9 маршрутки в столицата спират заради метрото

Закриват линии с № 4, 13, 19, 23, 25, 28, 30, 36 и 49
26 апр 2010 07:54,
53
9 маршрутки в столицата спират заради метрото
Снимка: Булфото

Девет маршрутни линии в София ще бъдат закрити. Това предвижда проект на новата схема на маршрутките в столицата, съобщиха от общината.

Причина за закриване на линиите е фактът, че маршрутките в момента се движат паралелно с метрото.

За закриване се предлагат маршрутите на линия 4 (от жк „Западен парк“ до жк „Младост 3″), линия 13 (от с. Мало Бучино до кв. „Илиянци“), линия 19 (от кв. „Суходол“ до с. Бусманци), линия 23 (от жк „Люлин 1″ до „Студентски град“), линия 25 (от с. Бистрица до „Метро-Божурище“), линия 28 (от жк „Левски Г“ до кв. „Княжево“), линия 30 (от летище София до кв. „Филиповци“), линия 36 (от с. Кокаляне до кв. „Модерно предградие“) и линия 49 (от жк „Левски Г“ до Зимния дворец).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
раков преди 13 години
до колкото знам и 28-та е спряна отдавна или поне не ходи до Княжево.нещо май пак правят едно нищо
51
0
 
0
 
! Отговори
иванова преди 13 години
имам питане. как човек ще може да пътува от софия да панчерево и кокаляне. до там метро няма,а и до центара на панчарево няма и рейс. нещата не са обмислени.
50
0
 
1
 
! Отговори
Bla Bla преди 14 години
Много са зле! Никога ли не си проверяват хубаво информацията тия журналисти! 19 и 25 номер доста отдавна вече ги няма! Това , че може да си седят в някои сайтове нищо не значи....
49
1
 
3
 
! Отговори
Бистрица преди 14 години
Аз не ползвам нищо друго освен собствения си автомобил, но много хора от Бистрица ползват маршрутка 25 и ми е много чудно как тези хора ще се придвижват до някакъв друг транспорт. Все пак метрото е в Младост, до Бизнес Парка още не е дошло, а Бистрица е доста по-нагоре и от парка. Така че поредната неуредена тъпота, захранваща сметката на някой или удовлетворяваща свещенната тъпота на друг!?!
48
0
 
6
 
! Отговори
Pehota преди 14 години
Метрото не стига до летището, та да закриват 30-ката.Ако си без кола как точно ще стигнеп до летището без да те одерат за такси?
47
0
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 14 години
chudno
46
0
 
3
 
! Отговори
Княжево преди 14 години
Живея в Княжево и се чудя "линия 28 (от жк Левски Г до кв. Княжево), линия 30 (от летище София до кв. Филиповци)" явно в Княжево няма изходи от метрото. А е възможно и да тръгне след 10 години.
45
4
 
1
 
! Отговори
контрольоро преди 14 години
Екстра, сега ще олекне трафика с 30%....
44
1
 
3
 
! Отговори
Васко преди 14 години
Това го няма в никоя държава. Такова грубо нарушаване на закона и правилника за движение по пътищата. В МПС за 9 човека се возят по 20. Да не говорим за спирането - където и когато си поискат. Не напразно е лафа - удариха се две марширутки - няма пострадали измежду 425-те пътника. Знаете ли кога ще спре това безобразие? Когато стане тежка катастрофа и загинат 5-6 човека в претъпкания бус. Това ли трябва да е цената ,за да някой да вземе решение и да спре беззаконието???
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Влади, какво товарене и замърсяване от маршрутките? Нали в една маршрутка има по 20 човека. Само двама от тези 20 ако се качат на собствени коли и замърсяването и задръстването ще е по-голямо.
42
3
 
3
 
! Отговори
смех преди 14 години
Е кво му е удобното? *** връз глава! Като ги видя заран и вечер как са си налепили задниците по стъклото и падам да се хиля.
41
0
 
8
 
! Отговори
хохо преди 14 години
Пуснете повече влакчета в това метро, ново е а се бутаме вече повече от в маршутките
40
2
 
4
 
! Отговори
Бориславов преди 14 години
Според мен собствениците на тези маршрутни линии са се договорили с общинските съветници да ги спрат и да им бъдат изплатени обезщетения. А истинската причина е, че приходите им са намалели рязко след пускането на Метрото до Младост.
39
0
 
5
 
! Отговори
99999 преди 14 години
Хич не обичам маршрутките,но не мога да отрека,че в някои случаи бяха доста удобни,особено в събота и неделя,когато не се претоварваха с правостоящи. Много народ си ги ползва всеки ден,за да отиде на работа. Сега закриват официално част от линиите.Само дето неофициално някои вече са закрити,например номер 4,тази от снимката.Много бих могъл да напиша за маршрутките,но ще бъда кратък - закриват ги заради алчноста на собствениците им,които искат от всеки вложен лев да изкарат по два лева на година.
38
3
 
8
 
! Отговори
иво преди 14 години
От личен опит споделям,че се принудих да си взема кола,просто защото за маршрута който трябва да минавам,алтернативата която градския транспорт ми осигурява би ми коствало минимум 2 прикачвания и минимум час и половина пътуване за разстояние от около 9км, което с колата,дори при задръствания, рядко е повече от 25мин. Обаче тук правят всичко с главата на горе и естествено първо ще закрият необходимя гр. транспорт, ще сложат навсякъде "зони" за колите, пък дупките и метрото след 10год ще са готови
37
1
 
19
 
! Отговори
vlady преди 14 години
Най-правилно е да се въведе следното правило - маршрутките да нямат право да минават по улици с електротранспорт - трамваи, тролеи или метро. Нека да обслужват кварталите които нямат добър транспорт, да ги довозват до електротранспорта без да влизат в центъра, да товарят движението и да замърсяват.
36
5
 
13
 
! Отговори
Супер преди 14 години
Чудесна новина! Колкото по-малко маршрутки (движещи се хаотично като свободни електрони, спиращи безогледно на най-натоварени места), толкова по-добре!
35
0
 
22
 
! Отговори
inatut преди 14 години
честито метро и до бусманци, суходол, левски абвг, бистрица, летище софия, княжево, филиповци, кокаляне...
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какво сега, понеже в София има една линия на метрото, дай да закрием още 10, които нямат връзка с него, но нямат алтернатива за много хора, особено в отдалечените квартали. Как човек ще стигне примерно до Бистрица с метрото, ВМЕСТО с маршрутката?!
33
1
 
8
 
! Отговори
Диспечер преди 14 години
Честито метро по маршрута на линия 13 (от с. Мало Бучино до кв. Илиянци)