Мъж брои $11 000 за нова кола... в монети

Магазинът в китайски град трябвало да затвори, за да ги преброи
4 яну 2018 15:40,
35

Мъж си купи нов автомобил с монети в китайския град Путян, предаде агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Магазинът за продажба на автомобили трябваше да затвори цял следобед, за да може персоналът да преброи сума, равняваща се на 11 хиляди щатски долара.

Представителството на "BMW" в град Путян в провинция Фуцзян публикува видео, на което се вижда как служителите използват всяка повърхност, включително пода, за да преброят монетите от над 10 големи кутии.

Бизнесменът, който ги донесъл, казал, че е спестявал монетите си и е решил, че иска да ги използва за покупката на кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време, имах приятел, койот въртеше много сладкарници в училища. Децата масово плащат с монети. Моя човек имаше поне 25 000 лева на монети. Каза, че ако ги занесе в банката, ще му поискат почти 400 лева, такса, за да ги преброят и внесат. 2 години се разлащаше с нещо монети. Викахме му Жеко Кисията. Хубавото бе, че никой от данъчното не искаше, да му прави проверки ...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15 -Никъде не съм написал, че е неотменна. Това е такса, само ако служители на банката ги броят. Явно на фирмата ще им излезне по-евтино техни служители да ги преброят, щом като са взели такова решение.Написал си че е НЕОТМЕННА за банката !!!!!!!!!!!!!!!А нали фирмата като ги занесе в банката, банката ще я начисли ПАК /щом банката винаги я начислява/ !!!! Какво смяташ че ще ги прави фирмата тези стотинки ? - Пак ще са в банката... - нищо че фирмата ще ги преброи безплатно...
31
1
 
7
 
! Отговори
Китаец преди 6 години
В Китай има 2 фабрики на БМВ, като годишно произвеждат 450 000 автомобила. Продават се на народни цени, без да ти свалят две кожи от гърба. Освен на БМВ има и Тойота, Хюндай, Мерцедес, Буик, ФалВе груп и т.н.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ново BMW за 11 000 USD !В Китай дори и БМВтата са им made in china. Щом е китайска реплика, защо да не струва 11 000 долара?
29
1
 
7
 
! Отговори
sd преди 6 години
До PdЧе някой споменал ли е, че това е цялата сума за колата? Може да е първа вноска.
28
1
 
1
 
! Отговори
Pd преди 6 години
Няма ново BMW за 11 000 USD !
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази верига ДМ ?В столицата ли е, най-вече ?Да. В София. Немска верига за козметика, парфюмерия и битова химия предимно.
26
3
 
1
 
! Отговори
силяндур преди 6 години
Каква е тази верига ДМ ?В столицата ли е, най-вече ?
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има големи вериги като ДМ, където се радват на монети и ти ги броят с радост и безплатно, колкото и да им донесеш.
24
0
 
8
 
! Отговори
BMW преди 6 години
Бреййй, това БМВ, дето струва чисто ново 11 00 долара...
23
2
 
5
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен (20)Един говори мьеко, друг МЕ-ка на глаголите и не знае къде се слагат ударенията. Всеки район (бил той прованса или ГолЕма Селска Община) си има особености в говора.
22
0
 
10
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
И сега какво, в Китай Беемветата по $11.000 ли са, или е ползвал отстъпка? Ако са толко евтини дайте и на Горубляне да ги пуснеме!
21
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
То в повечето държави има закон, с който се ограничава плащането с монети до точно определен брой монети
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Човек ползва транспорт, когато няма време да върви пешком!Ако някъде не приемат жълти стотинки, длъжни са да напишат това така, че да се вижда и хората да го имат предвид!За твое сведение, аз се обадих в ЦГМ и оттам ми казаха, че няма такова нареждане! Провинциалната мьекла просто беше решила да се прави важна.На подобни своеволия на длъжностни лица трябва да се реагира!А в твоята глава има все още твърде много социализъм и приемаш, че е редно продавачи да се издевават с клиента!
19
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 6 години
Допреди около 1 година, на сергията за вестници на пл."Славейков" (София), работеше възрастна жена. Винаги правеше недоволни физиономии или мърмореше, ако й подадеш макар и само няколко жълти стотинки. Затова веднъж я попитах какъв е проблемът.Тя ми отговори същото, че й удържат някаква такса, когато внася жълти стотинки.Дадох й идеята да напише това с едри букви на един картон и да го сложи върху вестниците, защото много хора не го знаят.Но скоро след това на нейното място застана друг човек.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато внасяш, няма комисионна..."В българска банка пак начисляват такса броене, ако им дадеш повече от 10 монети, независимо, че ги внасяш.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте клипчето. Банката ще ги приеме без броене и такса само ако са сортирани и увити точно по този начин. Банката само ги претегля на кантар, изчислява сумата по теглото и ги приема. Това са еднакъв тип монети.
16
1
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Пичове, щом толкова ви притеснява това, че банката ще вземе комисионна - ето ви друга тема за размисъл :) Отиват с клиента в банката и ВНАСЯТ парите по сметката на търговеца...Когато внасяш, няма комисионна...
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаш да кажеш, че сега магазина ще плати на банката таксата за броене на монети (щом е неотменна) ???Никъде не съм написал, че е неотменна. Това е такса, само ако служители на банката ги броят. Явно на фирмата ще им излезне по-евтино техни служители да ги преброят, щом като са взели такова решение.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"децата ситурно знаят за машинното преброяване на монети..."В Булбанк явно не са чували за такава машина, защото служителката ми каза че ги броят ръчно и щели да ми начислят такса 1.5% от сумата, минимум 5 лева.