЕЦ-а, защото трябваше вече да е готов, за да го ползваме! А сега ще го ползват *** и всякакви натрапници тука. И ако го построим, пак ние българите ще се нахендрим? Така става, като мислите с джоба си, а не с пипито си? Честити ви парици, тлъсти банкови сметки, учащи деца в чужбина и тлъсти вилички и мезонети в САЩ и ЕС!
36
0
 
4
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Защо да губим 2 млрд.? Май нашите опростиха дълга на Ирак и там беше толкова? Тук 2, там 2 и затова все духаме бахура? Въпроса е, какво и кой е протакал строежа на наш втори АЕЦ от десетилетия насам? Това е въпроса, а дали ще е в Белене или в Козлодуй, като разширение, това е подробност? Нека се разкрие кой подписа договора и кой го проваля и те да платят с лични пари неустойката или компенсациите! Лична отговорност трябва!
35
5
 
6
 
! Отговори
kk преди 13 години
Не,Димитров!Втората атомна е ПЕРАЧНИЦАТА,чиято "копка" откри Костов!
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мартинчо стана като Яне Янев......говорител на БГ
33
0
 
4
 
! Отговори
2000 преди 13 години
Чуйте интервюто на Еврочикаго с Георги Касчиев: Не на АЕЦ Белене, наказание за предателите на националните интереси В него отдавна е дадена рецептата какво трябва да се направи. Ще го намерите на следния адрес: eurochicago/2010/03/kaschiev_belene/
32
3
 
2
 
! Отговори
toro преди 13 години
I TI LI SI SEKTANT @
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господа от СДС, вие *** ли сте? Че има октопод е ясно, но като спрем ТЕЦовете, 5,6 блок на Козлодуй какви ще ги дъвчеш господине? Мисля че си политически късоглед и мислиш само за днес, ами утре, в другиден и т.н.? Набуко едва ли ще се реализира, защото няма газ и хората знаят това и за това спряха да го коментират. Путин пак изпревари нещата и успя да купи голяма част от газта за Набуко. Иранския газ едва ли ще тръгне без съгласието на Газпром. Стига лъжи, заблуди и лобита.
30
8
 
5
 
! Отговори
ОТЛИЧНО МАРТО.... преди 13 години
....ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБЕ ,ЧОВЕЧЕ!ТИ ДОКАЗА ,ЧЕ ОТСТОЯВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ,КАТО ВЕЛИКИЯ СТ.СТАМБОЛОВ!ТОВА Е ПОЛИТИКАТА ,НУЖНА НА ХОРАТА И СТРАНАТА!