Търново в траур за загиналите работници, отменят празника на града

Двама работници загинаха на незаконен строителен обект във Велико Търново
21 мар 2008 21:00,
34
Търново в траур за загиналите работници, отменят празника на града
Инцидентът стана на незаконен обект на улица "Зеленка". Снимка: БГНЕС

Във връзка с днешния трагичен инцидент, при който загинаха двама наши съграждани, а друг е приет в реанимация, изказвам съболезнования на семействата и всички близки на загиналите. Това се посочва в декларация на кмета на Велико Търново Румен Рашев.

В документа се посочва, че по повод трагедията се отменят всички прояви от програмата за утрешния традиционен празник на града.

Със заповед на кмета е създаден кризисен щаб, който в момента обсъжда план на неотложни действия за укрепване на изкопа, за да може да бъдат извадени телата на загиналите.

При станалото днес срутване на земна маса в изкоп на строителен обект в центъра на Велико Търново загинаха двама работника, а трети беше изваден след двучасова спасителна операция.

Третият работник е настанен в болница. 21-годишният Казъм Джаферов е без опасност за живота. За да се стигне до него, се наложи спасителните екипи да издълбаят дупка с лопати.

Инцидентът стана на незаконен обект на улица "Зеленка" в града около 14.30 часа днес.

Тримата работници са от сливенското село Абланово.

Строежът във Велико Търново, където днес бяха затрупани трима работници, е бил спрян с предписание от Строителния надзор, заради поредица от нарушения. Това съобщи главният архитект на Велико Търново Елена Абаджиева.

Санкцията е била наложена на 19 февруари, след като от Строителния надзор са установили, че възложителят - фирма "Вимар", не разполага с планове за укрепителни дейности на строежа.

В следващите седмици общината е санкционирала строителната фирма с още няколко предписания.

Въпреки това строителството на площадката е продължило в нарушение на всички закони, съобщи главният архитект на Велико Търново Елена Абаджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Без Име преди 16 години
Ехеее браво на кмета ако аз примерно бях умрял вчера значи за мен нямаше да отменят празника!Ама защо ли се учудвам?Тва беше пълно разочарование за всички хора!
32
0
 
0
 
! Отговори
дикобраз преди 16 години
при който загинаха двама наши съгражданиТримата работници са от сливенското село Абланово.явно ВТърново се простряло до сливен
31
0
 
0
 
! Отговори
Кмет Рашев преди 16 години
аз шъ си прая парички и шъ усира цялуту Търнуву с приятилити ми дету са подобни на Митето Пищовъ и посли с цялата си рода шъ избягами в карибити и шъ живейм кат църе а вий тукъ шъ съ пържити на битона дету ви построихми и шъ забравити колко убуву е било ама ко ми пука веее
30
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Vijte kakvo i chetete mnogo vnimatelno !!!Ako se spre nezakonnoto stroitelstwo nqma da se stiga do takiwa incidenti !!!Da ama mnogo po dobre e nqkoi da vzeme edin kosh s pari bez da citiram imena nali !!!!!!!!!!!!!!!!Huiove spleskani!
29
0
 
0
 
! Отговори
Nonamer преди 16 години
И това ако не е най чиста форма на така нашумелият напоследък папулизъм . . . А пък ако някой успее да ме убеди че младите (та дори и невръстни ) хора в България, умиращи от ракови заболявания са нещо по - нормално от една трудова злополука ...
28
0
 
0
 
! Отговори
indi преди 16 години
..
27
0
 
0
 
! Отговори
indi преди 16 години
Псевдо кмет, псевдо управници .... Всеки ден в България умират хора но никой нищо не казва за това, води се просто някаква статистика и това е. Защо сега се сещат за това, защо не се избере един национален ден на траур за всички които загиват по един или друг начин ??? Тоя Рашев хмм как, чудя се как го избират и преизбират вече толкова години. *** ПОЗЬОРА Е РАШЕВ! Толкова много хора са дошли да уважат града ни по-един или друг начин.
26
0
 
0
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 16 години
Поредния пример в който нашия кмет се прави на херувимче.На болярите няма какво да обяснявам кой и какъв е Рашев. Те са го видяли.Ще ви разкажа една случка с него. Поредно събиране с природозащитници. Критикуват го за орязването и безпощадното унищожаване на зелените площи в града. Наглият отговор на кмета:"Който иска дървета да ходи в гората!"А сега - траур... Кого залъгваш Рашев?Замисли се какво ще оставиш след себе си в града, защото и ти някой ден ще си отидеш.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Селяните били напълнили София...Столицата пък си изнася "***" под формата на мутри и всякаква алчна *** във все по-малко оставащите неосрани кътчета на страната. Скоро и рилските езера ще се превърнат в туристическа атракция в типичния новобългарско-порнографски стил, но не от мизерстващи провинциалисти!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
журналиста прав е, на кой му пука, даже лов може да се спретне, магарета много, траурът не връща невинни жертви, почит може и с мълчание и мерки да не се случва, въпроси от друга чуствителност са кое народа прави едно и кой между Господа и нас опънал е апаратури, мъка е главата празна стая и да се родиш безкрилен, я го виж орела как се възвисява
23
0
 
