Ментето не мина, това е подписът кметски

Борисов твърди, че фалшификаторът на парафа му под договора на "Сида-С" е гонил печалбата - 14 млн. евро
7 окт 2008 12:24,
19
Ментето не мина, това е подписът кметски
Подписът на Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Поне 14 млн. евро е можела да бъде печалбата на фирма "Сида-С", ако фалшифицираният договор за имота не е бил разкрит, категоричен е кметът Бойко Борисов.

В понеделник Столичната община съобщи, че подаденият сигнал до прокуратурата е за опит за измама, както и за наличието на фалшив подпис под договора за покупко-продажба на 14 063 кв. м в жк "Стрелбище".

Борисов обяви, че е разговарял с главния прокурор и с градския - Николай Кокинов.

По думите му предоставените материали в прокуратурата са подредени по надлежен ред и с тях "по мое време щяхме да повдигнем обвинения за 30 минути".
 
"В нотариалния акт е цитиран номер на скица на друг имот", обясни Борисов.

Според него, ако тази измамна сделка не е била прекратена, е можело да се стигне до препродажба на имота, като цената му само за терен би била по 1000 евро на кв. м, а ако е бил застроен - двойно и тройно повече.

Според документа за покупко-продажба купувач е Петър Драшков, а нотариусът, изповядал сделката, е Емил Каракашев.

Помолен да коментира дали братът на Петър Драшков - Иван Драшков, зам.-шеф на ДАНС, би оказал влияние върху прокуратурата, Борисов отговори, че "доколкото познава Иван Драшков, той не би си позволил да окаже влияние".

Според Борисов причината за продължаващи опити за измама с общински имоти са поради "липсата на осъдени лица и на превенция по тези случаи от страна на правосъдната система".

"Докато не се произнесе прокуратурата, няма да раздавам квалификации", завърши кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
потребителскоиме преди 15 години
Аз също пиша с разделени букви, обаче съм изключително интелигентен! Също така съобразителен и красив.
17
1
 
3
 
! Отговори
компромат преди 15 години
Това е бележката, която онзи *** Коритаров написа на бат'Бойко, че няма да влиза в коалиция с ДПС и бат'Бойко се подписа под нея. Тоест почеркът е на Коритаров, а подписът - на Бойко.
16
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен - 23:44 преди 15 години
А ти си самата интелигентност просто, с тоя начин на писане....
15
1
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Ako towa e rykopisyt na B Borisov i toj taka pise s razdeleni bukwi, towa e tipi4no za hora s nizka ezikowa i dusevna kultura.Ako towa ne e po4erkyt na Bobo-Redaktore da si imame uvazenieto. Otnowo atakuwate Bojko po naj idiotskia na4in.
14
2
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Който си плаща на журналистите - за него ще четат хората!
13
2
 
3
 
! Отговори
гошо преди 15 години
голям *** е . Защо му вярвате, бе хора мили.
12
2
 
3
 
! Отговори
S преди 15 години
10 - Да, електронният подпис не може да се подправи, ако технологията за изготвянето му не се държи от мафията, както е в България. Дори миналата година HP преоткри как да се подпише печатен документ. Въпреки всичко електронният подпис е по-сигурен от ръчния - поне ще се знае кой го е подправил. Но всъщност, още има места като паспортните служби, където човек с недоумение вижда, че след като му попълнят данните на компютър, операторката пише нещо в една голяма тетрадка, после я подава на колежката и тя да пише. Така, че явно в МВР знаят до колко може да се разчита на фирмите от промишления шпионаж на Живков, които са абонирани за всички държавни поръчки.
11
1
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
10, знаеш ли за какво се използа електронния подпис?
10
2
 
4
 
! Отговори
user преди 15 години
Писна ми да чета, слушам и гледам всеки ден за този. Преди Тодор Живков по-малко го даваха и пишеха за него. Не усеща ли, че хората започват да го ненавиждат. Относно подписването, Бойко от години хората са измислили електронни подписи!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
ако 8 е прав, би трябвало да има , ако не греша, "графологично" изследване на този параф. Общо взето, може да се вярва на написаното , т.к. има една истина, че честни хора до подобни "високи постове" не стигат...
8
2
 
4
 
! Отговори
Банкя преди 15 години
Братята Драшкови, Бойко Борисов и Алексей Петров са в престъпния кръг Монтерей. Кметът дължи всичко на Монтерей. През годините на възходящата си кариера Бойко Борисов беше лансиран именно защото е човек на Монтерей. Издигане му се дължи не само на интимната му близост с обратния МВР генералитет. Той покрива основният критерий за ръководител в национал-социалистическа държава, ръководена от престъпници той самият е престъпник, следователно е зависим и винаги ще бъде послушен. Алексей Петров обаче планира да извади документите от унгарския период на Борисов. През 90-те години, подобно на другите офицери от ДС, Борисов крадеше коли из източна Европа. Основно с бандата на колегата си Иво Карамански. Той има ефективни присъди за кражба на коли в Унгария и в Полша. Борисов е подписал продажбата на тези 14 декара в Стрелбището още през миналата година. Сега наказва Монтерей като я разваля. Предупреждава какво ще им се случи, ако публикуват документите на унгарските служби за кражбите му в Унгария. От главозамайване е надценил силите си, Монтерей ще го смачкат. Този човек е изключителен неблагодарник към благодетелите си. Той е готов да се откаже не само от майка си, но дори и от себе си, както се отказа от подписа си. Случката е поучителна за всеки, който му помага, подкрепя или сътрудничи.
7
2
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
А бе,надлъгват се!
6
2
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
А дали не е истинския подпис на ББ?!? Онзи просто не си е платил навреме...
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Писна ми няма ли нещо друго в БЪЛГАРИЯ та трябва да ни занимават само с Бат Бойко .Това е бетер и от времето на Бай Тошо.Човек да не смее да се прибере в къщи , че току виш в леглото до жена си намери Бат Бойко.
4
2
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен е прекалено смела постъпка да лееш милиони по общински земи без да си ги купил!! И тоя може и да спечели 14 милиона но да не забравяме ,че поне половината пари от тях ще отидат в строежа на сградата. Е как някой ще налее 7 милиона за зграда без да е да е собственик на земята!!! Тук ми се струва ,че е действано с човек от хората на кмета. Няма логика иначе отдавна присвоената земя щеше да е продадена и парите да са взети а тук говорим ,че вече в имота се инвестира строи се!! Не може да строиш сграда 1-2 години разчитайки никой нищо да не забележи!!
3
1
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
е стига де кво толкова е станало копирали са подписа на кмета за 14 милиона ,голяма работа.да не вземете сега и да ги съдите,не се излагайте.ще разболеете горките хора :).смешни ви прават ве хора един репортер(много добър) купи колата на главния прокурор беше голям смях,друг почна да продава земи в софия без знанито на кмета (на промоция).ако тези неща се случат в америка или европа тези хора ще бъдат доата години зад решетките.в софия без знанието на кмета,
2
2
 
3
 
! Отговори
X преди 15 години
Едно се чудя. Защо му е било на братчето да прави измама, достойна за "Частен случай", като винаги може да разчита на брат си, който като шеф на НСС е бил на пряко подчинение на Бойко Борисов, когато той беше главен секретар на МВР. Дали нескопосаният цирк не е необходимата жертва, която да превърне политическия скандал в криминален?
1
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Айде сега, братя, сестри и други *** в кауша, крадливата нация дето сме !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!