Спряха операцията за изваждане на телата на работниците

Вместо празник - траур във Велико Търново
22 мар 2008 10:20,
6
Спряха операцията за изваждане на телата на работниците
Затрупаните работници все още не са извадени. Снимка: БГНЕС

В 03.00 часа тази нощ беше прекратена операцията по извличането на телата на двамата работници, затрупани вчера от пръст в изкоп на незаконен строеж във Велико Търново, предаде БНР.

Като причина за прекратяване на операцията бе посочена опасността от нови свличания, които подлагат на риск живота на специализираните екипи. В 08.00 часа ще започне трайно укрепване на площадката и след обезопасяването на района разчистването на пръстта ще продължи.

Междувременно стана ясно, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по професионална непредпазливост. Това съобщи представител на Окръжната прокуратура в града, цитиран от БТА.

Припомняме, че двама работници загинаха вчера при свличане на пръст на строежа, а 21-годишният Казъм Джеферов беше изваден жив изпод тоновете пръст. Празниците по случай Деня на град Велико Търново, който е днес, 22 март, бяха отменени във връзка с трагедията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
V4era bqh na mqstoto, v momenta, v koito se sruti prustta varhu po4ti izvadeniq 4ovek...I vmesto da zapo4nat da go razkopavat(nai-dobre s ryce, za6toto prystta ne be6e 200 m.), te go zagrebaha s kofata na bagera...Otdolu 4oveka be razmazan, a bagerista sno6ti kysno ve4erta, posavetvaha da si mal4i....
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
da sudqt tozi koito stroi i tozi koito my e razre6il, za6toto vseki pesti stotinki ot ykrepitelni raboti.......
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
да, злото нараства в геометрична прогресия, доброто в човешка, светлина, ден, нощ са обратни на перманентилюзиите, костумче по хиляда евра не те прави европеец в мисли и дела, журналиста истината не покрива със забвение, летеж в нисък полет е работа, кво, получили се
2
0
 
1
 
! Отговори
indi преди 16 години
През изминалото денонощие в 20 тежки катастрофи са загинали четирима души, 21 са ранени, като от тях двама са с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
взе да писва теми с жива дискусия да чезнат, ваша воля, кой за щото е роден и по пътя си