0
 
! Отговори
ТонеФ преди 16 години
Напълно съм съгласен с "минавашия журналист".Само,че приказката на Сталин е : "Смъртта на 1 човек е трагедия,а на 1 милион статистика" :) Но това няма голямо значение,коментарът ти е мн добър.
22
0
 
0
 
! Отговори
минаващ журналист преди 16 години
Аз като журналист, който си изкарва хляба с писане, мога да ти кажа, че се пише "двама работника". Правилата за правопис няма да ги обяснявам, има си учебници, написани от едни мааалко по-умни от тебе хора. В Търново това не е първият, няма и да е последният подобен инцидент. Лакомията за пари е голям движещ механизъм. Само на метри от този строеж - на "Цветарска", пред очите ми за отрицателно време построиха огромна четириетажна сграда. Почти всяка седмица идваха да правят замервания за свличане на терена. За щастие поне този строеж завърши без инциденти. Кмета, обаче, се излага много. Какво си мисли, че ще постигне, като "отмени" празника на града? Фалшиво благоприличие и още по-фалшиво съчувствие. Яд ме е, защото единственото, което ще бъде постигнато по този начин е, че гостите на града и гражданите няма да могат да участват в шоу, което се очаква цяла година. Но! Това не означава, че те няма да празнуват, да пият, да пеят, да се веселят... Изобщо да си изкарат като на празник. И кмета какво ще е постигнал? Нищо. Но за сметка на това ще получи доста "поздрави" за майка си и може би ако има някой го подкрепи това ще са мърморещите баби и дядовци, които не обичат шума. Има една стара приказка "Смъртта на петима души е трагедия, а на 500 - статистика"
21
0
 
0
 
! Отговори
mathilda преди 16 години
abe moje li jurnalisti da ne znaqt 4e se kazva "dvama rabotnici" a ne "rabotnika" ! pylna tragediq, nikakvo uvajenie kym ezika, s koito si izkarvat hlqba!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
има ли вече добри новини по тези земи
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
стават ли чудеса у нас, последно дедо максим цуна некви мощи, моментално оздравя, но пък му изчезнаха други мощи от рила монастир, той си знае, а иначе са Господово дело и добро, виж трагедиите са човешко дело, а случайността пред празник стана правило, и нека не ми разправят за проклятия, съдба, свише наказания, Господ само ти помага, другото е от сатана
18
0
 
0
 
! Отговори
PLAM преди 16 години
Лека им пръст на загиналите хора и съболезнования на близките им...Към теб rr имам една реплика.Не си мисли,че провинциалистите умират да живеят в мръсния ви град.Просто жестоката истина е,че икономиката на страната е съсредоточена основно в столицата и всеки там бяга.За никого не е тайна,че заплатите в София са много по-европейски,отколкото в който и да е друг град на милата ни родина и е нормално,човек да търси по-доброто заплащане.Само,когато дойдеш в провинцията и получаваш 250 лв заплата,като мен,само тогава ми се прави на много отворен/а и осъждай хората,търсещи работа в родния ти град.Имам висше образование ,западен език и куп квалификации и заплащането е почти минимално.Дали някой в София,с моя ценз и моите познания ,работи за такива пари? Съмнявам се...Така че не прави *** коментари и си трай.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
мислите ли че хората, които са работили там че не са чувствали че рискуват, и въпросът за избора, а те са дошли от Котел, не са в Испания те са в България, и не могат да кажат на местния бей, не - това е опасно!
16
0
 
0
 
! Отговори
sublime_girl преди 16 години
Хорааааа.....Вие неграмотни ли сте ? Много сте зле.... Трагедия е найстина :(
15
0
 
0
 
! Отговори
Габровец преди 16 години
Ами ето до какво води алчността на мутрите в старата столица...Вече се мислят за богове а и отдавна мафията там е основното движещо града нещо... жалко за красивия град - ще заприлича на София, Слънчев бряг и Банско заради строежи като този има стотици такива още... как няма да загинат горките хорица при такъв терен... то е нормално да се сетиш че там не става мястото за прекалено много строежи... Забелязвате ли последните 2-3 лета че вече не Русе и Плевен са най горещите градове а В.Търново? Докъде ли ще ни доведе бетонизирането, което чалга поколението толкова фанатизирано подкрепя?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
мой колега се самозапали заради дългове по времето на жАН, това не се забравя