СДС: Управляващите ни напомниха Виденовата зима

Убийството на Емил Емилов е капката, която прелива чашата на общественото търпение, заявяват от НИС на СДС
9 фев 2007 12:44,
СДС: Управляващите ни напомниха Виденовата зима
Убийството на Емил Емилов е капката, която прелива чашата на общественото търпение, заявяват от СДС. Снимка:Булфото

Убийството на таксиметровия шофьор Емил Емилов е капката, която прелива чашата на общественото търпение. Високомерието и арогантността на тристранната коалиция доведоха до днешната трудна за страната ситуация.

Това се казва в декларация на Националния изпълнителен съвет на СДС.

„На всеки въпрос, зададен от страна на гражданите и опозицията, правителството отговаря с пренебрежение. Съюзът на демократичните сили многократно настоя правителството да даде ясни отговори защо се стигна до хаос в енергетиката, здравеопазването, пенсионната политика, акцизите, Натура 2000. Днес пред Народното събрание се чуват високо искания, които трябва да бъдат гарантирани във всяка цивилизована държава - искания за сигурност, за възможност да се работи спокойно, искания властта в държавата да осигури на гражданите законност и сигурност. „ се казва още в декларацията.

„Отказът на управляващите да работят прозрачно и да се съобразяват с обществото създава поводи за напрежение и напомня един друг период на протести, известен като Виденовата зима“, заявяват от НИС на СДС

Ръководството на КНСБ също е потресено от жестокото убийство на 51-годишния таксиметров шофьор Емил Емилов в София.

"Апелираме за бързото разкриване на извършителя. С тревога припомняме, че почти всяка година водачи на таксита стават жертва на посегателства", се казва в декларация на синдиката.

"Напълно се солидаризираме със справедливите искания на протестиращите таксиметрови шофьори за вземане на спешни решения за осигуряване на безопасността им по време на работа; както и за необходимостта от задължителна застраховка “Живот” в тяхната професия. КНСБ смята за наложително да се взаимстват добрите решения от другите европейски страни, например Великобритания /където шофьорското място е отделено и защитено по подходящ начин от пътниците/, за осигуряване на безопасност на шофьорите. Призоваваме таксиметровите фирми, във взаимодействие с МВР, да осигурят постоянна връзка на водачите на техните автомобили с органите на реда", се казва още в документа на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание